EasyJet kisokos 2017: kézipoggyász árak, méret szabályok és EasyJet check-in tudnivalók

EasyJet kézipoggyász kisokos 2017: poggyász díjak, méret szabályok, EasyJet utasfelvételi (check-in) tudnivalók és az EasyJet közvetlen járatai budapestről. Berlin, Párizs és London Gatwick mellett az EasyJettel elérhető Budapestről már Amszterdam, Lyon, Velence, Basel és Genf városa is. Érdemes figyelmesen áttanulmányozni fapados utazás előtt az EasyJet poggyász szabályzatát, hogy ne érjen bennünket meglepetés az utasfelvétel idején a repülőtéren. Oldalunkon most mindent megtudhat a legújabb 2017-es EasyJet poggyász-előírásokról.

A Ryanair és a Wizz Air mellett a harmadik, és egyben a leghosszabb ideje Budapesten állomásozó fapados légitársaság az EasyJet. Így aztán nem túlzás azt állítani, hogy a magyar utazóközönség elsők között velük utazva tapasztalhatta meg az olcsó repülés világát, és az európai országhatárok könnyű, gyors és szabad átjárhatóságát. 2016-ban sok év után újra indít új célállomásra fapados járatot az EasyJet Budapestről, a célpont pedig Franciaország gasztronómiai fővárosa és egyben második legnagyobb városa, Lyon.


Az EasyJet a legrégebbi európai fapados légitársaság, melyet 1995-ben alapítottak Londonban. Mára a kontinens egyik legnagyobb diszkont légitársaságává vált, mely Budapestről öt nagyvárosba közlekedtet naponta járatokat. Az Easy Csoport egyébként easyBus néven London környékén buszszolgáltatást is üzemeltet, EasyHotel néven pedig Európa legnépszerűbb városaiban olcsó szálláslehetőséget is kínál, többek között Budapesten is. Az EasyJet 2015-ben repülőgépei külsejének új festésével ünnepli huszadik születésnapját.

Az angol EasyJet egyébként a konkurenciához képest abban is élen járt, hogy elsők között indított Budapestről fapados járatokat, azok számát azonban azóta sem bővítette jelentősen. A brit fapados légitársaság hetente 34 járatot működtet jelenleg London-Gatwick, Bázel, Berlin, Genf, valamint Párizs között. Az alábbi táblázatban azoknak az európai nagyvárosoknak a listáját láthatja, melyek az EasyJet Budapestről induló járataival elérhetőek 2015-ben.

Az EasyJet fapados légitársasággal Budapestről átszállás nélkül, közvetlenül elérhető úticélok

Város

Ország

Repülőtér kódja, elnevezése

Basel

Svájc

BSL - EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg

Berlin

Németország

SXF - Schönefeld Airport Berlin

Genf

Svájc

GVA - Geneve Aéroport

London

Nagy-Britannia

LGW - Gatwick Airport

Párizs

Franciaország

CDG - Paris Charles de Gaulle Airport

EasyJet kézipoggyász - ingyenes

EasyJet-tel való utazás esetén a kézipoggyász mérete nem haladja meg a 56 x 45 x 25 cm-t, melyet túlzsúfolt járatok esetén esetlegesen a légitársaság a poggyásztérben helyezhet el, amennyiben az utastérben már nem fér el. Az EasyJet utasai több más légitársasághoz hasonlóan kézicsomagjuk mellé felvihetnek egy reklámtáskát, melyet a repülőtéri duty-free shopban vásároltak.

Az EasyJet brit fapados légitársasággal való utazáskor az alábbi poggyász szabályok érvényesek a kézipoggyászokra illetve a feladott poggyászokra vonatkozóan.

EasyJet poggyász szabályok

KÉZIPOGGYÁSZ

FELADOTT POGGYÁSZ

1 darab ingyenes (utasonként)

Ára 12 L - 22 L (angol font) között változik súlytól és úticéltól függően irányonként (20-32 kg között)

A kézipoggyászra nem vonatkozik súlyhatár

A feladott poggyász 20 kg súlyú lehet

Maximális méret: 56 x 45 x 25 cm

A feladott poggyász legnagyobb maximális mérete nem haladhatja meg a 275 cm-t (szélesség, hosszúság, magasság)

 

Akik plusz díjat fizetnek EasyJet Plus éves törzsutas kártyáért, a FLEXI fare, Upfront illetve Extra lábtér szolgáltatásért, azok számára megengedett az ingyenes kézipoggyász mellé egy extra kistáska felvitele az utastérbe, melynek maximális mérete 45 x 36 x 20 cm és azt a lábtér alá kell elhelyezni. A kedvezményeket biztosító EasyJet Plus éveskártya díja egyébként 170 font, így elég borsos áron lehetünk megbecsült EasyJet törzsutasok.

2015-ben az EasyJet úgy módosította poggyász-szabályzatát, hogy amellett, hogy a légitársaság továbbra is ingyenesen szállítja el a maximum 56 x 45 x 25 cm-es csomagokat, azt azonban sajnos már nem garantálja, hogy azt az utas a fedélzetre is magával viheti, a gépeken gyakran tapasztalható zsúfoltság miatt.

Ez az új gyakorlat azért okozhat bosszúságot az EasyJet utasának, mert ha átminősítik a kézipoggyászát feladott csomaggá, akkor leszállás után meg kell várnia azt a repülőtéren, és nem siethet a dolgára a külföldi nagyvárosban. Másrészről ha valami fontos iratot vagy éppen értékes tárgyat felejt a feladott kézipoggyászban, az akár a reptéri szarkák zsákmányává is válhat, ezzel kapcsolatban pedig a légitársaságok nem szoktak felelősséget vállalni.

EasyJet feladott poggyász

A személyenként maximum 3 feladott poggyász adható fel az EasyJet repülőgép csomagterébe, melyeknek súlya egyenként sem haladhatja meg a 20 kg-ot (20 kg + 20 kg + 20 kg). Amennyiben bármelyik feladott poggyász súly a 20 kg-ot meghaladja, extra díj fizetendő (de ilyen esetben is csak maximálisan 32 kg is lehet). Túlsúly esetén a fizetendő díj mértéke 3.600 forint 3 kg-ként és irányonként interneten előre kiegyenlítve; illetve 3.500 forint kilogrammonként és irányonként a repülőtéren fizetve (vagyis ez utóbbi opció jelentősen drágább).

Utasfelvétel (online check-in), ülőhelyválasztás - EasyJet

Az internetes utasfelvétel (online check-in) Az EasyJetnél is ingyenes, melyet legkorábban a járat indulása előtt 30 nappal, legkésőbb pedig az indulási idő előtt két órával lehet elvégezni. A repülőtéri utasfelvétel szintén ingyenes az EasyJet-tel utazók számára, a check-in pultok 2 órával a járat indulása előtt nyitnak és 30 perccel a járat indulása előtt zárnak.

Az EasyJet minden járatán díjmentes ülőhelykiosztást biztosít, amikor a repülőjegyet interneten vásároljuk, de természetesen ki is választhatjuk a helyünket, melynek ára 395 forint és 5.995 forint között mozog utasonként és irányonként. Az EasyJet foglalásonként és nem utasonként számít fel 400 forintos foglalási díjat, így érdemes több embernek ugyanarra a járatra egyidőben foglalni a repjegyeket, illetve több járatra is lehet egy klikkel foglalni, ezáltal pedig az adminisztrációs díj megoszlik az utasok között.

Az EasyJet kínál kedvező repülőjegy átfoglalási lehetőséget. Amennyiben valaki lekési repülőjáratát, de az induláshoz képest két órán belül kiér a repülőtérre, áthelyezési díj fizetése ellenében felkerülhet a következő EasyJet járatra a szabad kapacitás függvényében. Ha viszont valaki annyival korábban ér ki a reptérre, hogy még az előző járat sem indult el, és azon még van szabad hely, akkor ingyenesen elrepülhet a korábbi járattal. Ez az ajánlat egyébként Budapest esetében London Gatwick útirányban tud működni, hiszen több olyan nap is van, amikor délután és este is indul járat Budapestről a brit fővárosba.

Az EasyJet angol low-cost légitársaság egyébként versenytársaihoz hasonlóan évről-évre növelni tudja utasszámát és profitját. 2015-ben majdnem 10 százalékkal nőtt az utasszáma, és júliusban már 7 millió utas választotta a narancssárga repülőgépeket utazásához. 2015-ben a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség adatai alapján a legtöbb, 86 millió utast az előző évekhez hasonlóan az ír Ryanair szállította, míg második helyen az angol EasyJet található 56 millió utassal, harmadik pedig a német Lufthansa 48 millió nemzetközi utassal.

A diszkont légitársaságokat érintő magyarországi felmérés szerint egyébként a hazai utasok között a legfontosabb szempont nyaralási céljuk kiválasztásakor a repülőjegyek ára. Az EasyJet felmérése alapján a megkérdezett magyarok több mint fele utazik évente 1-2 alkalommal repülőgéppel, de a többség csak néhány napos városlátogatásokat tervez, és megpróbálja minden dolgát a kézipoggyászba csomagolni.

Az EasyJet az Airbus repülőgépgyártóval karöltve azon dolgozik, hogy a repülőgépek még biztonságosabbak legyenek. Ennek érdekében a repülőgépek már azelőtt küldenének valós idejű információkat a repülőgépgyártó központjának, mielőtt a hibák bekövetkeznének. Ez pedig jelentősen csökkentheti a karbantartási költségeket. Emellett az EasyJet azzal is kísérletezik, hogy miniatűr robotrepülőgépekkel, azaz drónokkal vizsgálja át repülőgépei külső alkatrészeit a landolást követően. Ebben az esetben szintén sokkal gyorsabban meg lehetne találni az esetleges kisebb-nagyobb hibákat.

 

EasyJet kézipoggyász kisokos! #easyjet #utazas #fapados http://officina.hu/utazas-latnivalok/118-easyjet-kezipoggyasz-budapest Posted by Gazdasági Hírek on 2015. október 4.


Pénzmosás elleni szabályzat 2017 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmo [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Cafeteria szabályzat minta 2017: kötelező minden cég és vállalkozás számára

Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakma [ ... ]

CSOK 2017 / 2018 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben...

CSOK 2017 / 2018 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen minden [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017 / 2018: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017...

GYED / GYES 2017 / 2018 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke l...

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2017-ben is számos esetben  [ ... ]

Felmondási idő 2017: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2017-ben

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2017-ben. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok [ ... ]

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2017-ben...

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2017-ben. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2017-ben a jogos [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben...

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben. Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gyerek után és [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Nagy éves horoszkóp 2018: több újdonságra készülhetünk a 2018-as horoszkóp jóslatai alapján...

Éves horoszkóp 2018: több újdonságra és számos változásra készülhetünk az éves, heti és napi horoszkóp alapján 2018-ban. Horoszkóp 2018 a szerelem, az egészség, a pénz és a karrie [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban, munkarend és munkaidő naptár 2018 minden tudnivalóval! Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban! A munkanap áthelyezések miatt 2018-ba [ ... ]

Felmondás munkavállaló részéről 2017 minta: mit tegyek, ha fel akarok mondani?

Felmondás a munkavállaló részéről 2017 minta: mit tehetek, ha már nem bírom tovább és fel akarok mondani 2017-ben? Munkavállalói rendes felmondás minta 2017: minden tudnivalót összefogl [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2017-ben is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2017 / 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2017 / 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjához 2017-ben. Nők 40 éves nyugdíjazása 2017-ben is igény [ ... ]

Friss

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasabb nettó bért kap...
Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai...
Kínai horoszkóp 2018: a Kutya éve neked milyen változásokat hoz 2018-ban? Nagy éves kínai horoszkóp 2018: kinek milyen előnyt tartogat a Kutya éve? A 2018-as év sok jót ígér azok számára, akik a...

CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Pénzmosás elleni szabályzat 2017

Munkaszerződés 2017

Munkáltatói tájékoztató 2017

Járulékok 2017

Albérleti szerződés 2017

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Számviteli szabályzatok 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2017

Advent Bécsben 2017

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2017

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2017 / 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovénmatricával igénybe vehetőautópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.