Tulajdoni lap ára és lekérése online 2017: így lehet a földhivatali tulajdoni lap másolatát könnyen lekérni

Tulajdoni lap másolat ára és lekérése online 2017: így lehet a földhivatali hiteles tulajdoni lap másolatát vagy a térképmásolatot lekérni. Földhivatali sorban állás helyett otthonról is lekérdezhető 2017-ben a tulajdoni lap. Mennyi a tulajdoni lap és a térképmásolat ára 2017-ben? Otthonról is lekérhető a hiteles, nem hiteles vagy elektronikus módon hitelesített tulajdoni lap illetve a térképmásolat. Nem szükséges minden esetben a földhivatalba személyesen bemenni 2017-ben sem, ha valaki egy ingatlanról szeretne bővebb információval rendelkezni. Hiszen egy magyarországi ügyfélkapus regisztráció segítségével bárki lekérdezheti online cím vagy helyrajzi szám alapján az ingatlanok tulajdoni lapját és adatait.

Az ingatlanpiac erőteljes fellendülésével nagyobb igény mutatkozik a tulajdoni lapok megtekintésére és kikérésére, mielőtt valaki komolyan elkezd gondolkozni egy konkrét lakás vagy családi ház megvásárlásán. Egy év alatt akár harminc százalékot is növekedtek Budapesten a lakásárak, mely köszönhető az Airbnb-s lakáskiadási boom-nak valamint kisebb részben a CSOK lakástámogatásnak is. Érdemes megemlíteni, hogy továbbra is nagy üzlet Magyarországon albérletként hasznosítani az üres lakásokat, de az ingatlan bérbeadás adózása 2016. évi szabályait sem árt ehhez ismerni. Azonban mielőtt valaki befektetési vagy saját magának lakhatási céllal megvásárol egy ingatlant, érdemes betekintést nyernie az ingatlan földhivatali papírjaiba, hogy ne érje később meglepetés a milliós adásvétel után.


Cikkünkben kitérünk részletesen a tulajdoni lap beszerzésének lehetséges módjaira, így szót ejtünk a személyes földhivatali procedúráról és az online letöltési lehetőségről is. Az internetről lekérhető tulajdoni lap vagy térképmásolat nagy előnye, hogy lekérése hivatalos formában is lehetséges, azaz hiteles tulajdoni lap letöltése is lehetséges elektronikus úton 2016-ban is, az otthoni számítógépünk segítségével. Kezdjük először ez utóbbival, vagyis a tulajdoni lap online lekérési módjával, mely már 2011 óta elérhető Magyarországon.

Tulajdoni lap, térképmásolat online is lekérhető

A magyar állampolgárok egy néhány éve megvalósult digitális fejlesztésnek köszönhetően 2016-ban is lekérdezhetik interneten keresztül bármelyik magyarországi ingatlan tulajdoni lapját vagy térképmásolatát. Ehhez csupán ügyfélkapus regisztrációval szükséges rendelkezniük, melyet a kormányhivatalokban lehet kérni. Ha ezzel rendelkeznek, akkor az úgynevezett Földhivatal Online rendszeren keresztül kérdezhetik le a tulajdoni lapot.

Az ügyfélkapus földhivatali adatok magánszemélyek általi lekérdezésének nagy előnye, hogy manapság már nem csupán az ügyvédek, hivatalos szervek, önkormányzatok vagy bankok kérdezhetik le az ingatlanok adatait, de a hét minden napján, a nap bármely órájában bárki hozzáférhet ezekhez az adatokhoz, ráadásul valós időben, várakozás nélkül. A lekérdezés részletes menetéről az alábbiakban írunk.

Amennyiben valaki tulajdoni lapot szeretne a Földhivatal Online portáljáról letölteni, akkor ehhez csupán egy ügyfélkapus regisztráció kell, valamint egy bankkártya, hiszen a szolgáltatás ingyenesen csak korlátozottan érhető el, de szerencsére nem túl magas a díja a tulajdoni lapok másolatának. Ha hiteles tulajdoni lapot szeretne kapni, akkor az interneten keresztül erre is van lehetőség, azonban ennek megtekintéséhez szükséges az ingyenes e-Szignó program telepítése is. Az online tulajdoni lapokat az alábbi táblázatban közölt árakon lehet 2016-ban hiteles illetve nem hiteles formában a földhivatali portálról lekérdezni.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat online lekérése 2016-ban

Lekérhető dokumentum megnevezése

Dokumentum lekérésnek ára

Tulajdoni lap első része

Havonta magánszemélyenként 20 darab ingyenesen lekérdezhető

Nem hiteles tulajdoni lap másolat - Teljes

1.000 forint

Nem hiteles tulajdoni lap másolat - Szemle

1.000 forint

E-hiteles tulajdoni lap másolat - Teljes

3.600 forint

E-hiteles tulajdoni lap másolat - Szemle

3.600 forint

Térképmásolat - nem hitelesített

2.400 forint

Az interneten lekérdezhető tulajdoni lap nagy előnye, hogy a lakásokkal kapcsolatos visszaéléseket minimálisra csökkentheti. Hiszen ha egy ingatlan adásvételi szerződés aláírása előtt 10 perccel lekérdezzük a kérdéses ingatlan tulajdonosi adatait, akkor az online tulajdoni lap információinak ismeretében nyugodt szívvel írhatjuk alá az adásvételt.

Korábban a lakásokkal kapcsolatos visszaélések a legtöbb esetben éppen abból fakadtak, hogy a tulajdoni lapokra bejegyzett széljegyek és a tényleges tranzakció aláírása között órák teltek el, így fontos információk elhallgatásával az eladók vagy éppen a vevők rosszul jártak utólag. Persze manapság is érdemes alaposan körbejárni a venni kívánt ingatlannal kapcsolatos ügyeket, hiszen lehetnek jelentős köztartozások is egy-egy lakáson, melyeket a legtöbb esetben nem vezetnek rá a tulajdoni lapokra, így a közműszolgáltatóknál érdemes ez ügyben érdeklődni.

Tulajdoni lapot csak a Földhivatal Online weboldalán keresztül szabad és érdemes lekérni, mivel a lekérdezés időpontja döntő lehet egy ingatlan adás-vétel esetén. Vagyis nem szabad más vállalkozások által kínált ügyintézési lehetőséggel élni, hiszen ők 1-2 napos késedelemmel juttatják el a megrendelőhöz a tulajdoni lapot vagy a térképmásolatot, melyben ezen időszak alatt akár változások is történhetnek. Ráadásul a nem szabályosan működő idegen tulajdoni lap közvetítő cégeknél a lekérdezés ára többszöröse lehet a hivatalos úton lekért dokumentumnak.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat a földhivatalból

Tulajdoni lap vagy térképmásolat természetesen személyesen a földhivatalokban is kérhető. Ráadásul az informatikai fejlesztések következtében az ország összes földhivatalból lekérhető bármelyik megyében vagy városban található bármely ingatlan tulajdoni lapja és adatai. A térképekbe való betekintésre azonban csak a földterület vagy az ingatlan fekvése szerint illetékes földhivatalban van mód. Az alábbiakban összefoglaltuk a 2016-ban a földhivatalokban vagy a kormányablakokban fizetendő eljárási díjakat.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat ára személyes ügyintézés esetén 2016-ban

Dokumentum megnevezése

Dokumentum ára(igazgatási szolgáltatási díja)

Hiteles, papír alapú tulajdoni lap másolat - Teljes

6.250 forint

Hiteles, papír alapú tulajdoni lap másolat - Szemle

6.250 forint

Tulajdoni lapba való betekintés

Csak az ingatlan fekvése szerint illetékes járási földhivatalban vehető igénybe!

Térképmásolat - Hitelesített

3.600 forint

Térképmásolat - Nem hitelesített

2.400 forint

Térképekbe való betekintés

800 forint / térképrészlet

Földhasználati lap másolat

800 forint / oldal

A biztonsági elemekkel ellátott, papír alapú hiteles tulajdoni lap másolat ára személyes földhivatali igénylés esetén 6.250 forintba kerül 2016-ban. A térképmásolat ára személyes ügyintézés esetén 3.000 forintba kerül, mely a tulajdoni laphoz hasonlóan a földhivatalokban és már a kormányablakokban is kérhető. Hiteles, papír alapú tulajdoni lap csak személyes hivatali kérelem esetén kérhető, az internetről letöltött e-hiteles tulajdoni lap kinyomtatva nem tekinthető hitelesnek, erre érdemes odafigyelni.

A földhivatali ügyintézés az elmúlt években jelentősen felgyorsult Magyarországon, így akár tíz perc várakozás után elintézhetőek a tulajdoni lappal vagy a térképmásolattal kapcsolatos ügyek. Ha valaki személyesen intézi ezeket, akkor a földhivatal csak azután adja ki számára a kért dokumentumot, miután az igazgatási szolgálati díjat kiegyenlítette.

Tulajdoni lapba való betekintés esetén, vagy a tulajdoni lap lekérése esetén érdemes figyelmesen megnézni, hogy az ingatlanhoz tartozik-e bármilyen széljegy. A széljegy egy olyan megjegyzés, melyet a földhivatal még azon a napon csatol az ingatlan tulajdoni lapjához, amikor a bejegyzés-kérelem hozzá beérkezik. Ezekre e széljegy-megjegyzésekre is nagyon kell figyelni, ha valaki ingatlannal kapcsolatos ügyeket intéz.


Horvátországi autópályadíjak 2017: kalkulátor, térkép és benzinkutak listája

Horvát autópályadíj 2017 kalkulátor (frissített árak!), sebességhatárok Horvátországban, benzinkutak és 2017-es horvát autópálya térkép. A horvát autópálya díjak 2017-től újra d [ ... ]

Magyarországhoz legközelebbi horvát tengerpart: a leggyorsabban ide juthat el!

Magyarországhoz legközelebbi horvát tengerpart: a leggyorsabban ide juthat el! Rengetegen keresik minden évben a Magyarországhoz legközelebbi horvát >homokos vagy kavicsos strandokat és engerp [ ... ]

Horvátországi árak 2017: élelmiszer, szállás, étterem, benzin árak aktuális listája 2017-ben...

Aktuális árak Horvátországban új, 2017-es lista: horvátországi élelmiszer árak a szupermarketekben, olcsó szállás és apartman árak, étteremben tapasztalható étel és ital árak, benzi [ ... ]

Horvátország legszebb helyei, strandjai és tengerpartjai képekkel és leírással

Horvátország legszebb helyei, strandjai, szigetei és tengerpartjai képekkel és leírással 2017: ez a 10 legjobb strand és gyönyörű tengerpart a horvát Adrián, szubjektív értékelésünk  [ ... ]

CSOK 2017 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben

CSOK 2017 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen mindent megtu [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017-ben...

GYED / GYES / CSED 2017 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Végkielégítés 2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2017-ben?

Végkielégítés mértéke 2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2017-ben? Végkielégítés nem mindenkinek jár a munkaviszony megszűnése esetén 2017-ben sem. A mun [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Adóbevallás 2017 kisokos: a 1653 nyomtatvány kitöltése és adóbevallás határidők 2017-ben

Adóbevallás 2017 nyomtatvány és határidők: a 1653 és az adó 1% nyomtatványok letöltése egy helyről, kitöltési útmutatóval együtt! Adóbevallás 2017 határidők: változtak az időpon [ ... ]

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben. A biztató gazdasági adatok miatt a magyarországi minimálbér összege 2015-ben újra emelkedni fog és jócskán meghaladhatja a  [ ... ]

Nagy éves horoszkóp 2017: számos változásra készülhetünk az éves horoszkóp alapján 2017-ben...

Nagy éves horoszkóp 2017: számos változásra készülhetünk az éves horoszkóp alapján 2017-ben. Tervezze előrelátó módon a 2017-es évet, hiszen az új év sok új lehetőségeket ígér,  [ ... ]

2016/2017-es tanév rendje: az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet időpontjai

Itt elérhető a 2016/2017-es tanév rendje: az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet időpontjai. Emellett a 2015/2016-os tanév rendje is megtalálható oldalunkon: ekkor lesz a tav [ ... ]

Ingatlan illeték 2017 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás va...

Ingatlan illeték 2017 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2017-ben is számos esetben érvény [ ... ]

Felmondás közös megegyezéssel minta 2017: szabályok és felmondó levél minta 2017

Felmondás közös megegyezéssel minta 2017: szabályok és felmondó levél minta letöltése 2017-ben. Közös megegyezéssel történő felmondás 2017-ben is a munkavállaló és a munkáltató m [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2017: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben

Családi adókedvezmény összege 2017: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben. Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gyerek után és jelent [ ... ]

Felmondási idő 2017: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2017-ben

Felmondási idő 2017: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2017-ben. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok az elm [ ... ]

Jogosítvány ára 2017: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2017-bean

Jogosítvány ára 2017: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2017-ben. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2017-ben a jogosítvány [ ... ]

Azonnali hatályú felmondás 2017 minta: mit kell tenni ha a munkavállaló vagy a munkáltató mond fel?...

Azonnali hatályú felmondás 2017 indoklás nélkül minta: mit kell tenni ha a munkavállaló vagy a munkáltató mond fel 2017-ben? Korábban rendkívüli felmondásnak nevezték ezt az elbocsátá [ ... ]

Friss

Érettségi 2017 kisokos: emelt szintű és középszintű írásbeli és szóbeli időpontok, jelentkezés, érettségi tantárgyak és tételek 2017, követelmények, új érettségi feladatok és megoldások. 2017-ben...
Munkáltatói tájékoztató 2017 minta: kötelező a munkaszerződéshez mellékelni 2017-ben! Munkáltatói tájékoztatás az új Munka Törvénykönyve előírásai alapján, melyet a munkavállaló részére el kell...
Számlatükör 2017 minta: ezt kell tudni a számlakeret felépítéséről 2017-ben. Letölthető számlatükör (számlakerettükör) 2017 minta található portálunkon, továbbá részletes leírást is találhat a...
Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2017: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést a jogosultak. 2017. Karácsonyán a fenyőfa alatt a nyugdíjasok állami nyugdíj-kiegészítést találnak majd, 10...
Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei. A lakhatási támogatás 2017. január 1-től jelentősen megváltozik, így a munkáltató akár adómentesen is segítheti dolgozója...

CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Munkaszerződés 2017

Munkáltatói tájékoztató 2017

Járulékok 2017

Albérleti szerződés 2017

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Számviteli szabályzatok 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2017

Advent Bécsben 2017

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2017

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

Horvát autópályadíj 2017 kalkulátor (frissített árak!), sebességhatárok Horvátországban, benzinkutak és 2017-es horvát autópálya térkép. A horvát autópálya díjak 2017-től újra drágultak, az árakról és...
Magyarországhoz legközelebbi horvát tengerpart: a leggyorsabban ide juthat el! Rengetegen keresik minden évben a Magyarországhoz legközelebbi horváthomokos vagy kavicsos strandokat és...
Aktuális árak Horvátországban új, 2017-es lista: horvátországi élelmiszer árak a szupermarketekben, olcsó szállás és apartman árak, étteremben tapasztalható étel és ital árak, benzin árak, strand,...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.