EasyJet kisokos 2017: kézipoggyász árak, méret szabályok és EasyJet check-in tudnivalók

EasyJet kézipoggyász kisokos 2016: poggyász díjak, méret szabályok, EasyJet utasfelvételi (check-in) tudnivalók és a Budapestről induló járatok listája. Berlin, Párizs és London Gatwick mellett az EasyJettel elérhető Budapestről már Basel és Genf városa is. Érdemes figyelmesen áttanulmányozni fapados utazás előtt az EasyJet poggyász szabályzatát, hogy ne érjen bennünket meglepetés az utasfelvétel idején a repülőtéren. Oldalunkon most mindent megtudhat a legújabb 2017-es EasyJet előírásokról.

A Ryanair és a Wizz Air mellett a harmadik, és egyben a leghosszabb ideje Budapesten állomásozó fapados légitársaság az EasyJet. Így aztán nem túlzás azt állítani, hogy a magyar utazóközönség elsők között velük utazva tapasztalhatta meg az olcsó repülés világát, és az európai országhatárok könnyű, gyors és szabad átjárhatóságát. 2016-ban sok év után újra indít új célállomásra fapados járatot az EasyJet Budapestről, a célpont pedig Franciaország gasztronómiai fővárosa és egyben második legnagyobb városa, Lyon.


Az EasyJet a legrégebbi európai fapados légitársaság, melyet 1995-ben alapítottak Londonban. Mára a kontinens egyik legnagyobb diszkont légitársaságává vált, mely Budapestről öt nagyvárosba közlekedtet naponta járatokat. Az Easy Csoport egyébként easyBus néven London környékén buszszolgáltatást is üzemeltet, EasyHotel néven pedig Európa legnépszerűbb városaiban olcsó szálláslehetőséget is kínál, többek között Budapesten is. Az EasyJet 2015-ben repülőgépei külsejének új festésével ünnepli huszadik születésnapját.

Az angol EasyJet egyébként a konkurenciához képest abban is élen járt, hogy elsők között indított Budapestről fapados járatokat, azok számát azonban azóta sem bővítette jelentősen. A brit fapados légitársaság hetente 34 járatot működtet jelenleg London-Gatwick, Bázel, Berlin, Genf, valamint Párizs között. Az alábbi táblázatban azoknak az európai nagyvárosoknak a listáját láthatja, melyek az EasyJet Budapestről induló járataival elérhetőek 2015-ben.

Az EasyJet fapados légitársasággal Budapestről átszállás nélkül, közvetlenül elérhető úticélok

Város

Ország

Repülőtér kódja, elnevezése

Basel

Svájc

BSL - EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg

Berlin

Németország

SXF - Schönefeld Airport Berlin

Genf

Svájc

GVA - Geneve Aéroport

London

Nagy-Britannia

LGW - Gatwick Airport

Párizs

Franciaország

CDG - Paris Charles de Gaulle Airport

EasyJet kézipoggyász - ingyenes

EasyJet-tel való utazás esetén a kézipoggyász mérete nem haladja meg a 56 x 45 x 25 cm-t, melyet túlzsúfolt járatok esetén esetlegesen a légitársaság a poggyásztérben helyezhet el, amennyiben az utastérben már nem fér el. Az EasyJet utasai több más légitársasághoz hasonlóan kézicsomagjuk mellé felvihetnek egy reklámtáskát, melyet a repülőtéri duty-free shopban vásároltak.

Az EasyJet brit fapados légitársasággal való utazáskor az alábbi poggyász szabályok érvényesek a kézipoggyászokra illetve a feladott poggyászokra vonatkozóan.

EasyJet poggyász szabályok

KÉZIPOGGYÁSZ

FELADOTT POGGYÁSZ

1 darab ingyenes (utasonként)

Ára 12 L - 22 L (angol font) között változik súlytól és úticéltól függően irányonként (20-32 kg között)

A kézipoggyászra nem vonatkozik súlyhatár

A feladott poggyász 20 kg súlyú lehet

Maximális méret: 56 x 45 x 25 cm

A feladott poggyász legnagyobb maximális mérete nem haladhatja meg a 275 cm-t (szélesség, hosszúság, magasság)

 

Akik plusz díjat fizetnek EasyJet Plus éves törzsutas kártyáért, a FLEXI fare, Upfront illetve Extra lábtér szolgáltatásért, azok számára megengedett az ingyenes kézipoggyász mellé egy extra kistáska felvitele az utastérbe, melynek maximális mérete 45 x 36 x 20 cm és azt a lábtér alá kell elhelyezni. A kedvezményeket biztosító EasyJet Plus éveskártya díja egyébként 170 font, így elég borsos áron lehetünk megbecsült EasyJet törzsutasok.

2015-ben az EasyJet úgy módosította poggyász-szabályzatát, hogy amellett, hogy a légitársaság továbbra is ingyenesen szállítja el a maximum 56 x 45 x 25 cm-es csomagokat, azt azonban sajnos már nem garantálja, hogy azt az utas a fedélzetre is magával viheti, a gépeken gyakran tapasztalható zsúfoltság miatt.

Ez az új gyakorlat azért okozhat bosszúságot az EasyJet utasának, mert ha átminősítik a kézipoggyászát feladott csomaggá, akkor leszállás után meg kell várnia azt a repülőtéren, és nem siethet a dolgára a külföldi nagyvárosban. Másrészről ha valami fontos iratot vagy éppen értékes tárgyat felejt a feladott kézipoggyászban, az akár a reptéri szarkák zsákmányává is válhat, ezzel kapcsolatban pedig a légitársaságok nem szoktak felelősséget vállalni.

EasyJet feladott poggyász

A személyenként maximum 3 feladott poggyász adható fel az EasyJet repülőgép csomagterébe, melyeknek súlya egyenként sem haladhatja meg a 20 kg-ot (20 kg + 20 kg + 20 kg). Amennyiben bármelyik feladott poggyász súly a 20 kg-ot meghaladja, extra díj fizetendő (de ilyen esetben is csak maximálisan 32 kg is lehet). Túlsúly esetén a fizetendő díj mértéke 3.600 forint 3 kg-ként és irányonként interneten előre kiegyenlítve; illetve 3.500 forint kilogrammonként és irányonként a repülőtéren fizetve (vagyis ez utóbbi opció jelentősen drágább).

Utasfelvétel (online check-in), ülőhelyválasztás - EasyJet

Az internetes utasfelvétel (online check-in) Az EasyJetnél is ingyenes, melyet legkorábban a járat indulása előtt 30 nappal, legkésőbb pedig az indulási idő előtt két órával lehet elvégezni. A repülőtéri utasfelvétel szintén ingyenes az EasyJet-tel utazók számára, a check-in pultok 2 órával a járat indulása előtt nyitnak és 30 perccel a járat indulása előtt zárnak.

Az EasyJet minden járatán díjmentes ülőhelykiosztást biztosít, amikor a repülőjegyet interneten vásároljuk, de természetesen ki is választhatjuk a helyünket, melynek ára 395 forint és 5.995 forint között mozog utasonként és irányonként. Az EasyJet foglalásonként és nem utasonként számít fel 400 forintos foglalási díjat, így érdemes több embernek ugyanarra a járatra egyidőben foglalni a repjegyeket, illetve több járatra is lehet egy klikkel foglalni, ezáltal pedig az adminisztrációs díj megoszlik az utasok között.

Az EasyJet kínál kedvező repülőjegy átfoglalási lehetőséget. Amennyiben valaki lekési repülőjáratát, de az induláshoz képest két órán belül kiér a repülőtérre, áthelyezési díj fizetése ellenében felkerülhet a következő EasyJet járatra a szabad kapacitás függvényében. Ha viszont valaki annyival korábban ér ki a reptérre, hogy még az előző járat sem indult el, és azon még van szabad hely, akkor ingyenesen elrepülhet a korábbi járattal. Ez az ajánlat egyébként Budapest esetében London Gatwick útirányban tud működni, hiszen több olyan nap is van, amikor délután és este is indul járat Budapestről a brit fővárosba.

Az EasyJet angol low-cost légitársaság egyébként versenytársaihoz hasonlóan évről-évre növelni tudja utasszámát és profitját. 2015-ben majdnem 10 százalékkal nőtt az utasszáma, és júliusban már 7 millió utas választotta a narancssárga repülőgépeket utazásához. 2015-ben a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség adatai alapján a legtöbb, 86 millió utast az előző évekhez hasonlóan az ír Ryanair szállította, míg második helyen az angol EasyJet található 56 millió utassal, harmadik pedig a német Lufthansa 48 millió nemzetközi utassal.

A diszkont légitársaságokat érintő magyarországi felmérés szerint egyébként a hazai utasok között a legfontosabb szempont nyaralási céljuk kiválasztásakor a repülőjegyek ára. Az EasyJet felmérése alapján a megkérdezett magyarok több mint fele utazik évente 1-2 alkalommal repülőgéppel, de a többség csak néhány napos városlátogatásokat tervez, és megpróbálja minden dolgát a kézipoggyászba csomagolni.

Az EasyJet az Airbus repülőgépgyártóval karöltve azon dolgozik, hogy a repülőgépek még biztonságosabbak legyenek. Ennek érdekében a repülőgépek már azelőtt küldenének valós idejű információkat a repülőgépgyártó központjának, mielőtt a hibák bekövetkeznének. Ez pedig jelentősen csökkentheti a karbantartási költségeket. Emellett az EasyJet azzal is kísérletezik, hogy miniatűr robotrepülőgépekkel, azaz drónokkal vizsgálja át repülőgépei külső alkatrészeit a landolást követően. Ebben az esetben szintén sokkal gyorsabban meg lehetne találni az esetleges kisebb-nagyobb hibákat.

 

EasyJet kézipoggyász kisokos! #easyjet #utazas #fapados http://officina.hu/utazas-latnivalok/118-easyjet-kezipoggyasz-budapest Posted by Gazdasági Hírek on 2015. október 4.


Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegés...

Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést a jogosultak. 2016. Karácsonyán a fenyőfa alatt a nyugdíjasok állami nyugdíj-k [ ... ]

Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei

Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei. A lakhatási támogatás 2017. január 1-től jelentősen megváltozik, így a munkáltató akár adómentesen is s [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Cafeteria 2017 változások: ezt kell tudni a készpénz-cafeteriáról és a SZÉP-kártyáról 2017-től...

Cafeteria 2017 változások, kalkulátor és adózás: jön a készpénz-cafeteria és marad a SZÉP-kártya 2017-től. Új cafeteria juttatások jönnek 2017-ben. Jelentős és fontos változások j [ ... ]

CSOK 2017 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben

CSOK 2017 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen mindent megtu [ ... ]

Családi pótlék 2017 összege, utalás időpontjai 2017-ben - A családi pótlék igénylés feltételei...

Családi pótlék összege, emelés, feltételei 2017; családi pótlék utalás vagy kifizetés 2017-ben mely napokon várható? - A családi pótlék igénylése 2017-ben már a megyei Kormányhivat [ ... ]

Közalkalmazotti bértábla 2017: jön a közalkalmazotti béremelés 2017-ben

Közalkalmazotti bértábla 2017: jön a közalkalmazotti béremelés 2017-ben, és megtalálható oldalunkon a köztisztviselői bértábla 2017 fizetési fokozatai táblázat formában összefoglalv [ ... ]

Erzsébet-program 2017 pályázatok: üdülési pályázat és nyugdíjas Erzsébet-utalvány igénylése 2017-ben...

Erzsébet-program pályázat nyugdíjasoknak 2017: ong>nyugdíjas Erzsébet-utalvány és rong>üdülési pályázatong> időseknek 2017-ben! Ingyenes fürdőbelépő nyugdíjasoknak a 2017-es évben sajnos nem ig [ ... ]

Munkanélküli segély 2017 összege, igénylése: a munkanélküli segély utalás időpontjai 2017-ben...

Munkanélküli segély 2017 összege, igénylése: a munkanélküli segély utalás időpontjai 2017-ben. Az álláskeresési járadék összege és igénylése 2017-ben a Munkaügyi Központ kalkulá [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Felmondás minta 2017: változtak a szabályok! Erre figyeljen felmondás esetén 2017-ben

Felmondás minta 2017: változtak a szabályok! Erre figyeljen felmondás esetén 2017. január 1-től: már a felmondások egyes elnevezései is változtak 2017-ben, így számos apró részletre fig [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017-ben...

GYED / GYES / CSED 2017 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Útlevél 2017 igénylés okmányirodában, útlevél ára 2017-ben, az útlevél ügyintézés menete...

Útlevél 2017 igénylés okmányirodában, útlevél ára 2017-ben, a soron kívüli, sürgősségi és az azonnali útlevél ügyintézés menete 2017. január 1-től. Összefoglaltuk a teendőket a [ ... ]

Szabadság számítása 2017: kinek hány nap szabadság jár 2017-ben?

Szabadság számítása időarányosan 2017: kinek hány nap szabadság jár a kalkulátor alapján 2017-ben? A letölthető szabadság nyilvántartó lap 2017-ben is rögzíti a szabadnapok pontos sz [ ... ]

Táppénz kalkulátor 2017: táppénz összege, számítása és igénylés 2017-ben

Táppénz kalkulátor 2017: táppénz összege, számítása, kifizetés és igénylés 2017-ben. Szigorodnak a szabályok, táppénz összege és kifizetése 2017-ben, passzív táppénz információ [ ... ]

Pedagógus bértábla 2016/2017: béremelés, pótlékok, pedagógus életpályamodell 2016-ban

Pedagógus bértábla 2016/2017 szeptember: béremelés, pótlékok, fizetési fokozatok, életpályamodell a pedagógusoknak. 2016-ban eltolják a pedagógusok béremelését, mivel változtak az err [ ... ]

Autópálya matrica árak 2017 és érvényesség: a fizetős utak térképe megyénként 2017-ben

Magyar autópálya matrica árak 2017 és az érvényesség ideje: megyei, heti, havi és éves autópálya matricák díja és a fizetős utak térképe megyénként! 2017-ben is fizetős lesz az M0  [ ... ]

Végkielégítés 2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2017-ben?

Végkielégítés mértéke 2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2017-ben? Végkielégítés nem mindenkinek jár a munkaviszony megszűnése esetén 2017-ben sem. A mun [ ... ]

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben. A biztató gazdasági adatok miatt a magyarországi minimálbér összege 2015-ben újra emelkedni fog és jócskán meghaladhatja a  [ ... ]

Adóbevallás 2017 kisokos: a 1653 nyomtatvány kitöltése és adóbevallás határidők 2017-ben

Adóbevallás 2017 nyomtatvány és határidők: a 1653 és az adó 1% nyomtatványok letöltése egy helyről, kitöltési útmutatóval együtt! Adóbevallás 2017 határidők: változtak az időpon [ ... ]

Mi mennyi 2016 / CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Munkaszerződés 2017

Albérleti szerződés 2016

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Felmondás a munkavállaló részéről 2016

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2016

Advent Bécsben 2016

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

A Ryanair 2016-ban Gran Canaria szigetére és Las Palmas repülőterére indít fapados repülőjáratot Budapestről. Gran Canaria (Kanári-szigetek) és Las Palmas látnivalók, strandok, időjárás információk. A...
Fapados menetrend Budapest: 2016-ban ezek az új Wizz Air és Ryanair járatok indulnak Budapestről és Debrecenből. Mutatjuk az új célpontokat és a járatok pontos indulásának időpontjait is! Kezd még...
EasyJet kézipoggyász kisokos 2016: poggyász díjak, méret szabályok, EasyJet utasfelvételi (check-in)tudnivalók és a Budapestről induló járatok listája. Berlin, Párizs és London Gatwick mellett az...

Friss

Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést a jogosultak. 2016. Karácsonyán a fenyőfa alatt a nyugdíjasok állami nyugdíj-kiegészítést találnak majd, 10...
Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei. A lakhatási támogatás 2017. január 1-től jelentősen megváltozik, így a munkáltató akár adómentesen is segítheti dolgozója...
Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1-jétől. Ennek oka...
Cafeteria 2017 változások, kalkulátor és adózás: jön a készpénz-cafeteria és marad a SZÉP-kártya 2017-től. Új cafeteria juttatások jönnek 2017-ben. Jelentős és fontos változások jönnek 2017. január...
Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti napok,...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.