Ryanair kisokos 2017: kézipoggyász mérete, ára, tartalma és Ryanair check-in szabályok

Ryanair kézipoggyász és check-in kisokos - Ryanair feladott poggyász méretek és árak 2017: kézipoggyász szabályok, díjak és a Budapestről induló járatok listája. Ryanair menetrend 2017: ha Ön is a Ryanair-rel utazik Budapestről, akkor érdemes átnéznie utazása előtt a 2017-es poggyász szabályok részletes összefoglalóját! Fontos információk az utasfelvételről, az ingyenes kézipoggyász és a fizetős feladott poggyász méretekről és a megengedett tömegről. Emellett megtalálhatja oldalunkon a Budapestről 2017-ben induló Ryanair repülőjáratok és célpontok listáját is.

Biztosan már Ön is morfondírozott néhány nappal a repülőtéri indulás előtt azon, hogy kézipoggyászát vajon fel fogják-e engedni ingyen a budapesti repülőtéren a Ryanair repülőgépének fedélzetére. A Ryanairnél azonban oda kell figyelni a feladott poggyász súlykorlátozására is. A korábban oly szigorú ír fapados légitársaság azonban 2015-ben elővette barátságosabb arcát, így mára a Ryanair kézipoggyász szabályai kedvezőbbek annál, amit a Wizz Air vagy akár az EasyJet kínál. Persze nem árt óvatosnak lenni a poggyászokkal kapcsolatosan, és körültekintően áttekinteni a Ryanair 2015-ben érvényes poggyász-szabályait, nehogy bárkit meglepetés érjen a "becsekkoláskor". Sajnos ha figyelmetlenek vagyunk, akkor a Ryanair a konkurenciánál jóval magasabb pótdíjazással operál. 2016-tól tovább bővítik Budapestről induló járataik számát a fapadosok, amelyről Ryanair járatok 2016 összefoglaló írásunkból minden részletet megtudhat.


A Ryanair a többi fapados légitársasághoz hasonlóan úgy tudja olcsó áron kínálni a repülőjegyeket, ha számtalan kiegészítő szolgáltatásért kér pénzt. Az egyik ilyen lehetőség, hogy ha valakinek túlméretes vagy nehezebb a kézipoggyásza, esetleg nem végezte el otthon az online-check-in procedúrát, akkor a hiányosságokért jelentős plusz díjat számít fel utasainak a Ryanair.

Természetesen ha a Ryanair-rel utazó tisztában van a fapados cég szabályaival és trükkjeivel, akkor biztosan nem kell az esetleges büntetések miatt aggódnia. Így nem árt a Ryanair poggyász szabályait 2015-ben alaposabban is átnézni, illetve a kézipoggyászba csak a minimálisan szükséges ruhákat érdemes pakolni. Ráadásul érdemes benne helyet hagyni a visszaúton hozott ajándékok számára is. Ha kézipoggyászunk és feladott poggyászunk mérete az előírt méret- és súlyhatárokon belül van, akkor nem kell majd magas összegű pótdíjakra számítanunk.

A Ryanair 2015-ben jelentősen változtatott korábbi zord és szigorú viselkedésén, és rájött arra is, hogy az utasok állandó vegzálása helyett a kedvesebb hozzáállás sokkal kifizetődőbb. Az alábbiakban mindenki számára érthető formában foglaljuk össze a Ryanair 2015-ben érvényes poggyász-szabályait, hogy egyetlen Ryanair-utas számára se legyenek félreértések a kézipoggyásszal és a feladott poggyászokkal kapcsolatban.

Ryanair kézipoggyász - ingyenes

A Ryanairnél alapszabály, hogy csupán egyetlen ingyenes kézipoggyász vihető fel a repülőgép utasterébe, melynek súlya maximum 10 kg lehet. A kézipoggyász méretei pedig nem haladhatják meg a 55 x 40 x 20 cm-es méretet, és semmilyen magyarázat miatt nincsen mód a megadott méretek túllépésére.

A Wizz Air gyakorlatával ellentétben a Ryanairnél nincsen lehetőség nagyobb kézipoggyászt vásárolni, ha bőröndünk a kézipoggyász megengedett nagyobb vagy nehezebb, akkor azt mindenképpen feladott poggyászként a repülőgép csomagterében fogják szállítani. A túlsúlyos vagy túl nagy méretű kézipoggyász szállításáért azonban 50 euró pluszban fizetendő díjat számít fel a Ryanair a repülőtéri ellenőrzéskor.

Jó hír azonban, hogy ingyenesen vihető a kézipoggyász mellé egy darab személyes tárgy mely lehet például egy laptop táska vagy egy női táska. A plusz személyes tárgy méretei nem haladhatják meg a 35 x 20 x 20 cm-es méretet, erre szintén figyelni kell. 23 hónapos életkornál fiatalabb csecsemő utazása esetén ingyenesen felvihető a repülőgép fedélzetére egy darab maximum 5 kg súlyú pelenkázótáska. Ingyenesen vihető a kézipoggyász mellé az utasok mozgását elősegítő eszköz, így például mankó, valamint a kisbaba számára utazókosár vagy összecsukható babakocsi.

Ha az ingyenes kézipoggyász méretébe nem tudjuk összezsúfolni a dolgainkat, vagy túl nehéz lett, akkor érdemes inkább feladott poggyászt vásárolni, melybe rengeteg dolgot bele lehet pakolni (például krémeket, vagy éles tárgyakat is), és így legalább nyugodtan utazunk, mivel nem kell aggódni a túlsúlyos csomagok miatt.

"Nem kérek biztosítást"

Akik utaztak már Ryanair-rel biztosan találkoztak már a fapados társaság weboldalán az "Általános utazási feltételek" résznél azzal, hogy a Ryanair utasbiztosítást szeretne velünk köttetni utazásunk mellé. Ehhez pedig egy legördülő menüből kell kiválasztani az állampolgárságunknak megfelelő országot (Magyarország). Azonban mi van abban az esetben, ha nem szeretnénk biztosítást kötni, vagy már kötöttünk máshol? Hogyan lehet ezt lemondani?

Erre csupán egy trükkös lehetőség van. Mégpedig ugyanebben a legördülő menüben "Magyarország" kiválasztása helyett a "Nem kérek biztosítást" kitételt szükséges megkeresni és kiválasztani, így pedig a Ryanair weboldala engedi a foglalás menetét folytatni úgy, hogy nem kell kötnünk a repülőjegy mellé nem kívánt utasbiztosítást.

Ryanair feladott poggyász - fizetős

A Ryanair személyenként maximum 2 darab feladott poggyászt vesz fel, melynek maximális tömege egyenként 15 vagy 20 kg lehet. A személyenként a repülőgép fedélzetére vihető maximum két darab csomag az alábbi kétféle súlyeloszlással rendelkezhet: 15 kg+15 kg vagy 20 kg+15 kg. Vagyis egy fő két 20 kg-os csomagot már nem vihet, a legnagyobb teher összesen így 35 kg lehet.

A feladott poggyász méretére is vonatkozik szabályozás a Ryanair-nél, így a feladott poggyászok egyike sem haladhatja meg a 81 x 119 x 119 cm-t. Interneten történő repülőjegy foglaláskor lehet kiválasztani, hogy az olcsóbb 15 kg-os, vagy a drágább 20 kg-os poggyászt választjuk-e. A két különböző súlyú feladott poggyász díja azonban változhat az útiránytól illetve a csúcsidőszaktól függően is.

Interneten keresztül is lehet utólag a foglalásunkhoz feladott poggyászt kérni, csak be kell lépni a Ryanair weboldalára, és a foglalás kezelésénél kell hozzáadni a kért poggyászt. Azonban arra figyelni kell, hogy a poggyászok díja- időről-időre változhat, így a legkedvezőbb áron akkor van lehetőségünk poggyászt kérni, ha azt a repülőjegy vásárlásával egy időben tesszük.

Feladott poggyász túlsúly

A feladott poggyász mérete nem lehet nagyobb, mint 81 cm (magasság), 119 cm (szélesség) és 119 cm (mélység); vagyis tekintélyes méretű csomagot is feladhatunk a csomagtérbe, azonban 32 kg-nál még büntetést fizetve sem lehet nehezebb, mert ebben az esetben a Ryanair légitársaság megtagadja a poggyász elszállítását. Túlsúly esetén egyébként igencsak borsos díjat, kilogrammonként 20 eurót vagy 6.800 forintot kell kifizetni. Tehát 3 kg túlsúly esetén ez a plusz díj 20.400 forint, míg 10 kg túlsúly esetén már 68.000 forint is lehet a "büntetés" mértéke.

Az alábbi táblázatban készítettünk egy poggyász kalkulációt, melyből világosan látszik, hogy mindenképpen megéri online vásárolni feladott poggyászt, hiszen ha utólag telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy személyesen a repülőtéren vásárolunk feladandó poggyászt, akkor akár háromszoros illetve négyszeres árat is fizethetünk.

Ryanair feladott poggyász díjak 2016-ban

 

15 kg tömegű feladott poggyász esetén

20 kg tömegű feladott poggyász esetén

A repülőjegy online foglalásával egyidejűleg történő internetes vásárláskor érvényes árak

A repülőtéren történő feladott poggyász vásárlásakor fizetendő árak

A repülőjegy online foglalásával egyidejűleg történő internetes vásárláskor érvényes árak

A repülőtéren történő feladott poggyász vásárlásakor fizetendő árak

Kisforgalmú időszakban

15 euró / 5.100 forint

60 euró

25 euró / 8.500 forint

75 euró

Kisforgalmú időszakban, kiemelt járatokon

20 euró / 6.800 forint

80 euró

30 euró / 10.200 forint

90 euró

Főidény esetén

25 euró / 8.500 forint

100 euró

35 euró / 11.900 forint

105 euró

Főidény esetén, kiemelt járatokon

35 euró / 11.900 forint

130 euró

45 euró / 15.300 forint

140 euró

Poggyász túlsúly díja minden plusz kilogramm esetén (a repülőtéren fizetendő)

20 euró / 6.800 forint / kg

 

A Ryanair-nél egyébként a főidény az alábbi időszakokat jelenti minden évben: április 4-től április 27-ig; június 1-től szeptember 30-ig, valamint a karácsonyi-újévi időszak, azaz december 21-től január 4-ig. Főszezonon kívül a 15 kg-os feladott poggyász ára 5.100 forint, míg a nagyobb 20 kg súlyú csomag ára 8.500 forint. Főidényben a csomagok szállítása már drágább, így a 15 kg súlyúért 8.500 forintot, a 20 kg-osért pedig már 11.900 forintot kell az online foglaláskor fizetni.

Ryanair utasfelvétel (check-in)

A Ryanair szabályai szerint 2016-ban már nincsen ingyenes repülőtéri utasfelvétel, így minden utasnak az interneten kell az ingyenes online utasfelvételt (online chech-in) elvégezni. Akik nem kértek fizetős ülőhelyfoglalást, azok legkorábban 7 nappal a járat indulása előtt és 2 órával a járat felszállása előttig; míg akik foglaltak magukat helyet, azok 30 nappal a járat indulása előtt, de legkésőbb 2 órával a járat felszállása előttig végezhetik el az internetes utasfelvételt az ír fapados weboldalán.

Ingyenes az utasfelvétel, ha interneten keresztül történik, így érdemes tehát az ingyenes ONLINE CHECK-IN eljárást elvégezni pár kattintással. Nem maradnak a földön azok az utasok sem, akik valamilyen okból elmulasztják az internetes utasfelvételt, azonban a repülőtéren repülőtéri utasfelvételi pótdíjat kell fizetniük, melynek nagyon magas ára van, 23.800 forintba kerül. Így ajánlatos nem elfelejteni az otthoni utasfelvételi eljárást elvégezni és kinyomtatni beszállókártyánkat.

Ha az online check-in eljárást elvégeztük, azonban otthon felejtettük a kinyomtatott beszállókártyánkat, akkor sajnos beszállókártya-kiállítási pótdíjat szükséges fizetnünk. A repülőtéren 2 órával a járat indulása előtt nyitnak ki a pultok, ahol lehet kérni a repülőtéri utasfelvételt, azonban érdemes oda már pontosan érkezni, hiszen a felszállás előtt 40 perccel bezárnak az utasfelvételi pultok, és akkor már ténylegesen lemaradunk a Ryanair gépéről.

Ha feladott poggyászunk van, akkor ugyanúgy sorban kell állni ezeknél a pultoknál, azonban ezért az eljárásért már semmilyen díjat nem kell fizetnünk, csupán a feladandó bőröndünket adjuk át, melyet elszállítanak a Ryanair repülőgépének csomagterébe. Ezután kell a biztonsági kapukhoz mennünk, az online check-in elvégzésekor kinyomtatott papírral és a személyazonosságunkat igazoló útlevelünkkel vagy személyi igazolványunkkal a kezünkben. Itt biztonsági átvizsgálás zajlik.

Mielőtt felszállhatnánk a Ryanair repülőgépére, természetesen le fogják ellenőrizni személyes adatainkat a beszállókapunál. Ehhez pedig vagy az adott országban utazáskor is elfogadott magyar személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél bemutatása szükséges, illetve az online check-in eljárásban otthon nyomtatott beszállókártyánkat is magunknál kell tartani. A repülőgép fedélzetére 30 perccel a járat indulása előtt lehet felszállni (boarding), utána zárják a kapukat.

Ülőhelyfoglalás a Ryanair-nél

A Ryanair-nél nincsen kötelező egyéni ülőhelyfoglalás, ennek ellenére a Ryanair weboldala a repülőjegy foglalásakor automatikusan egy ülőhelyet az utas számára ingyenesen felajánl, és csak akkor szükséges fizetni, ha az adott hely nem tetszik és máshol szeretnénk ülni. Mivel elég sokba kerül az egyedileg kiválasztott ülőhely kérése, ezért érdemes a felajánlott ülésszámmal megbarátkozni és elfogadni azt.

Ha többen utazunk egyszerre, akkor az online foglalási rendszer megpróbál egymás melletti üléseket lefoglalni a repülőgépen. Ha valaki azonban változtatni szeretne az ülőhelyeken, akkor viszonylag borsos áron kérhet magának egyénileg kiválasztott ülőhelyet. Az ülőhelyfoglalás ára a Ryanair-nél úticéltól és utazási időszaktól függően 1.700 és 5.100 forint között van utasonként és útirányonként.

Hova lehet eljutni a Ryanair-rel Budapestről?

A Ryanair a korábbi évek gyors járatnyitásainál lassabban, de megfontoltan növeli a Budapestről közvetlenül elérhető desztinációk számát, így 2015-ben új célállomásként szerepel a Ryanair budapesti menetrendjében többek között Dánia fővárosa, Koppenhága is. Oldalunkon az UTAZÁS rovatunkban számos olyan európai város látnivalójáról olvashat, ahova a fapados légitársaságok repülnek. A térképről jelenleg még hiányzik a Ryanair legújabb Budapestről induló járatának célállomása, az izraeli Eilat-Ovda repülőtere.

Elérhető Ryanair úticélok Budapestről 2015-ben

Város

Ország

Távolság Budapesttől (légvonalban)

Athén (ATH)

Görögország

1115 km

Barcelona (BCN)

Spanyolország

1436 km

Billund (BLL)

Dánia

1181 km

Bristol (BRS)

Nagy-Britannia

1678 km

Brüsszel (CRL - Charleroi)

Belgium

1163 km

Dublin (DUB)

Írország

2002 km

Koppenhága (CPH)

Dánia

1031 km

London (STN - Stansted)

Nagy-Britannia

1494 km

Madrid (MAD)

Spanyolország

1877 km

Manchester (MAN)

Nagy-Britannia

1728 km

Milánó (BGY - Bergamo)

Olaszország

730 km

Ovda-Eilat (VDA)

Izrael

2292 km

Párizs (BVA - Beauvais)

Franciaország

1289 km

Pisa (PSA)

Olaszország

772 km

Róma (CIA)

Olaszország

1865 km

Tampere (TMP)

Finnország

1597 km

Velence (TSF - Treviso)

Olaszország

554 km

 

Annak ellenére, hogy a korábbi években tapasztalt, a budapesti reptéren az utasok kegyeiért zajló, a Wizz Air és Ryanair közötti árháborúból az előbbi jött ki győztesen, az ír fapados társaság is stabil jelenléttel bír a Liszt Ferenc repülőtéren. Ennek legfőbb jele, hogy 2015 októberében Budapestről Koppenhágába indít új közvetlen járatokat, ráadásul napi rendszerességgel.

A legújabb bejelentések pedig arról szólnak, hogy a konkurenciához hasonlóan a Ryanair is belép Izrael fapados piacára és légterébe, és elsőként Budapestről indít 2015. novemberétől hetente kétszer közvetlen járatot a zsidó államba, mégpedig a Vörös-tenger partján fekvő Eilat városától 60 km-re északra fekvő Ovda repülőterére.

A Ryanair számos új utasbarát intézkedést vezetett be vagy tervez a jövőben bevezetni Európában. Apróságnak tűnik, de például lecserélték a pontos leszálláskor elhangzó trombitaszót és az önfényező szöveget a repülőgépeken, és Michael O'Leary vezérigazgató is szimpatikusabban nyilatkozik a légitársasággal kapcsolatos kérdésekre a sajtónak. A változások alapvetően a Ryanair részvényeseinek nyomására jöttek létre, ami persze leginkább az utasoknak válik hasznára.

A Ryanair fejlesztései pedig nemcsak Budapestet érték el, de a szomszédos országokban is bővíti hálózatát az ír fapados légitársaság. Így például 2015 április 1-jén a Ryanair megnyitott új pozsonyi bázisát. A szlovák főváros repülőteréről a Ryanair 17-re bővíti elérhető célállomásainak számát, hiszen athéni és madridi járatokat is indít 2015-ben. Emellett a horvátországi Eszékről is indít a Ryanair Londonba repülőgépeket, az innen 100 km-re lakó pécsieknek jelenthet ez esetlegesen alternatívát.

 

Minden, amit tudni lehet a Ryanair poggyász szabályzatáról, és a Budapestről elérhető európai úticélokról! #ryanair http://bit.ly/ryanair-poggyasz Posted by Gazdasági Hírek on 2015. május 7.


Pénzmosás elleni szabályzat 2017 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmo [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Cafeteria szabályzat minta 2017: kötelező minden cég és vállalkozás számára

Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakma [ ... ]

CSOK 2017 / 2018 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben...

CSOK 2017 / 2018 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen minden [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017 / 2018: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017...

GYED / GYES 2017 / 2018 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke l...

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2017-ben is számos esetben  [ ... ]

Felmondási idő 2017: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2017-ben

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2017-ben. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok [ ... ]

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2017-ben...

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2017-ben. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2017-ben a jogos [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben...

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben. Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gyerek után és [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Nagy éves horoszkóp 2018: több újdonságra készülhetünk a 2018-as horoszkóp jóslatai alapján...

Éves horoszkóp 2018: több újdonságra és számos változásra készülhetünk az éves, heti és napi horoszkóp alapján 2018-ban. Horoszkóp 2018 a szerelem, az egészség, a pénz és a karrie [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban, munkarend és munkaidő naptár 2018 minden tudnivalóval! Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban! A munkanap áthelyezések miatt 2018-ba [ ... ]

Felmondás munkavállaló részéről 2017 minta: mit tegyek, ha fel akarok mondani?

Felmondás a munkavállaló részéről 2017 minta: mit tehetek, ha már nem bírom tovább és fel akarok mondani 2017-ben? Munkavállalói rendes felmondás minta 2017: minden tudnivalót összefogl [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2017-ben is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2017 / 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2017 / 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjához 2017-ben. Nők 40 éves nyugdíjazása 2017-ben is igény [ ... ]

Friss

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasabb nettó bért kap...
Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai...
Kínai horoszkóp 2018: a Kutya éve neked milyen változásokat hoz 2018-ban? Nagy éves kínai horoszkóp 2018: kinek milyen előnyt tartogat a Kutya éve? A 2018-as év sok jót ígér azok számára, akik a...

CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Pénzmosás elleni szabályzat 2017

Munkaszerződés 2017

Munkáltatói tájékoztató 2017

Járulékok 2017

Albérleti szerződés 2017

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Számviteli szabályzatok 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2017

Advent Bécsben 2017

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2017

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2017 / 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovénmatricával igénybe vehetőautópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.