Tulajdoni lap ára és lekérése online 2017 / 2018: így lehet a földhivatali tulajdoni lap másolatát könnyen lekérni

Tulajdoni lap másolat ára és lekérése online 2017 / 2018: így lehet a földhivatali hiteles tulajdoni lap másolatát vagy a térképmásolatot lekérni. Földhivatali sorban állás helyett otthonról is lekérdezhető 2017-ben a tulajdoni lap. Mennyi a tulajdoni lap és a térképmásolat ára 2017-ben? Otthonról is lekérhető a hiteles, nem hiteles vagy elektronikus módon hitelesített tulajdoni lap illetve a térképmásolat. Nem szükséges minden esetben a földhivatalba személyesen bemenni 2017-ben sem, ha valaki egy ingatlanról szeretne bővebb információval rendelkezni. Hiszen egy magyarországi ügyfélkapus regisztráció segítségével bárki lekérdezheti online cím vagy helyrajzi szám alapján az ingatlanok tulajdoni lapját és adatait.

Az ingatlanpiac erőteljes fellendülésével nagyobb igény mutatkozik a tulajdoni lapok megtekintésére és kikérésére, mielőtt valaki komolyan elkezd gondolkozni egy konkrét lakás vagy családi ház megvásárlásán. Egy év alatt akár harminc százalékot is növekedtek Budapesten a lakásárak, mely köszönhető az Airbnb-s lakáskiadási boom-nak valamint kisebb részben a CSOK lakástámogatásnak is. Érdemes megemlíteni, hogy továbbra is nagy üzlet Magyarországon albérletként hasznosítani az üres lakásokat, de az ingatlan bérbeadás adózása 2017. évi szabályait sem árt ehhez ismerni. Azonban mielőtt valaki befektetési vagy saját magának lakhatási céllal megvásárol egy ingatlant, érdemes betekintést nyernie az ingatlan földhivatali papírjaiba, hogy ne érje később meglepetés a milliós adásvétel után.


Cikkünkben kitérünk részletesen a tulajdoni lap beszerzésének lehetséges módjaira, így szót ejtünk a személyes földhivatali procedúráról és az online letöltési lehetőségről is. Az internetről lekérhető tulajdoni lap vagy térképmásolat nagy előnye, hogy lekérése hivatalos formában is lehetséges, azaz hiteles tulajdoni lap letöltése is lehetséges elektronikus úton 2017-ben is, az otthoni számítógépünk segítségével. Kezdjük először ez utóbbival, vagyis a tulajdoni lap online lekérési módjával, mely már 2011 óta elérhető Magyarországon.

Tulajdoni lap, térképmásolat online is lekérhető

A magyar állampolgárok egy néhány éve megvalósult digitális fejlesztésnek köszönhetően 2017-ben is lekérdezhetik interneten keresztül bármelyik magyarországi ingatlan tulajdoni lapját vagy térképmásolatát. Ehhez csupán ügyfélkapus regisztrációval szükséges rendelkezniük, melyet a kormányhivatalokban lehet kérni. Ha ezzel rendelkeznek, akkor az úgynevezett Földhivatal Online rendszeren keresztül kérdezhetik le a tulajdoni lapot.

Az ügyfélkapus földhivatali adatok magánszemélyek általi lekérdezésének nagy előnye, hogy manapság már nem csupán az ügyvédek, hivatalos szervek, önkormányzatok vagy bankok kérdezhetik le az ingatlanok adatait, de a hét minden napján, a nap bármely órájában bárki hozzáférhet ezekhez az adatokhoz, ráadásul valós időben, várakozás nélkül. A lekérdezés részletes menetéről az alábbiakban írunk.

Amennyiben valaki tulajdoni lapot szeretne a Földhivatal Online portáljáról letölteni, akkor ehhez csupán egy ügyfélkapus regisztráció kell, valamint egy bankkártya, hiszen a szolgáltatás ingyenesen csak korlátozottan érhető el, de szerencsére nem túl magas a díja a tulajdoni lapok másolatának. Ha hiteles tulajdoni lapot szeretne kapni, akkor az interneten keresztül erre is van lehetőség, azonban ennek megtekintéséhez szükséges az ingyenes e-Szignó program telepítése is. Az online tulajdoni lapokat az alábbi táblázatban közölt árakon lehet 2017-ben hiteles illetve nem hiteles formában a földhivatali portálról lekérdezni.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat online lekérése 2017-ben

Lekérhető dokumentum megnevezése

Dokumentum lekérésnek ára

Tulajdoni lap első része

Havonta magánszemélyenként 20 darab ingyenesen lekérdezhető

Nem hiteles tulajdoni lap másolat - Teljes

1.000 forint

Nem hiteles tulajdoni lap másolat - Szemle

1.000 forint

E-hiteles tulajdoni lap másolat - Teljes

3.600 forint

E-hiteles tulajdoni lap másolat - Szemle

3.600 forint

Térképmásolat - nem hitelesített

2.400 forint

Az interneten lekérdezhető tulajdoni lap nagy előnye, hogy a lakásokkal kapcsolatos visszaéléseket minimálisra csökkentheti. Hiszen ha egy ingatlan adásvételi szerződés aláírása előtt 10 perccel lekérdezzük a kérdéses ingatlan tulajdonosi adatait, akkor az online tulajdoni lap információinak ismeretében nyugodt szívvel írhatjuk alá az adásvételt.

Korábban a lakásokkal kapcsolatos visszaélések a legtöbb esetben éppen abból fakadtak, hogy a tulajdoni lapokra bejegyzett széljegyek és a tényleges tranzakció aláírása között órák teltek el, így fontos információk elhallgatásával az eladók vagy éppen a vevők rosszul jártak utólag. Persze manapság is érdemes alaposan körbejárni a venni kívánt ingatlannal kapcsolatos ügyeket, hiszen lehetnek jelentős köztartozások is egy-egy lakáson, melyeket a legtöbb esetben nem vezetnek rá a tulajdoni lapokra, így a közműszolgáltatóknál érdemes ez ügyben érdeklődni.

Tulajdoni lapot csak a Földhivatal Online weboldalán keresztül szabad és érdemes lekérni, mivel a lekérdezés időpontja döntő lehet egy ingatlan adás-vétel esetén. Vagyis nem szabad más vállalkozások által kínált ügyintézési lehetőséggel élni, hiszen ők 1-2 napos késedelemmel juttatják el a megrendelőhöz a tulajdoni lapot vagy a térképmásolatot, melyben ezen időszak alatt akár változások is történhetnek. Ráadásul a nem szabályosan működő idegen tulajdoni lap közvetítő cégeknél a lekérdezés ára többszöröse lehet a hivatalos úton lekért dokumentumnak.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat a földhivatalból

Tulajdoni lap vagy térképmásolat természetesen személyesen a földhivatalokban is kérhető. Ráadásul az informatikai fejlesztések következtében az ország összes földhivatalból lekérhető bármelyik megyében vagy városban található bármely ingatlan tulajdoni lapja és adatai. A térképekbe való betekintésre azonban csak a földterület vagy az ingatlan fekvése szerint illetékes földhivatalban van mód. Az alábbiakban összefoglaltuk a 2017-ben a földhivatalokban vagy a kormányablakokban fizetendő eljárási díjakat.

Tulajdoni lap vagy térképmásolat ára személyes ügyintézés esetén 2017-ben

Dokumentum megnevezése

Dokumentum ára(igazgatási szolgáltatási díja)

Hiteles, papír alapú tulajdoni lap másolat - Teljes

6.250 forint

Hiteles, papír alapú tulajdoni lap másolat - Szemle

6.250 forint

Tulajdoni lapba való betekintés

Csak az ingatlan fekvése szerint illetékes járási földhivatalban vehető igénybe!

Térképmásolat - Hitelesített

3.600 forint

Térképmásolat - Nem hitelesített

2.400 forint

Térképekbe való betekintés

800 forint / térképrészlet

Földhasználati lap másolat

800 forint / oldal

A biztonsági elemekkel ellátott, papír alapú hiteles tulajdoni lap másolat ára személyes földhivatali igénylés esetén 6.250 forintba kerül 2017-ben. A térképmásolat ára személyes ügyintézés esetén 3.000 forintba kerül, mely a tulajdoni laphoz hasonlóan a földhivatalokban és már a kormányablakokban is kérhető. Hiteles, papír alapú tulajdoni lap csak személyes hivatali kérelem esetén kérhető, az internetről letöltött e-hiteles tulajdoni lap kinyomtatva nem tekinthető hitelesnek, erre érdemes odafigyelni.

A földhivatali ügyintézés az elmúlt években jelentősen felgyorsult Magyarországon, így akár tíz perc várakozás után elintézhetőek a tulajdoni lappal vagy a térképmásolattal kapcsolatos ügyek. Ha valaki személyesen intézi ezeket, akkor a földhivatal csak azután adja ki számára a kért dokumentumot, miután az igazgatási szolgálati díjat kiegyenlítette.

Tulajdoni lapba való betekintés esetén, vagy a tulajdoni lap lekérése esetén érdemes figyelmesen megnézni, hogy az ingatlanhoz tartozik-e bármilyen széljegy. A széljegy egy olyan megjegyzés, melyet a földhivatal még azon a napon csatol az ingatlan tulajdoni lapjához, amikor a bejegyzés-kérelem hozzá beérkezik. Ezekre e széljegy-megjegyzésekre is nagyon kell figyelni, ha valaki ingatlannal kapcsolatos ügyeket intéz.


Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A  [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Cafeteria szabályzat minta 2017: kötelező minden cég és vállalkozás számára

Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakma [ ... ]

CSOK 2017 / 2018 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben...

CSOK 2017 / 2018 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen minden [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017 / 2018: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017...

GYED / GYES 2017 / 2018 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke l...

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2017-ben is számos esetben  [ ... ]

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2017-ben...

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2017-ben. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok [ ... ]

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2017-ben...

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2017-ben. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2017-ben a jogos [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben...

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben. Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gyerek után és [ ... ]

Nagy éves horoszkóp 2018: több újdonságra készülhetünk a 2018-as horoszkóp jóslatai alapján...

Éves horoszkóp 2018: több újdonságra és számos változásra készülhetünk az éves, heti és napi horoszkóp alapján 2018-ban. Horoszkóp 2018 a szerelem, az egészség, a pénz és a karrie [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban, munkarend és munkaidő naptár 2018 minden tudnivalóval! Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban! A munkanap áthelyezések miatt 2018-ba [ ... ]

Felmondás munkavállaló részéről 2017 minta: mit tegyek, ha fel akarok mondani?

Felmondás a munkavállaló részéről 2017 minta: mit tehetek, ha már nem bírom tovább és fel akarok mondani 2017-ben? Munkavállalói rendes felmondás minta 2017: minden tudnivalót összefogl [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2017-ben is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2017 / 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2017 / 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjához 2017-ben. Nők 40 éves nyugdíjazása 2017-ben is igény [ ... ]

Friss

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasabb nettó bért kap...
Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai...
Kínai horoszkóp 2018: a Kutya éve neked milyen változásokat hoz 2018-ban? Nagy éves kínai horoszkóp 2018: kinek milyen előnyt tartogat a Kutya éve? A 2018-as év sok jót ígér azok számára, akik a...

CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Pénzmosás elleni szabályzat 2017

Munkaszerződés 2017

Munkáltatói tájékoztató 2017

Járulékok 2017

Albérleti szerződés 2017

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Számviteli szabályzatok 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2017

Advent Bécsben 2017

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2017

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2017 / 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovénmatricával igénybe vehetőautópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.