Tulajdoni lap ára és lekérése online 2018: így lehet a földhivatali tulajdoni lap másolatát könnyen lekérni

Tulajdoni lap másolat ára és lekérése online 2018: így lehet a földhivatali hiteles tulajdoni lap másolatát vagy a térképmásolatot lekérni. Földhivatali sorban állás helyett otthonról is lekérdezhető 2018-ban a tulajdoni lap. Mennyi a tulajdoni lap és a térképmásolat ára 2018-ban? Otthonról is lekérhető a hiteles, nem hiteles vagy elektronikus módon hitelesített tulajdoni lap illetve a térképmásolat. Nem szükséges minden esetben a földhivatalba személyesen bemenni 2018-ban sem, ha valaki egy ingatlanról szeretne bővebb információval rendelkezni. Hiszen egy magyarországi ügyfélkapus regisztráció segítségével bárki lekérdezheti online cím vagy helyrajzi szám alapján az ingatlanok tulajdoni lapját és adatait.

Az ingatlanpiac erőteljes fellendülésével nagyobb igény mutatkozik a tulajdoni lapok megtekintésére és kikérésére, mielőtt valaki komolyan elkezd gondolkozni egy konkrét lakás vagy családi ház megvásárlásán. Egy év alatt akár harminc százalékot is növekedtek Budapesten a lakásárak, mely köszönhető az Airbnb-s lakáskiadási boom-nak valamint kisebb részben a CSOK lakástámogatásnak is. Érdemes megemlíteni, hogy továbbra is nagy üzlet Magyarországon albérletként hasznosítani az üres lakásokat, de az ingatlan bérbeadás adózása 2018. évi szabályait sem árt ehhez ismerni. Azonban mielőtt valaki befektetési vagy saját magának lakhatási céllal megvásárol egy ingatlant, érdemes betekintést nyernie az ingatlan földhivatali papírjaiba, hogy ne érje később meglepetés a milliós adásvétel után.


Cikkünkben kitérünk részletesen a tulajdoni lap beszerzésének lehetséges módjaira, így szót ejtünk a személyes földhivatali procedúráról és az online letöltési lehetőségről is. Az internetről lekérhető tulajdoni lap vagy térképmásolat nagy előnye, hogy lekérése hivatalos formában is lehetséges, azaz hiteles tulajdoni lap letöltése is lehetséges elektronikus úton 2018-ban is, az otthoni számítógépünk segítségével. Kezdjük először ez utóbbival, vagyis a tulajdoni lap online lekérési módjával, mely már 2011 óta elérhető Magyarországon.

Tulajdoni lap, térképmásolat online is lekérhető

A magyar állampolgárok egy néhány éve megvalósult digitális fejlesztésnek köszönhetően 2018-ban is lekérdezhetik interneten keresztül bármelyik magyarországi ingatlan tulajdoni lapját vagy térképmásolatát. Ehhez csupán ügyfélkapus regisztrációval szükséges rendelkezniük, melyet a kormányhivatalokban lehet kérni. Ha ezzel rendelkeznek, akkor az úgynevezett Földhivatal Online rendszeren keresztül kérdezhetik le a tulajdoni lapot.

Az ügyfélkapus földhivatali adatok magánszemélyek általi lekérdezésének nagy előnye, hogy manapság már nem csupán az ügyvédek, hivatalos szervek, önkormányzatok vagy bankok kérdezhetik le az ingatlanok adatait, de a hét minden napján, a nap bármely órájában bárki hozzáférhet ezekhez az adatokhoz, ráadásul valós időben, várakozás nélkül. A lekérdezés részletes menetéről az alábbiakban írunk.

Amennyiben valaki tulajdoni lapot szeretne a Földhivatal Online portáljáról letölteni, akkor ehhez csupán egy ügyfélkapus regisztráció kell, valamint egy bankkártya, hiszen a szolgáltatás ingyenesen csak korlátozottan érhető el, de szerencsére nem túl magas a díja a tulajdoni lapok másolatának. Ha hiteles tulajdoni lapot szeretne kapni, akkor az interneten keresztül erre is van lehetőség, azonban ennek megtekintéséhez szükséges az ingyenes e-Szignó program telepítése is. Az online tulajdoni lapokat az alábbi táblázatban közölt árakon lehet 2018-ban hiteles illetve nem hiteles formában a földhivatali portálról lekérdezni.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat online lekérése 2018-ban

Lekérhető dokumentum megnevezése

Dokumentum lekérésnek ára

Tulajdoni lap első része

Havonta magánszemélyenként 20 darab ingyenesen lekérdezhető

Nem hiteles tulajdoni lap másolat - Teljes

1.000 forint

Nem hiteles tulajdoni lap másolat - Szemle

1.000 forint

E-hiteles tulajdoni lap másolat - Teljes

3.600 forint

E-hiteles tulajdoni lap másolat - Szemle

3.600 forint

Térképmásolat - nem hitelesített

2.400 forint

Az interneten lekérdezhető tulajdoni lap nagy előnye, hogy a lakásokkal kapcsolatos visszaéléseket minimálisra csökkentheti. Hiszen ha egy ingatlan adásvételi szerződés aláírása előtt 10 perccel lekérdezzük a kérdéses ingatlan tulajdonosi adatait, akkor az online tulajdoni lap információinak ismeretében nyugodt szívvel írhatjuk alá az adásvételt.

Korábban a lakásokkal kapcsolatos visszaélések a legtöbb esetben éppen abból fakadtak, hogy a tulajdoni lapokra bejegyzett széljegyek és a tényleges tranzakció aláírása között órák teltek el, így fontos információk elhallgatásával az eladók vagy éppen a vevők rosszul jártak utólag. Persze manapság is érdemes alaposan körbejárni a venni kívánt ingatlannal kapcsolatos ügyeket, hiszen lehetnek jelentős köztartozások is egy-egy lakáson, melyeket a legtöbb esetben nem vezetnek rá a tulajdoni lapokra, így a közműszolgáltatóknál érdemes ez ügyben érdeklődni.

Tulajdoni lapot csak a Földhivatal Online weboldalán keresztül szabad és érdemes lekérni, mivel a lekérdezés időpontja döntő lehet egy ingatlan adás-vétel esetén. Vagyis nem szabad más vállalkozások által kínált ügyintézési lehetőséggel élni, hiszen ők 1-2 napos késedelemmel juttatják el a megrendelőhöz a tulajdoni lapot vagy a térképmásolatot, melyben ezen időszak alatt akár változások is történhetnek. Ráadásul a nem szabályosan működő idegen tulajdoni lap közvetítő cégeknél a lekérdezés ára többszöröse lehet a hivatalos úton lekért dokumentumnak.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat a földhivatalból

Tulajdoni lap vagy térképmásolat természetesen személyesen a földhivatalokban is kérhető. Ráadásul az informatikai fejlesztések következtében az ország összes földhivatalból lekérhető bármelyik megyében vagy városban található bármely ingatlan tulajdoni lapja és adatai. A térképekbe való betekintésre azonban csak a földterület vagy az ingatlan fekvése szerint illetékes földhivatalban van mód. Az alábbiakban összefoglaltuk a 2018-ban a földhivatalokban vagy a kormányablakokban fizetendő eljárási díjakat.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat ára személyes ügyintézés esetén 2018-ban

Dokumentum megnevezése

Dokumentum ára(igazgatási szolgáltatási díja)

Hiteles, papír alapú tulajdoni lap másolat - Teljes

6.250 forint

Hiteles, papír alapú tulajdoni lap másolat - Szemle

6.250 forint

Tulajdoni lapba való betekintés

Csak az ingatlan fekvése szerint illetékes járási földhivatalban vehető igénybe!

Térképmásolat - Hitelesített

3.600 forint

Térképmásolat - Nem hitelesített

2.400 forint

Térképekbe való betekintés

800 forint / térképrészlet

Földhasználati lap másolat

800 forint / oldal

A biztonsági elemekkel ellátott, papír alapú hiteles tulajdoni lap másolat ára személyes földhivatali igénylés esetén 6.250 forintba kerül 2018-ban. A térképmásolat ára személyes ügyintézés esetén 3.000 forintba kerül, mely a tulajdoni laphoz hasonlóan a földhivatalokban és már a kormányablakokban is kérhető. Hiteles, papír alapú tulajdoni lap csak személyes hivatali kérelem esetén kérhető, az internetről letöltött e-hiteles tulajdoni lap kinyomtatva nem tekinthető hitelesnek, erre érdemes odafigyelni.

A földhivatali ügyintézés az elmúlt években jelentősen felgyorsult Magyarországon, így akár tíz perc várakozás után elintézhetőek a tulajdoni lappal vagy a térképmásolattal kapcsolatos ügyek. Ha valaki személyesen intézi ezeket, akkor a földhivatal csak azután adja ki számára a kért dokumentumot, miután az igazgatási szolgálati díjat kiegyenlítette.

Tulajdoni lapba való betekintés esetén, vagy a tulajdoni lap lekérése esetén érdemes figyelmesen megnézni, hogy az ingatlanhoz tartozik-e bármilyen széljegy. A széljegy egy olyan megjegyzés, melyet a földhivatal még azon a napon csatol az ingatlan tulajdoni lapjához, amikor a bejegyzés-kérelem hozzá beérkezik. Ezekre e széljegy-megjegyzésekre is nagyon kell figyelni, ha valaki ingatlannal kapcsolatos ügyeket intéz.


KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta: katásoknak kötelező a nyilvántartás vezetése 2018-ban...

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is  [ ... ]

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmo [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minim [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás va...

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2018-ban is számos esetben érvény [ ... ]

Jogosítvány ára 2018: a jogosítvány hosszabbítás díja és az orvosi vizsgálat menete 2018-ban...

Jogosítvány ára 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítás ára és az orvosi vizsgálat menete és díja 2018-ban. A jogosítvány hosszabbításához 2018-ban is az okmányiroda  [ ... ]

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2018-ban

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2018-ban. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok az elm [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minim [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban. Mi mennyi 2018-ban? Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gye [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018: itt a munkaidő naptár 2018 és a munkarend. 2018. évi munkaszüneti napok táblázat és naptár: a hosszú hétvégék és a munkaszüneti napok ledolgozása 2018-ban íg [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2018-ban is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági ellát [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2018-ban...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíjához 2018-ban. Nők 40 éves nyugdíjazása 2018-ban is igényelhető, a nő [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?g> Itt megtudhatja, hogy 2016-ban mire számíthat a kínai horoszkóp jövendölései alapján: harmónia, remény, szeren [ ... ]

TB járulék összege 2018: TB járulék fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban

TB változások 2018 és TB járulék összege és fizetése egyénileg 2018: így történik a TB fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban. Mennyi a TB járulék összege 2018-ban? Minde [ ... ]

Ingatlan bérbeadás adózása 2018: változásokra kell figyelni lakáskiadás esetén!

Ingatlan bérbeadás (albérlet) utáni adózás 2018: erre figyeljen lakáskiadás utáni adózás esetén 2018-ben! Jelentősen módosult és kedvezőbb adózás terheli az ingatlankiadást 2018-tó [ ... ]

Friss

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is kötelező, töltse...
Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minimálbér) és a...
Cafeteria szabályzat minta 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2018 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai iratanyagról van...

CSOK 2018

Családi adókedvezmény 2018

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2018

Pénzmosás elleni szabályzat 2018

Munkaszerződés 2018

Munkáltatói tájékoztató 2018

Járulékok 2018

Albérleti szerződés 2018

Jelenléti ív 2018 / Túlóra 2018

Számviteli politika 2018

Ajándékozási szerződés 2018

Pénzkezelési szabályzat 2018

Számviteli szabályzatok 2018

Özvegyi nyugdíj 2018

SZÉP Kártya 2018 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2018 / KATA 2018

Betegszabadság 2018

Autópálya matrica 2018

Jogosítvány 2018 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2018

Közmunkabér 2018

Munkanélküli segély 2018

Szociális segély 2018

Megbízási szerződés minta 2018

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2018

Vasárnapi pótlék 2018

Munkáltatói felmondás 2018

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2018

Nyugdíjemelés 2018

Nyugdíj melletti munka 2018

Rokkantsági ellátás 2018

Rehabilitációs ellátás 2018

Adóbevallás 2018

Alkalmi munka 2018

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2018

Munka GYED mellett 2018

GYED Extra 2018

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2018

Nők nyugdíja 40 év után 2018

Nyugdíj utalás 2018

Azonnali hatályú felmondás 2018

Felmondás munkavállaló részéről 2018

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2018

Advent Bécsben 2018

Munkaszüneti napok 2018

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2018

Éves horoszkóp 2018

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovén matricával igénybe vehető autópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.