Wizz Air kisokos 2018: kézipoggyász mérete, ára, tartalma és a feladott poggyász díja és súlya

Wizz Air repülőjegy és poggyász kisokos 2018: ingyenes kézipoggyász mérete, súlya, ára és a feladott poggyász díja. A Wizz Air akciós olcsó repülőjegyeket kínál 2018-as menetrendjében, azonban az útvonaltól is függhet a poggyász ára. Összefoglaló a Wizz Air online check-in szabályairól és tudnivalók a kézipoggyász méretéről, tartalmáról (folyadék, étel vagy gyógyszer). A Wizz Air menetrend szerint Budapestről induló járatainak listája mellett kiderül, hogy mennyi a feladott poggyász ára és súlya, lehet-e a repjegyhez hozzáadni utólag, mi a teendő túlsúly esetén. Ha Ön is olcsó Wizz Air repülőjegy birtokában utazik, akkor érdemes elolvasnia az utazás előtt a 2018-as poggyász szabályok részletes összefoglalóját, nehogy meglepetés érje a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Ezen kívül megtalálhatja portálunkon a Budapestről valamint Debrecenből 2018-ban induló Wizz Air repülőjáratok és az elérhető városok listáját is.

Biztosan már Ön is gondolkozott azon a repülőtéri indulás előtt egy-két nappal azon, hogy vajon bőröndjét fel fogják-e engedni a budapesti repülőtéren a Wizz Air repülőgépére. Nem árt óvatosnak lenni ez ügyben, és körültekintően áttekinteni a Wizz Air 2017-ben érvényes poggyász-szabályait, hiszen számos rémhír terjed a poggyászokkal kapcsolatban. Most azonban mindent megtudhat az ingyenes és a fizetős poggyász szabályokról, méretekről és a megengedett tömegről. A Wizz Air az ír Ryanair fapados légitársaságot megelőzve a legtöbb úticél elérhetőségét kínálja 2017-ben a budapesti repülőtérről. Utasforgalmat tekintve a két nagy mögött harmadik helyen a legrégebbi európai fapados, az EasyJet áll a Liszt Ferenc Repülőtér adatai szerint. 2017-től tovább bővítik budapesti és debreceni járataik számát a fapados légitársaságok, melyről Wizz Air járatok 2016 összefoglaló cikkünkből minden részletet megtudhat.Két dolgot bizonyosan ki lehet jelenteni: egyrészt azt, hogy a Wizz Air a többi fapados légitársasághoz hasonlóan a repülőjegy-bevétel mellé jelentős mértékben egyéb extra díjakból származó bevételekből él; így ha valamelyik utas megsérti a szigorú poggyász-szabályzatot, akkor bizony azt a légitársaság megbünteti (ezáltal pedig természetesen plusz bevételhez jut).

Azonban a poggyászokkal kapcsolatosan minden olyan utas nyugodt lehet, aki betartja az előírásokat. Vagyis ha olcsón, de repülőgéppel szeretnénk utazni számos nagyszerű külföldi városba, akkor erőt kell venni magunkon, és a ruhák számát és az egyéb eszközöket erősen meg kell szelektálnunk utazásunk előtt. Ha poggyászunk mérete az előírt méret- és súlyhatárokon belül van, akkor bizonyosan semmilyen retorzió nem fog érni bennünket sem az odaút során, sem pedig hazafelé jövet.

A Wizz Air az elmúlt években több alkalommal módosított az ingyenesen a repülőgép fedélzetére vihető kézipoggyász méretét, valamint a feladható poggyásszal kapcsolatos szabályozást. Az alábbiakban egyszerűen, közérthető formában foglaljuk össze a Wizz Air 2017-ban érvényes poggyász-szabályait, hogy ne legyenek félreértések ezzel kapcsolatban egyetlen utas számára sem.

Kétféle Wizz Air kézipoggyász

A Wizz Air néhány éve bevezette, azt a poggyász-rendszert, mely 2017-ben is érvényben van. Alapszabály a Wizz Airnél, hogy egy utas szigorúan csak egy kézipoggyászt vihet fel a repülőgépre, attól függetlenül, hogy az ingyenes kisméretű kézipoggyászt választotta, vagy fizetett-e a nagyméretű kézipoggyászért.

Ingyenesen vihető a kézipoggyász mellé egy kabát vagy takaró, egy pár mankó, egy mobiltelefon, egy magazin vagy könyv olvasnivalónak az útra, illetve a két év alatti kisgyermek számára étel, utazókosár vagy összecsukható babakocsi. Az alábbi két kézipoggyász-lehetőség közül választhatnak a Wizz Air repülőjegyet vásárolni szándékozó utasok, amikor jegyüket foglalják az online rendszerben.

1. Wizz Air kisméretű kézipoggyász - ingyenes

Mindegyik utas ingyenesen vihet fel a Wizz Air repülőgépekre egy darab kisméretű kézipoggyászt, melynek a mérete nem lehet nagyobb, mint 42 x 32 x 25 cm. Ez praktikusan egy normál hátizsákot jelent csupán, melynek be kell férnie az utas előtti ülés alá. A kisméretű kézipoggyász súlyára nincsen már korlátozás, de a kis méretből adódóan nehezen haladhatná meg a 10 kg-ot.

Ha valaki a repülőtéri ajándékboltok valamelyikében vásárolt valamit, azt nem szükséges a kézipoggyászába beletennie, szabadon felviheti a Wizz Air repülőgépeire. Emellett ingyenesen felvihető a kézipoggyász mellett egy hangszer személyenként, melynek mérete maximum 80 x 45 x 25 cm lehet.

Abban az esetben, ha valaki a repülőjegye mellé 2017-ben 1.250 forintért elsőbbségi beszállást (Wizz Priority Boarding) vásárol, akkor egy további személyes csomagot is felvihet a gép fedélzetére a kézipoggyász mellé, melynek mérete nem lehet nagyobb, mint 40 x 30 x 18 cm. Természetesen a repülőterek vámmentes üzleteiben vásárolt termékek szintén felvihetők a repülőgépek fedélzetére.

2. Wizz Air nagyméretű kézipoggyász - fizetős

A nagyméretűnek hívott kézipoggyászért már fizetni kell, és egyébként ez sem túlságosan nagy, hiszen nem haladhatja meg a 56 x 45 x 25 cm-es befoglaló méretet. A nagyméretű kézipoggyász súlyára 15 kilogrammos súlykorlátozás van érvényben 2017-ben, de a kis méretből adódóan nehezen haladhatná meg ezt a 15 kg-ot; ezt pedig nem szokták már a repülőtereken ellenőrizni. Ez volt korábban egy kisebb méretű gurulós bőrönd mérete.

A nagyméretű kézipoggyász ára egyébként nem fix, ugyanúgy változik repülőjáratonként és foglalási időszakonként, mint a repülőjegyek ára. A nagyméretű kézipoggyász ára főszezonban és azon kívül is 3.000 és 5.400 forint között mozog útvonaltól és szezontól függően 2017-ben; amennyiben interneten vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül adjuk hozzá foglalásunkhoz.

Ha foglalásunkhoz utólag adjuk hozzá a nagyméretű kézipoggyászt, akkor a poggyászdíjon felül 500 forint foglalási díjat is felszámítanak irányonként és csomagonként. Ha a repülőtéren személyesen akar valaki nagy kézipoggyászt vásárolni, annak egységesen 12.000 forint az ára.

Max. 15 kg súlyú nagyméretű kézipoggyász díja 2017-ben

Interneten a Wizz Air weboldalán, telefonon keresztül, és a járat indulása előtt legkésőbb 3 órával a repülőtéren rendelve:

Főszezonban és főszezonon kívül

3.000 - 5.400 forint útvonaltól függően

A repülőtéren személyesen rendelve a járat indulása előtt kevesebb, mint 3 órával:

Egész évben

12.000 forint bármely útvonal esetén

 

Egy hasznos oka lehet annak, hogy valaki nagyméretű kézipoggyászt vásároljon. Ugyanis ha még nem döntötte el az utas, hogy elegendő lesz-e a nagyméretű kézipoggyász mérete, vagy esetlegesen feladott poggyászra lesz szüksége, akkor ez nem okoz bonyodalmat. A Wizz Air-nél lehetőség van ugyanis arra 2017-ben, hogy aki a foglaláskor megvásárolja a nagyméretű kézipoggyászát, de végül nagyobb bőröndre, vagyis feladott poggyászra van szüksége, akkor legkésőbb az indulás előtt három órával megveheti a feladott poggyászt. Ebben az esetben a légitársaság csupán a feladott poggyász és a nagy kézipoggyász díja közötti különbséget számítja fel az utas részére.

Ha a nagy kézipoggyász méretébe nem tudjuk összezsúfolni a dolgainkat, vagy túl nehéz lett, akkor megérheti inkább feladott poggyászt vásárolni, melybe rengeteg dolgot bele lehet pakolni (például krémeket, vagy éles szerszámokat is), és sokszor csak minimálisan drágább a kézipoggyásznál.

Folyadék a Wizz Air kézipoggyászban

A következő előírás vonatkozik a folyadékok szállításával kapcsolatban a kis méretű és a nagy méretű Wizz Air kézipoggyászokra egyaránt. Folyadék a kézipoggyászokban legfeljebb 1 deciliter (100 ml) méretű üvegekben lehetnek. Egy kézipoggyászban ezeknek a kis üvegcséknek el kell férniük egy 20 x 20 centiméteres műanyag zacskóban. Vagyis praktikusan egy kis fogkrém, arckrém és mondjuk 1 deciliter ásványvíz egyszerre lehet egy kézipoggyászban, de több nem. Ezt a kis műanyag zacskót azonban a repülőtéri ellenőrzéskor 2017-ben is be kell mutatni az átvizsgáló személyzetnek.

Az alábbiakban egy próba kalkulációt végeztünk egy Barcelonából Budapestre tartó Wizz Air repülőgép esetén (2017. június 28-i dátumot választva). Világosan látszik a lenti táblázatból is, hogy az interneten előre lefoglalt nagy méretű kézipoggyász illetve feladott poggyász díja sokkal olcsóbb, mintha utolsó pillanatban a repülőtéren fizetnénk értük.

Wizz Air poggyász kalkuláció Barcelona El Prat >>> Budapest útvonalon (2017)

Nagy méretű kézipoggyász

Járatonként, utasonként és poggyászonként

A foglaláskor hozzáadva:

5.400,00 Ft

A járatfoglaláshoz a Wizz Air weboldalon hozzáadott poggyász:

6.000,00 Ft

A reptéren megvásárolt poggyász:

10.850 forint

Feladott poggyász

Járatonként, utasonként és poggyászonként

A foglaláskor hozzáadva:

10.500 forint

A járatfoglaláshoz a Wizz Air weboldalon hozzáadott poggyász:

11.200 forint

A reptéren megvásárolt poggyász:

18.600 forint

Wizz Air feladott poggyász 2017

A Wizz Air személyenként maximum 6 darab feladott poggyászt vesz fel, melynek maximális tömege egyenként 32 kg lehet. A feladott poggyász nem lehet nagyobb, mint 1,499 m x 1,194 m x 1,715 m; vagyis tekintélyes méretű csomagot is feladhatunk a csomagtérbe, azonban 32 kg-nál nem lehet nehezebb. A feladott poggyász díja szintén nem fix (ahogy a fenti táblázatból is jól látszik), a Wizz Air weboldalán lehet kiszámítani a pontos összeget a repülőjegy foglalásával egy időben. A feladott poggyász esetén a Wizz Air 2017-ben már szintén megkülönböztet két poggyászt, az egyik a 23 kilogrammos feladott poggyász, míg a másik a 32 kilogrammos feladott poggyász.

Max. 23 kg súlyú feladott poggyász díja

Interneten a Wizz Air weboldalán, telefonon keresztül, és a járat indulása előtt legkésőbb 3 órával a repülőtéren rendelve:

Főszezonban

10.850 - 17.050 forint útvonaltól függően

Főszezonon kívül

4.500 - 10.500 forint útvonaltól függően

A repülőtéren személyesen rendelve a járat indulása előtt kevesebb, mint 3 órával:

Egész évben

17.050 forint bármely útvonal esetén

 

Abban az esetben, ha valamely utas 2017-ben 23 kg-os feladott poggyászt vásárolt, de a bőröndjének reptéri lemérésekor kiderül, hogy csomagjának súlya meghaladja a 23 kilogrammot (de nem éri el a 32 kg-ot), akkor pótdíjat köteles fizetni, melynek az összege 20 euró. Ha előre max. 32 kg súlyú feladott poggyászt vásárolt valaki, akkor pedig az alábbiak szerinti díjakkal kalkulálhat.

Max. 32 kg súlyú feladott poggyász díja (24-32 kg között)

Interneten a Wizz Air weboldalán, telefonon keresztül, és a járat indulása előtt legkésőbb 3 órával a repülőtéren rendelve:

Főszezonban

7.500 - 13.950 forint útvonaltól függően

Főszezonon kívül

7.500 - 13.950 forint útvonaltól függően

A repülőtéren személyesen rendelve a járat indulása előtt kevesebb, mint 3 órával:

Egész évben

23.250 forint bármely útvonal esetén

Feladott poggyász túlsúly

A feladott poggyász súlya nem lehet több, mint 32 kg. Ha az előbbi értéket a poggyász súlya meghaladja, akkor a plusz kilókat kipakoltatják, illetve egy külön 32 kg-os poggyászként lehet feladni. Így aztán a 32 kilót tényleg nem érdemes túllépni. A feladott poggyász díja egyébként interneten foglalva csúcsidőszakon kívül utasonként és járattól függően 4.500 és 10.500 forint között változik 23 kilogrammos súlyhatárig. 23 kg felett és 32 kg alatt főszezonon kívül és útvonaltól függően 7.500 forint és 13.950 forint között váltakozik.

Ugyanezért a repülőtéren korábban 7.500 és 14.650 forint közötti díjat számítottak fel, azonban 2017-ben a repülőtéri feladott poggyászdíjak megegyeznek az interneten megrendelt poggyászdíjakkal; de ezen felül esetlegesen repülőtéri szervizdíj is fizetendő. Ha valaki a repülőgép indulása előtt 3 órán belül vásárol nagyobb poggyászt a reptéren, akkor annak viszont jelentős költsége van 2017-ben. Ha foglalásunkhoz utólag adjuk hozzá a feladott poggyászt, akkor a poggyászdíjon felül 700 forint foglalási díjat is felszámítanak irányonként és csomagonként.

Csúcsidőben a Wizz Air 2017-ben a feladott poggyászért interneten foglalva és a repülőtéren egyaránt már 7.500 és 13.950 forint közötti díjat számít fel útvonaltól függően, ha a feladott poggyász könnyebb, mint 23 kilogramm. Amennyiben a feladott csomag súlya 24 és 32 kg között van, akkor a főszezoni díj már 10.850 és 17.050 forint útvonaltól függően.

A Wizz Air 2017-ben érvényes poggyász-szabályzata alapján jól látszik, hogy a légitársaság afelé terelgeti az utasokat, hogy azok minél gyakrabban vásároljanak a kézipoggyász helyett feladott poggyászt. Ez két utas esetén azért is lehet előnyös, mert ha két külön nagyméretű kézipoggyász helyett egy közös feladott poggyászt viszünk közel hasonló áron, akkor összesen 32 kg terhet utaztathatunk szinte méretkorlát nélkül. Ráadásul nem kell otthon hagyni a körömvágó ollót, a naptejet, a hajzselét, a fogkrémet vagy éppen a rúd téliszalámit sem, hiszen mindez feladható a repülőgépek csomagterébe.

Wizz Air utasfelvétel (check-in)

Ingyenes az utasfelvétel, ha interneten keresztül történik, mely legkorábban 30 nappal, legkésőbb pedig 3 órával az adott repülőjárat indulása előtt lehetséges. Az interneten vagy Android és iOS okostelefonos Wizz alkalmazás segítségével érdemes tehát az ingyenes ONLINE CHECK-IN eljárást elvégezni pár kattintással.

Természetesen nem történik tragédia, ha az online check-in-ről lemaradunk vagy elfelejtettük, csupán a repülőtéren fizetni kell érte. A repülőtéren 2 órával a járat indulása előtt nyitnak ki a pultok, ahol lehet kérni az utasfelvételt, azonban érdemes oda pontosan érkezni, hiszen a felszállás előtt 40 perccel bezárnak az utasfelvételi pultok, és akkor már ténylegesen lemaradunk a Wizz Air gépéről.

Ha feladott poggyászunk van, akkor ugyanúgy sorban kell állni ezeknél a pultoknál, azonban ezért az eljárásért már semmilyen díjat nem kell fizetnünk, csupán a bőröndünket adjuk át, melyet elszállítanak a repülőgép csomagterébe. Ezután kell a biztonsági kapukhoz fáradnunk, az online check-in elvégzésekor kinyomtatott papírral és az útlevelünkkel vagy személyi igazolványunkkal a kezünkben.

Mielőtt felszállhatnánk a Wizz Air repülőgépre, természetesen le fogják ellenőrizni személyes adatainkat a beszállókapunál. Ehhez pedig vagy az adott országban utazáskor is elfogadott magyar személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél bemutatása szükséges, illetve az online check-in eljárásban otthon nyomtatott jegyünket is magunknál kell tartani.

Kötelező ülőhelyfoglalás a Wizz Air-nél 2017-ben

Az elején leszögezzük, hogy habár kötelező 2015. május 19-től ülőhelyet foglalni minden utasnak a Wizz Air gépeken, ez online repülőjegy foglalás esetén ingyenes lesz. Ez pedig úgy fog a gyakorlatban működni, hogy a Wizz weboldala a repülőjegy foglalásakor automatikusan felajánl egy ülőhelyet az utasnak ingyenesen, és csak akkor kell fizetni, ha az adott hely nem tetszik és máshol szeretnénk ülni.

Ha többen utazunk egyszerre, akkor a rendszer megpróbál egymás melletti üléseket lefoglalni. De ha valaki változtatni szeretne az ülőhelyeken, akkor viszonylag kedvező áron (300-800 forint ülőhelyenként) foglalhat másik ülést.

A kötelező helyfoglalásban az a legjobb, hogy nem lesz többet tülekedés a gépre várakozók között, nem kell sietni a repülőre való felszálláskor jó helyeket foglalni. Ráadásul megkönnyíti a külföldi utasokkal való egyezkedést, hiszen nem lesznek érvek, hogy valaki miért nem a számára kijelölt helyen ül.

A Wizz Air legújabb egyedi ajánlata a Privilege Pass, mely elsősorban azoknak éri meg, akik rendszeresen utaznak repülővel és általában a Wizz Airt választják. A Privilege Pass éves díja 30.700 forint, ezért cserébe viszont egy évig az utas nagyméretű kézipoggyász vihet fel a gépre, elsőbbségi beszállásban lesz része, valamint díjmentesen választhat magának ülőhelyet is.

Hova lehet eljutni a Wizz Air-rel?

A Wizz Air évről-évre növeli a Budapestről közvetlenül elérhető desztinációk számát, így 2017-ben új célállomásként szerepel többek között Lisszabon, az egyiptomi Hurghada vagy éppen a hollandiai Maastricht is. A Wizz Air mára olyan sok fapados járatot indít Budapestről, hogy két térképen tudtuk csak ábrázolni átlátható formában az elérhető városokat.

Ráadásul mivel viszonylag sűrűn jelentenek be a Wizz Air vezetői új járatnyitásokat Budapestről, ezért a következő városok még hiányoznak a térképről (de természetesen a térképek alatt található rendszeresen bővülő listánkból már nem): Glasgow, Birmingham, Bologna, Nizza és Baden-Baden.

Miután a Wizz Air felavatta két éve új karbantartó bázisát a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, azt is bejelentette, hogy 2016. március 11-től hétfőnként és péntekenként egy-egy járatpárt indít Budapestről a németországi Baden-Baden híres fürdővárosába, valamint a Francia Riviéra, azaz a Côte d’Azur fővárosába, Nizzába.

Elérhető Wizz Air úticélok Budapestről 2017-ben

Egész évben közlekedő Wizz Air járatok Budapestről:

Távolság Budapesttől (légvonalban)

Város

Ország

Alicante (ALC)

Spanyolország

1785 km

Baku (GYD)

Azerbajdzsán

2573 km

Barcelona (BCN)

Spanyolország

1436 km

Bari (BRI)

Olaszország

728 km

Birmingham (BHX)

Nagy-Britannia

1664 km

Bologna (BLQ)

Olaszország

668 km

Brüsszel (CRL - Charleroi)

Belgium

1142 km

Bukarest (OTP)

Románia

644 km

Catania (CTA)

Olaszország

1150 km

Dortmund (DTM)

Németország

977 km

Dubaj (DWC)

Dubaj

3688 km

Eindhoven (EIN)

Hollandia

1108 km

Faro

Portugália

2491 km

Frankfurt (HHN - Hahn)

Németország

924 km

Fuerteventura (FUE)

Kanári-szigetek, Spanyolország

3559 km

Glasgow (GLA)

Nagy-Britannia

1979 km

Göteborg (GOT)

Svédország

1253 km

Hannover (HAJ)

Németország

858 km

Karlsruhe (FKB)

Németország

805 km

Kijev (IEV)

Ukrajna

922 km

Kutaisi (KUT)

Grúzia

1865 km

Lamezia Terme (SUF)

Olaszország

975 km

Lanzarote (ACE)

Kanári-szigetek, Spanyolország

3473 km

Lárnaka (LCA)

Ciprus

1779 km

Lisszabon (LIS)

Portugália

2324 km

Liverpool (LPL)

Nagy-Britannia

1685 km

London (LTN)

Nagy-Britannia

1537 km

Madrid (MAD)

Spanyolország

1877 km

Malaga (AGP)

Spanyolország

2130 km

Malmö (MMX)

Svédország

1009 km

Marosvásárhely (TGM)

Románia

431 km

Málta (MLA)

Málta

1332 km

Milánó (MXP)

Olaszország

773 km

Moszkva (VKO)

Oroszország

1669 km

Nápoly (NAP)

Olaszország

821 km

Nizza (NCE)

Franciaország

1008 km

Porto (OPO)

Portugália

2299 km

Róma (FCO)

Olaszország

793 km

Reykjavík (KEF)

Izland

3070 km

Stockholm (NYO - Skavsta)

Svédország

1317 km

Szófia (SOF)

Bulgária

631 km

Tel-Aviv (TLV)

Izrael

2085 km

Tenerife

Kanári-szigetek, Spanyolország

3427 km

Thesszaloniki (SKG)

Görögország

817 km

Varsó (WAW)

Lengyelország

546 km

Wizz Air nyári repülőjáratok, melyek 2017. június és szeptember között közlekednek Budapestről:

Alghero (AHO)

Szardínia, Franciaország

1115 km

Burgasz (BOJ)

Bulgária

841 km

Ibiza (IBZ)

Spanyolország

1701 km

Korfu (CFU)

Görögország

877 km

Kréta (HER)

Görögország

1430 km

Palma de Mallorca (PMI)

Spanyolország

1514 km

Rodosz (RHO)

Görögország

1411 km

Zakynthos (ZTH)

Görögország

1088 km

 

A Wizz Air az egyik legsikeresebb magyar tulajdonú vállalat, Kelet-Közép-Európa legnagyobb fapados légitársasága, mely 2014-ben 18 százalékkal több utast szállított, mint azelőtt. Jelentősen emelkedett a repülőgépek kihasználtsága, annak ellenére, hogy nagyon kiélezett verseny van a fapados társaságok között. A 2015. márciusában zárult üzleti évben a Wizz Air két új bázist nyitott, öt új repülőtéren jelent meg, és összesen 27 új útvonalat nyitott, ezáltal jelentősen bővítette hálózatát.

Wizz Air Debrecen

Habár Isztambul, Maastricht és Turku úticélokat a Wizz Air már törölte budapesti menetrendjéből, korábban többször is felmerült, hogy Magyarországról vidéki városokból is indíthat Nyugat-Európai városokat elérő járatokat a magyar fapados légitársaság. Egyenlőre azonban csak Debrecenből indulnak lila gépek Londonba és Eindhovenbe, a korábban emlegetett Balaton-közeli Sármellékről mégsem repülnek Londonba, legutóbb pedig Győr neve került szóba lehetséges vidéki kiinduló állomásként.

Elérhető Wizz Air úticélok Debrecenből 2017-ben

Távolság Debrecentől (légvonalban)

Város

Ország

Eindhoven (EIN)

Hollandia

1243 km

London (LTN)

Nagy-Britannia

1652 km

Malmö (MMX)

Svédország

1077 km

Milánó (BGY - Bergamo)

Olaszország

979 km

Párizs (BVA - Beauvais)

Franciaország

1453 km

 

A legfrissebb információk szerint 2015. október 25-től Debrecenből Milánó Bergamo repülőterére indít közvetlen fapados repülőjáratot a Wizz Air, melyek hetente kétszer, szerdán és vasárnap közlekednek Debrecen és Milánó között.

A várható további sikerekre tekintettel egyébként a Wizz Air Budapesten már 9 repülőgépből álló flottát állomásoztat 2015. tavaszától. A magyar utasok számára a Wizz Air által a legszebb európai látnivalók is kedvező áron elérhetővé váltak az elmúlt években. Emellett pedig a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren szintén 2015. tavaszán a cég számára megkezdődött egy új hangár építése is. A kétezer négyzetméteres csarnokban tudják majd a Wizz Air repülőgépeit javítani és elvégezni rajtuk a biztonsági vizsgálatokat.

Puerto Colon, Tenerife - (Fotó: Peter & Michelle S/CC)

A magyar fapados légitársaság folyamatosan fejleszti budapesti hálózatát, így június elejétől az olaszországi Bologna illetve a skóciai Glasgow városába lehet eljutni az újrafestett lila-kék fapados repülőgépekkel. Ezen felül 2015. szeptember 15-től hetente kétszer lehet majd eljutni Birminghambe, mely az Egyesült Királyság második legnagyobb (ipar)városa. A járatnyitás valószínűleg az egyre növekvő számú Angliában dolgozó magyarnak köszönhető, emellett pedig sokkal könnyebben lesz elérhető itthonról a vidéki Anglia is.

2015. október 30-tól a Wizz Air elindítja másik új járatát is, mégpedig a napsütötte Tenerifére. A Kanári szigetek déli repülőterére érkező lila fapados repülőgépek minden héten pénteken és hétfőn teszik majd meg a Budapest-Tenerife távot. Azért is örömteli ez az új légi kapcsolat, mert az Afrika partjaihoz közel eső Kanári-szigeteken akkor sem esik nappal 20 fok alá a hőmérséklet, amikor Magyarországon tombol a tél.Wizz Air repjegy 2018   repjegy 2018   repjegy   42x32x25 kézipoggyász   wizzair kézipoggyász táska méret   wizzair kézipoggyász étel   wizzair kézipoggyász hajvasaló hajszárító   wizzair kézipoggyász fórum   wizzair kézipoggyász smink   wizzair kézipoggyász laptop   wizzair kézipoggyász ellenőrzés   wizzair poggyász élelmiszer   Wizz Air akció 2018   Wizz Air akció 2017   wizzair kézipoggyász táska   Wizz Air Debrecenből induló járatok   Wizz Air Budapestről induló járatok   Wizz Air menetrend 2018   wizzair kézipoggyász méret 2018   Wizz Air kézipoggyász méret 2017   wizzair kézipoggyász méret 2017   Wizz Air menetrend 2017   wizz air kisméretű kézipoggyász   Wizz Air kézipoggyász 2017   Wizz Air poggyász méretek 2017   Wizz Air poggyász méretek 2016   Wizz Air fizetős kézipoggyász   kézipoggyász tartalma Wizz Air   kézipoggyász tartalma   repülőjegy Wizz Air   Wizz Air kézipoggyász díj   Wizz Air kézipoggyász hátizsák   Wizz Air kézipoggyász borotva   Wizz Air kézipoggyász kg   Wizz Air kézipoggyász táska   Wizz Air kézipoggyász tartalma   Wizz Air kézipoggyász súlya   csomag   Wizz Air csomag   Wizz Air kis és nagy kézipoggyász díjak   kézipoggyász mérete   wizzair kézipoggyász méret 2015   wizzair kézipoggyász folyadék   wizzair kézipoggyász súly   wizzair kézipoggyász tartalma   poggyász súlyhatár   Wizz Air poggyász díjak   Wizz Air járatok Budapestről   Fapados járatok Budapestről   Wizz Air feladott poggyász méret   Wizz Air online check-in menete   repülőjegy   fapados   repülőjegy wizzair   poggyász   ingyenes kézipoggyász Wizz Air   kézipoggyász   feladott poggyász   Wizz Air kézipoggyász súlyhatár   Wizz Air feladott poggyász   Wizz Air feladott poggyász súlyhatár   Wizz Air kézipoggyász méret   Wizz Air kézipoggyász gyógyszer   wizzair kézipoggyász bőrönd méretek   Wizz Air Győr   Wizz Air Debrecen   Wizz Air Tenerife   wizzair   Wizz Air kézipoggyász 10 kg   Wizz Air poggyász szabályok   Wizz Air poggyász folyadék   Wizz Air poggyász súlyhatár   Wizz Air poggyász 32 kg   Wizz Air poggyász árak   Wizz Air repülőjegy árak   Wizz Air nagy poggyász bőrönd   Wizz Air kézipoggyász   Wizz Air poggyász méret   Wizz Air poggyász   Wizz Air repülőjegy   Wizz Air Budapest   utazás   látnivalók   Wizz Air   Wizz Air Sármellék  
KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta: katásoknak kötelező a nyilvántartás vezetése 2018-ban...

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is  [ ... ]

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmo [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minim [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás va...

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2018-ban is számos esetben érvény [ ... ]

Jogosítvány ára 2018: a jogosítvány hosszabbítás díja és az orvosi vizsgálat menete 2018-ban...

Jogosítvány ára 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítás ára és az orvosi vizsgálat menete és díja 2018-ban. A jogosítvány hosszabbításához 2018-ban is az okmányiroda  [ ... ]

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2018-ban

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2018-ban. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok az elm [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minim [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban. Mi mennyi 2018-ban? Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gye [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018: itt a munkaidő naptár 2018 és a munkarend. 2018. évi munkaszüneti napok táblázat és naptár: a hosszú hétvégék és a munkaszüneti napok ledolgozása 2018-ban íg [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2018-ban is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági ellát [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2018-ban...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíjához 2018-ban. Nők 40 éves nyugdíjazása 2018-ban is igényelhető, a nő [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?g> Itt megtudhatja, hogy 2016-ban mire számíthat a kínai horoszkóp jövendölései alapján: harmónia, remény, szeren [ ... ]

TB járulék összege 2018: TB járulék fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban

TB változások 2018 és TB járulék összege és fizetése egyénileg 2018: így történik a TB fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban. Mennyi a TB járulék összege 2018-ban? Minde [ ... ]

Ingatlan bérbeadás adózása 2018: változásokra kell figyelni lakáskiadás esetén!

Ingatlan bérbeadás (albérlet) utáni adózás 2018: erre figyeljen lakáskiadás utáni adózás esetén 2018-ben! Jelentősen módosult és kedvezőbb adózás terheli az ingatlankiadást 2018-tó [ ... ]

Friss

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is kötelező, töltse...
Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minimálbér) és a...
Cafeteria szabályzat minta 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2018 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai iratanyagról van...

CSOK 2018

Családi adókedvezmény 2018

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2018

Pénzmosás elleni szabályzat 2018

Munkaszerződés 2018

Munkáltatói tájékoztató 2018

Járulékok 2018

Albérleti szerződés 2018

Jelenléti ív 2018 / Túlóra 2018

Számviteli politika 2018

Ajándékozási szerződés 2018

Pénzkezelési szabályzat 2018

Számviteli szabályzatok 2018

Özvegyi nyugdíj 2018

SZÉP Kártya 2018 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2018 / KATA 2018

Betegszabadság 2018

Autópálya matrica 2018

Jogosítvány 2018 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2018

Közmunkabér 2018

Munkanélküli segély 2018

Szociális segély 2018

Megbízási szerződés minta 2018

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2018

Vasárnapi pótlék 2018

Munkáltatói felmondás 2018

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2018

Nyugdíjemelés 2018

Nyugdíj melletti munka 2018

Rokkantsági ellátás 2018

Rehabilitációs ellátás 2018

Adóbevallás 2018

Alkalmi munka 2018

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2018

Munka GYED mellett 2018

GYED Extra 2018

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2018

Nők nyugdíja 40 év után 2018

Nyugdíj utalás 2018

Azonnali hatályú felmondás 2018

Felmondás munkavállaló részéről 2018

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2018

Advent Bécsben 2018

Munkaszüneti napok 2018

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2018

Éves horoszkóp 2018

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovén matricával igénybe vehető autópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.