Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban? Itt megtudhatja, hogy 2016-ban mire számíthat a kínai horoszkóp jövendölései alapján: harmónia, remény, szerencse és szerelem vár vajon Önre? 2016. február 8-tól 2017. január 27-ig a majom éve lesz a kínai asztrológia szerint. Részletes előrejelzés a különböző állatjegyek számára a keleti csillagjóslás alapján. 2016-van is kissé később kezdődik a kínai új év, mely számos újdonságot tartogat a a Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly, Tigris és a Nyúl jegy szülötteire.

Európában sokan nem értik, hogy a nyugati világban miért érdemes figyelni a távol-keleti horoszkópokat is, pedig a keleti gondolkodás olyannyira különbözik az európaitól, hogy sok esetben mi tanulhatunk számos dolgot a keleti emberektől. A kínai csillagjóslás sokak szerint már Krisztus születése előtt ezer évvel is sokak által kedvelt jövendöléseket alkotott. Azonban a kínai asztrológia eredete legalább annyira vitatott, mint amennyire elvész a múlt homályában. Érdekes megállapítás, hogy noha a nyugati és a kínai asztrológia természetüknél fogva egymástól eltérőek, de megállapításaik soha nem mondanak ellen egymásnak. Részletes 2016-os kínai horoszkópot találhat a 12 állatövi jegyre vonatkoztatva cikkünk második felében, mely a Majom évének aktualitásaival foglalkozik. A nyugati asztrológia jövendöléseit az éves horoszkóp 2016 írásunkban találja.


Sokak által ismert tény, hogy a Hold életünk számos részére erősen kihat. Elég csak az apály-dagály jelenségre gondolni, de a holdkóros szavunknak is különleges jelentése van. Számos statisztikai vizsgálat bizonyítja például azt, hogy telihold idején jelentős mértékben megnövekszik a világban az erőszakos bűncselekmények száma. Sőt bizonyos anyagok kémiai összetétele is meg tud változni attól függően, hogy éri-e őket holdfény vagy sem.

Az azonban biztos, hogy a Nyugattal ellentétben, mely Nap-asztrológiát hozott létre, a Távol-Kelet asztrológiája a holdciklusok éves váltakozásán alapuló holdasztrológia. Éppen emiatt esik Ázsiában az Újév napja minden évben mindig más napra. A kínai asztrológia holdévekben számol, a következő holdév minden év január 31-én köszön be, a holdévek pedig ciklusokat alkotnak, melyek 60 évente ismétlődnek.

Míg a nyugati asztrológiában többek között az aszcendensek által egyénivé tehetünk egy-egy kérdéskört, addig az ázsiai csillagjóslásban is hozzá lehet rendelni a kiinduló információkhoz számos személyes jellemzőt. Az állatövi jegyekhez olyan tényezőket lehet rendelni, mint az Útitárs, melyet a születés órája határoz meg, valamint az öt elem közül (a Fém, a Tűz, a Föld, a Víz és a Fa) a leginkább dominánsat.

A kínai horoszkóp 2016-os kidolgozásában is ez a hármas megközelítés, vagyis az állatövi jegy, Útitárs és Elem segít sok kiegészítő támpont meghatározásában és a pontosabb és gazdagabb keleti horoszkóp elkészítésében. Valamennyi kínai állatövi jegy egy külön rendszert alkot, saját törvényszerűségekkel rendelkezik és egyáltalán nem hasonlíthatók össze egymással ezek a különböző állatjegyek. Ezek az állatok valódi élőlények, melyek saját dimenzióikban mozognak, megtalálják saját ritmusukat és kijelölik határaikat, teljesen önálló és egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.

Majom éve 2016. február 8-tól 2017. január 27-ig

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és a Kecske évét váltja. 2017. január 28-tól pedig már a Kakas állatövi jegy által uralt év következik, erről kínai horoszkóp 2017 írásunkban minden információt megtudhat. A 2016-os év is tartogat sikereket, nagy hangsúlyt kap a vállalkozó szellem és az újítás lendülete, de sajnálatos módon baljósabb események is bekövetkeznek. Valószínűleg 2016. sem jelent majd kivételt az alól, hogy a Majom évében általában jelentősebb események történnek. Sajnos annak idején a Majom évében tört ki az 1956-os magyar forradalom, a szuezi válság és az 1990-es évek balkáni háborúja; de az Európai Unió is a Majom évében alakult meg. Az év egyes eseményei nagy horderejű következményekkel járnak.

A 2016-ban kezdődő Majom évének változékonysága szerte a világon kihat majd a tőzsdepiacra, ahol jelentős kilengések várhatóak. Éppen ezért a befektetőknek oda kell figyelniük döntéseikre, érdemes az érzelmek helyett a tényekre hagyatkozniuk. Sajnos a Majom évében nagyon sok erőszakos bűncselekmény szokott történni. A Majom évéről elég sötét képet festenek az előbb leírtak, azonban 2016-ben várhatóan számos nagyon kedvező hatás is érvényesülni fog.

A Majom évében várhatóan sok tudomány ér el kimagasló eredményt saját területén. A tudomány, a kommunikáció és a technika területén is hosszú távú pozitív hatásokkal kecsegtetnek a 2016-ban befejeződő korábbi kutatások. A szórakozás és a divat területén is tartogat újdonságokat a 2016-os év a kínai asztrológia előrejelzése szerint. A Majom éve kísérletezés időszaka, éppen ezért a szórakoztatásban és a divatban is új irányvonalak jelennek majd meg.

Az egyéni sorsokat illetően a Majom éve ideális időszak lesz arra, hogy az ember tehetségét és fontos elképzeléseit a lehető legsikeresebben kamatoztassa. Akik időben cselekszenek és teszik meg az előrejutás felé az első lépéseket, azok számára a jövő kivételesen gyümölcsözőnek bizonyul majd.

A Majom

Az ázsiai horoszkóp nyolcadik jegye a Majom, 2016 pedig a Majom éve, így ezzel a jeggyel és hatásaival foglalkozunk részletesen. Sokan mondják, hogy "gonosz mint egy majom", pedig sokkal jobban illene rá az agyafúrt jelző, vagy esetleg a ravasz, bohókás, ügyes minősítések.A majom ágról-ágra ugrálva a körülötte lévő érzékeny világ lelkiismeretét jelképezi, és bármikor képes másokat csodálkozásra késztetni és tévutakra vezetni.

A Majom állandóan hullámzó érzelmeit összefogja egy különleges erő, melyet úgy határoztak meg annak idején buddhisták, hogy a Szív uralkodik a Majom fölött. Egy neves kínai asztrológiai könyvben a Majom az "Ég és Föld fia"-ként szerepel. A Majom nagyon agilis, fantáziadús, ügyes és spontán, de hatalmas erejét nem fordítja önző célok vagy saját vágyainak kielégítésére.

A Majom Ázsiában a keleti szél valamint a tél szimbóluma is. Ő is olyan hirtelen jelenik meg, mint a szél, ugrándozik, kavarog, hogy aztán egy szökkenéssel eltűnjön végleg. Sokak véleménye szerint a Majom egyszerre Yin és Yang, fehér és fekete, hiszen ő az intelligens és kettős természetű mágus, aki uralkodója és felszabadítója az ösztönös erőknek.

A Majom jellemzői

 • Legfontosabb tulajdonságai: józanság, éleseszűség, intelligencia.
 • Legfőbb hibái: enyhe felsőbbrendűségi komplexusban szenved, ezért másokról gyakran mond rossz véleményt.
 • A munkában: ambíciózus, ügyes, sok mindenhez ért és nagyon sokoldalú, karrierjében minden nyitva áll előtte.
 • Viszonya a pénzhez: akár gazdag ember is lehet belől, ügyességének és szerencséjének köszönhetően, de gyakran túlságosan költekező.
 • Szerencsés: hiszen ő a földön a legjobban alkalmazkodó állat, ráadásul ha nyáron születik, akkor még inkább szerencsés lehet.
 • Nem tud élni: mozgás, beszéd és véleménynyilvánítás nélkül.
 • Nagyon szeret: másokkal foglalkozni, hiszen előzékeny és lovagias tulajdonsággal bír.
 • Utálja: ha valamiből kihagyják, vagy mások közömbösen kezelik, vagy a saját magáról alkotott véleményében mások nem osztoznak.
 • Szabadidejében: imádja a társaságot, a baráti beszélgetéseket és az utazásokat.
 • Kedvenc helyei: szabadidejét bárhol szívesen eltölti, ahol intenzíven élhet és nem unatkozik.
 • Kedvenc színe: a lila.
 • Kedvenc virága: a bodza, kedvenc növényei a szantálfa és a cédrus.
 • Tipikus Majom-foglalkozások: diplomata, nagykövet, politikus, szóvivő, író, kereskedő, színész.

A Majom életének négy korszaka a kínai hagyomány szerint a következőképpen alakul. A gyerekkora problémamentes és boldog lesz, mivel szorgalmas, intelligens és könnyen alkalmazkodó. Fiatal korában már bizonytalanabb jövő vár rá, mivel érzelmi élete izgalmakkal teli lesz. Felnőttkorban sikeres és nyugodt évek várnak rá, de arra nagyon vigyázni kell, hogy könnyen egyedül maradhat öreg korára, magányosan.

Ha valaki Majom jegyben született, akkor sokszor éri viselkedését mások részéről kritika: negatívan szoktak hozzáállni kicsapongásaihoz és uralkodni vágyása miatt; így könnyen válhat meg nem értett emberré. Persze azt is lehetne gondolni, hogy mindezeken a Majom könnyedén felülemelkedik, pedig ez egyáltalán nincs így. Nagyon szenved az izoláltságtól, pesszimista, szkeptikus és keserű lesz. Természetesen mindezt a külvilág felé gondosan eltakarja, sohasem fedi fel igazi arcát és érzéseit.

A Majom-gyerek az egyik legkönnyebben nevelhető gyermek, a kínai hagyományok szerint. A gyermekkorú Majmot könnyű nevelni, szinte teljesen problémamentesen. Rosszabb gyermekkor után is gyorsan túlteszi magát a Majom jegy szülötte, így az nem hat ki negatívan későbbi életére. A fiatal Majom mindig könnyen ki tud kerülni a számára rossz helyzetekből, akár az életét is meg tudja változtatni, hiszen a rossz világ helyett teremt magának egy jobbat, ami lehet egy baráti kör, vagy egy sportközösség.

A szülő számára kihívást jelent a Majom-gyerek, hiszen néha vissza kell fognia, mert annak gyorsuló észbeli fejlődése akár ki is rekesztheti a közösségi életből. Segíteni kell abban a kis Majmot, hogy legyen türelmesebb és várja be kortársait, és ne tegyen rájuk negatív megjegyzéseket. A gyors felfogású majom-gyermekkel szemben érdemes hamar elfelejteni a hagyományos szülői tekintélyelvet, különben könnyen ellentétek jöhetnek létre.

A Majom érzelmi élete kiszámítható, ritkán úszik három napnál tovább szerelmi mámorban. Ez elsősorban tisztánlátásának és intelligenciájának tudható be. Attól függetlenül, hogy kiugróan sikeres szakmai karrier mellett élénk társadalmi életet él és nagy baráti kör veszi körül, érzelmi élete nem egyszerű. Nehéz számára az a pillanat, amikor észreveszi, hogy szerelme is rendelkezik hibákkal, sokszor ezen nem tudja magát túltenni.

A Majom családi élete csakis a realitásokon és az őszinteségen alapul. Gyakran házasodik a Majom jegy szülötte fiatalon, amikor még lobog a szerelem lánga. Aztán később a valóság kiábrándultsághoz vezethet, ezért sokszor válás vagy szakítás következik be a Majom és társa között. Egyébként a Majom-házastárs imádja a gyerekeket. Ő a kínai asztrológia örökifja, hiszen a ráncok ellenére is megőrzi lelki frissességét, és ez az egyik fő vonzereje.

A Majom és munka viszonya nagyon pozitív, hiszen a Majom-szülöttek ambíciózusak, függetlenek és ügyesek. Kimondottan szeretnek a saját erejükből boldogulni. Nem szeretnek más jóindulata által előre jutni, de ügyesen kihasználják mások jóságát vagy környezetük előnyeit arra, hogy karrierjükben előrébb jussanak. Nagyon jól gazdálkodnak idejükkel, egyetlen perc sem maradhat kihasználatlanul életükben. Munkaidő után is van erejük arra, hogy sportoljanak, vagy éppen játszanak gyerekeikkel.

A Majom pénzügyei általában mindig rendben vannak, de az nem mondható el róla, hogy az önzetlenség bajnoka lenne. Ritkán lehet őket adakozó kedvükben találni, számukra a kényelem és a jövedelmezőség a legfontosabb szempontok. A Majom-jegy szülötte csak akkor bőkezű, ha saját családjáról vagy önmagáról van szó. Ilyenkor azonban meglehetősen sokat költ, nehezen tud önmagának megálljt parancsolni.

Kínai horoszkóp 2016 állatjegyenként, a Majom évében

Az alábbiakban pedig ismertetjük mind a 12 állatövi jegyre vonatkozó 2016-os jövőképet részletesen, jegyenként. A kínai újév 2016. február 8-án kezdődik, amikortól a Majom évébe lépünk, de addig is még a Kecske éve hatásai lesznek érvényesek.

PATKÁNY

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és igen kedvezőnek ígérkezik a Patkány számára. Ez egy olyan év lesz, amikor lépéseket tehet előre, megfogalmazhatja vágyait, elképzeléseit, mindeközben pedig a magánélete is harmonikus boldogságban telik. A legjelentősebb események 2016-ban a Patkány munkája terén következnek be. Remek alkalom kínálkozik majd ara, hogy előléptetést vívjon ki magának, vagy közelebb kerüljön ahhoz a munkakörhöz, melyre már régóta vágyott.

Amint a Majom éve kezdetét veszi, szinte azonnal izgalmas és pozitív változások történnek majd a Patkány életében. Azok számára akik kreatív ötleteket, vagy megvalósításra váró elképzeléseket dédelgetnek, eljön az idő a konkrét megvalósításra is. A 2016-os év az anyagiak terén is kedvezően alakul majd, és számos Patkány jegyű ember örülhet majd bevételei figyelemre méltó növekedésének. Ajánlatos azonban megfontoltan kezelnie pénzét, érdemes lesz takarékoskodnia, gondolva a szűkösebb jövőre is.

A Majom évében a másik terület, ahol igen kedvezően alakulnak majd a Patkány dolgai, az a magánélet. A Patkánynak rengeteg családi és baráti ismerőse van, akikkel nagyon lesz 2016 során a kapcsolata. A Patkány könnyen megszüntetheti a felmerülő véleménykülönbségeket is. A Majom éve ráadásul jelentős családi eseményeket is tartogat, talán esküvőt, vagy egy új családtag érkezését. Az egyedülálló vagy társat kereső Patkányok számára a 2016-os év nagyszerű időszaknak ígérkezik, hiszen minden adott ahhoz, hogy új szerelem vagy szorosabb kapcsolatok és új barátságok szülessenek.

A Majom éve sok szempontból a lehetőségek éve lesz a Patkány számára, azonban nagyon fontos, hogy odafigyeljen önmagára is. Mivel az év során oly sok minden történik majd körülötte a munkában vagy a magánéletben is, így elképzelhető, hogy nem jut elég ideje a pihenésre. Mindent összevetve: a 2016-os Majom éve az egyik legkedvezőbb esztendő a Patkány jegyében születettek számára, és egy olyan időszakot jelent számára, amikor érdemes a kezdő lépéseket megtenni, hogy a jövő még fényesebben alakuljon. Ebben az évben minden olyan lehetőséget megkap arra, hogy a lehető legjobban kihasználhassa tehetségét és képességeit.

BIVALY

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és érdekesnek ígérkezik a Bivaly számára. Annak ellenére, hogy a Bivaly a lassú, biztos iramot kedveli, 2016-bana  dolgok talán még ennél is kissé lassabban alakulnak. Munkájában várhatóan szépen halad majd előre, miközben a magánélete is stabillá válik. A Majom éve mindenképpen az az év a Bivaly számára, amikor meg kell találnia a helyes utat, melyen a biztos jövő felé továbbhaladhat.

A 2016-os Majom éve lehetővé teszi a Bivaly számára, hogy nagyszerűen hasznosítsa korábbi tapasztalatait és meglévő szakértelmét. Ezek nagyon fontos erények, és jelentős előnyökhöz juthat általuk az év során a Bivaly állatjegyben született ember. Tudása miatt esetleg új feladatok elvégzésére szemelhetik ki a Bivalyt, vagy akár felsőbb pozícióhoz is juthat. A Majom éve igazi meglepetéseket hozhat számára, és könnyen bukkanhatnak fel előtte izgalmas lehetőségek.

Azon Bivalyok számára, akik munkát keresnek, vagy elégedetlenek jelenlegi munkahelyükkel, kiváló lehetőséget tartogat 2016, hiszen várhatóan gyümölcsöző karrierlehetőségek fognak rátalálni. A Majom éve nagyon fontos szakmai változásokat hozhat a Bivaly életében, amelyek hasznára vállnak és hosszú távon is eredményesek lesznek. A márciustól májusig és az augusztustól októberig tartó időszak hozhatja el az igazán izgalmas munkalehetőségeket, de 2016 általában is kedvező időszakot jelent a szakmai előrelépések megvalósításához.

Anyagi téren is pozitív lesz 2016 a Bivalyok számára, hiszen jövedelmük nőni fog, melyet egy kis különmunkával még tovább gyarapíthatnak az év során. Annak ellenére, hogy anyagi helyzetük javul, nem árt odafigyelni a pénzügyek gondos könyvelésére. A problémák megelőzése érdekében ajánlatos biztonságos helyen őrizni a számlákat és a dokumentumokat, valamint megújítani a biztosításokat.

A Majom éve kedvező a személyiség fejlesztése szempontjából, ezért hasznára válhat a Bivalynak az, ha 2016-ban bővíti ismereteit és szaktudását, akár úgyis, hogy számára eddig ismeretlen szakterületek felé fordul, vagy beiratkozik egy tanfolyamra. Sok bivaly szeret kertészkedni és a szabad levegőn tartózkodni, ezekre a foglalatosságokra mindenképpen érdemes odafigyelni. A Bivaly személyes kapcsolatai kedvezően alakulnak a Majom évében. Az egyedülálló vagy friss szerelemmel rendelkező Bivalyok számára 2016-ban boldog időszak vár. A már meglévő párkapcsolatok tovább virágoznak, sok Bivaly dönt az esküvő mellett, vagy költözik össze párjával. A magánéletben az április, május, az augusztus és a november a különösen kedvező hónapok.

TIGRIS

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és annak ellenére, hogy tartogat némi előrelépést a Tigris számára, fokozott óvatosságra is szükség lesz. A Majom éve kedvez a vállalkozó szellemű embereknek, így aztán ez a Tigris számára nagy előnyt jelenthet, hiszen ő szinte mindig ég a tettvágytól. Ha nem feledkezik meg a lehetséges buktatóktól, akkor a 2016-os év időszaka tökélete lehet a sziporkázó ötletek megvalósításához. Munkájában szépen haladhat előre, és lehetősége lesz arra, hogy felelősségteljesebb pozícióba kerüljön és előrébb lépjen.

Annak ellenére, hogy számos pozitív lehetőséget tartogat a Majom éve a Tigris számára, különösen fontos lesz az is, hogy fegyelmezett maradjon. Mivel az érdeklődési köre meglehetősen széles, ezért fennáll a veszélye annak, hogy túl sok mindenben szeretne részt venni, ez pedig felaprózza energiáit; vagy többet vállal, mint amennyit elbír. Az is előfordulhat, hogy bosszantó kellemetlenségekkel kell szembenéznie a bürokrácia, vagy kicsinyes emberek miatt. Habár ezek dühítő élethelyzetek, mégis meg kell próbálni türelmesnek maradni.

A higgadtságnak és megfontoltságnak 2016-ban a Tigris a magánéletben is hasznát veheti. A Majom éve mind családi, mind baráti téren sok boldog pillanatot okoz majd számára. Azonban az is előfordulhat, hogy egy-egy újító ötletét nem fogadja környezete kellő lelkesedéssel. Ezért aztán tudni kell önkritikát gyakorolni, és rugalmasnak maradni mások véleményével szemben is. A Tigrisnek arra is kiemelt figyelmet kell fordítania 2016-ban, hogy munkája és kedvtelései ne telepedjenek rá túlságosan családi életére, mert ez is vezethet feszültségekhez.

Rendkívüli jelentőséget kap a 2016-ban a párbeszéd, ráadásul a kezdő lépést ehhez a Tigrisnek kell majd megtennie. A Majom éve kedvez az utazásoknak, ezért időnként a Tigrisnek érdemes pihenőt tartania, és a még nem felfedezett helyekre elutaznia. Sok örömet lel majd az év során a családi pillanatokban és a másokkal közös programokban. Társasági élete megélénkül, minden baráti rendezvénye szívesen vesz részt. Magánéleti téren április, május és az utolsó negyedév bizonyulhat a legkellemesebb és legaktívabb időszaknak.

NYÚL

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, mely a Nyúl számára kedvezően kezdődik, de kétségkívül lesznek nehezebb pillanatok is számára. Az egyik legproblémásabb terület az anyagiak kérdése. A 2016-os év során számos nem várt kiadás terheli majd meg a Nyúl pénzügyi forrásait, köztük családi és lakással kapcsolatos, valamint közlekedési költségek is. A Nyúl általában jól ért a gazdasági dolgokhoz és jól kezeli pénzügyeit, de a várható nagyobb kiadások miatt, 2016-ban nem érdemes rizikósabb pénzügyi ügyletekbe bocsátkoznia.

Hasonló körültekintés szükséges a Nyúl számára az élet más területein is a Majom évében. Munkája során azonban ígéretesebb kilátásokra számíthat az év során. Ha minden munkatársával és a főnökeivel is jó a kapcsolata, akkor jelenlegi pozíciójára támaszkodva tovább tud lépni az év második felében, és gyarapíthatja tapasztalatait. A Majom éve kedvez a Nyúl számára az ötletek megvalósítására, így érdemes belevágnia régóta tervezgetett álmok megvalósításába. Ezeket az újító elképzeléseket mások is értékelik majd, és azok többnyire érdekes eredményekre vezetnek.

Annak ellenére, hogy a 2016-ban, a Majom évében ígérkezik néhány lehetőség a Nyúl számára a karrierben való előrelépésre, nem szabad megfeledkezni az év visszás jellegéről sem. Bár valószínűleg belevetné magát saját tevékenységeibe, ebben az évben nem ajánlatos elzárkóznia a környezetében tapasztalható változásoktól, lehetőségektől és egyéb fejleményektől. Minél inkább tájékozottabb a várható változásokkal kapcsolatban, annál inkább felkészülhet nem várt változásokra is. Mindezek mellett nagyon lényeges az is, hogy rendszeresen szakítson időt kedvtelései számára.

A Majom évében a Nyúl a korábbi évekhez hasonlóan a családi élet középpontjában fog állni. Ő mindig szilárd támasza és segítője fiatalabb és idősebb rokonainak is. Segítőkészsége és együttérzése elesett ismerősei iránt sokkal többet ér, mintsem azt gondolná. Amellett, hogy a Nyúl 2016-ban örömét leli a körülötte élők segítésében, ötömét leli a közös feladatokban és élményekben. A Nyúl az év során számos közös társasági élménynek is részese lehet, elsősorban régóta hűséges barátaival. A Nyulak számára a Majom évének egyik legkedvezőbb területe éppen a szívügyek világa 2016-ban.

SÁRKÁNY

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik és mindent összevetve kedvező lesz a Sárkány számára. Ösztönzően hatnak rá a felbukkanó lehetőségek, szakmai téren is nagyot léphet előre, de mindemellett a magánélete is boldogan alakul. A Majom évének elején érdemes a Sárkánynak elgondolkoznia azon, hogy merre menjen tovább élete. Megérett az idő ara, hogy új lehetőségek után kutasson és új kihívásokat keressen. A mérlegelés során segítségére lehet, ha ezeket a gondolatokat másokkal is megvitatja.

2016-ban a Sárkányt eddigi szakmai tapasztalata alapján várhatóan előléptetik munkahelyén, vagy jövedelmezőbb állást talál. Azoknak a Sárkányoknak, akik úgy érzik, hogy karrierjük csak egy másik munkahelyen alakulhatna tovább pozitívan, érdemes a Majom évében váltaniuk. Mivel 2016-ban az események nagyon gyorsan haladnak, így a Sárkánynak is fel kell vennie az iramot. Akkor sem érdemes csüggedni, ha az új munkahelyi jelentkezést elutasítják, ugyanis a Majom éve bővelkedik váratlan fordulatokban, és egy-egy elutasítás is később jótéteménynek bizonyul és sokkal kedvezőbb eseményt eredményez.

A Majom éve tartogat azonban néhány bizonytalanságot is a Sárkány számára. Annak ellenére, hogy a Sárkány nagy lépéseket tehet előre, mindenképpen figyelnie kell arra, hogy nehogy túlzottan elbizakodottá váljon. Mert ha így tesz, akkor felesleges kockázatot vállal, vagy félvállról kezel bizonyos kérdéseket. Amint erre sor kerül, mások még a legapróbb hibát is észreveszik. 2016-ban mindenképpen maradjon józan, és ne bízza el magát!

A Sárkány számára 2016-ban sok örömöt tartogat kedvteléseinek és hobbijainak űzése. Érdemes szabadidejét újdonságokkal is színesítenie, hiszen ha hasznos dolgokba vág bele, akkor az év kikapcsolódásra szánt időszakai is eredményesen telnek. Pénzügyi téren azonban szükség lesz óvatosságra a Majom évében. A Sárkány 2016-ban úgy dönt, hogy lakhelyére jelentős összeget költ, de ezeket a kiadásokat érdemes előre eltervezni, hogy ne terhelje túl a családi kasszát. Családi élete mozgalmas lesz 2016-ban, és bár szeretteit lefoglalják kötelezettségeik, a Sárkány hálás lesz támogatásukért és ösztönzésükért.

KÍGYÓ

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, mely sok pozitívumot tartogat a Kígyó számára. Esélyt kínál a továbblépésre, de nem alkalmas kockázatvállalásra vagy túlzott önállóságra. Munkájában a Kígyó építeni tud már megszerzett tapasztalataira, és arra is lehetőséget kaphat, hogy előre lépjen. A Majom éve számára is jó továbbhaladási lehetőségeket kínál, de erre a március, a június, a szeptember és az október különösen ideálisnak bizonyulhat. Bár a Kígyó szépen halad előre, ne árt ügyelnie erős önállósági hajlamaira. Mindenképpen érdemes jó csapattagnak mutatkoznia kollégái előtt, nem húzódhat mindig félre. Ha folyton egyedül tevékenykedik, és adódik valamilyen nehézség, könnyen elszigetelődhet.

Anyagi téren általánosan kedvező lesz a 2016-os év a Kígyó számára, ráadásul nem csak havi rendszeres jövedelme emelkedhet, de más forrásokból is juthat plusz bevételhez. Anyagi helyzetének fellendülése okán a Majom évében a Kígyónak lehetősége lesz otthonát felújítani, vagy újabbra cserélni autóját. Azonban ha módjában áll, a megtakarításait is érdemes növelnie. Amennyiben ügyesen kezeli pénzügyeit, azzal nem csupán korábbi erőfeszítései jutalmát élvezheti, de a biztos anyagi jövőt is megalapozhatja.

2016-ban a Kígyó személyes kapcsolataira is pozitív erők hatnak. A Majom éve ugyanis kitűnő lehetőségeket ígér a szívügyek terén, így egyedülállók igaz szerelemre találhatnak idén. Azoknak a Kígyóknak, akiket nem rég szerelmi bánat ért, itt az idő továbblépniük: járjanak el többet otthonról és szerezzenek új barátokat. A legtöbb egyedülálló Kígyó a Majom évében találkozni fog valakivel, aki gyorsan fontossá válik számára. 2016-ban a Kígyó sok örömet lel a társasági életben, ezért érdemes gyakrabban eljárnia otthonról.

A Kígyó megfontoltsága és tanácsai 2016-ban sokat segíthetnek nagy döntés előtt álló családtagjainak. A családi élete rendkívül sokat jelent saját maga számára, és másokról való gondoskodása nagyon szép időszakokat eredményez a Majom évében. Arra azonban érdemes a Kígyónak 2016-ban figyelnie, hogy néhány gyakorlati feladattal kapcsolatban nem várt nehézségekkel találhatja magát szemben, mely feszült pillanatokat eredményezhet. Ha ilyen munkálatokat tervez, akkor bőven szánjon rájuk időt, és ne kezdjen bele párhuzamosan egyszerre több feladatba.

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, mely eredményekben fog bővelkedni a számára, és különösen a 2016-os év utolsó napjai bővelkednek majd sok jóval. A Lovak szeretik, ha gyorsan történnek a dolgok, a Majom éve pedig pontosan ilyen ritmust ígér számukra. A Majom évére jellemző lendület és mozgékonyság a Ló számára tökéletesen megfelel. Ebben az évben a Ló teljes erővel haladhat előre tervei és elképzelései megvalósításában. A Ló számára a munkahelyén éppen itt az ideje, hogy ereje legjavát nyújtsa és összpontosítson azokra a területekre, ahol a legtöbb tapasztalattal rendelkezik. Ezzel kollégái szemében is sokat javul megítélése.

A Ló számára 2016-ban egyértelműen kedvező fordulatok várnak a munkahelyén, és az előző években megszerzett tapasztalata által előléptetésre is számíthat. Néhány Ló azonban a Majom évében hozza meg azt a döntését, hogy ideje új kihívásokat keresni. 2016-ban számos olyan lehetőség adódik majd, amikor a Lovak közül sokaknak sikerül olyan új állást szerezniük, ahol alkalmuk nyílik bővíteni szaktudásukat, és az elért eredmények több örömet okoznak számukra. A munkával kapcsolatos változások meghozatalához a február, a május, a június és az október kedvez majd igazán.

Bár a Majom éve általánosan kedvező évnek számít a kínai asztrológiában, mégis óvatosság szükséges a Ló számára, ami a pénzügyeket és a kockázatvállalást illeti. Így a Lónak 2016-ban ajánlatos óvakodni olyan üzletekbe belevágni, melyekről nincs elegendő információja vagy nem látja pontosan a kimenetelét. Ha nem vigyáz, beleeshet a Majom évének egyik csapdájába és vesztesként lesz kénytelen kimászni belőle. A Lovak mindenképpen legyenek óvatosak 2016 egészében, és kezeljék óvatosan a fontos pénzügyi kérdéseket.

A Ló személyes kapcsolatai 2016-ban kedvezően alakulnak, így otthon sok kellemes pillanatban lehet része a sok közös tevékenység és a családtagjainak kínált támogatás okán. Élénk, érdeklődő természete miatt a Ló szívesen jár társaságába, a Majom éve számos kellemes programot és mulatságot ígér számára. Azoknak a Lovaknak, akik magányosan kezdik a 2016-os évet, az év sok változást hoz, és több új barátság vagy akár új szerelem is létre jöhet. A magánéleti kapcsolatokat tekintve a Ló 2016-ban remek formában lesz. Az április, május, a szeptember és a december ígérkezik ilyen téren különösen mozgalmasnak.

KECSKE

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és vegyes élményeket tartogat a Kecske számára. Csak kapkodja a fejét, minden olyan gyorsan történik körülötte, és 2016-ban számos esetben veszélybe kerülhet az a nyugalom, melyet a Kecske olyannyira kedvel. A Majom éve nem lesz a legkellemesebb időszak a Kecske számára,d eha hajlandó lesz felvenni a ritmust, akkor talán a negatív hatásokat is sikerülhet előnyükre fordítani. A Kecske az elmúlt években többször váltott munkahelyet vagy pozíciót, így szívesen maradna jelenlegi helyén. Azonban a Majom éve a változások időszaka.

Így aztán nem sok Kecskének sikerül ugyanazon a munkahelyen zárnia a 2016-os évet, ahol elkezdte. Bár a változásokért a Kecske nem rajong túlságosan, mindennek megvan a jó oldala is. Az új helyeken új tapasztalatokat lehet gyűjteni, de felfedezhet önmagában olyan képességeket is, melyekkel korábban nem volt tisztában. Nagyon fontos, hogy a 2016-os év során minden élethelyzetben rugalmas maradjon a Kecske, és a lehető leghatékonyabban alkalmazkodjon körülményekhez.

2016-ban sokat javul a Kecske anyagi helyzete. Ne hagyja azonban, hogy az anyagi fellendülés hamis biztonságérzetet eredményezzen. A későbbi problémák elkerülése érdekében érdemes takarékoskodni és félretenni különleges és váratlan kiadásokra. Rokoni és társas kapcsolatai kimondottan jól alakulnak majd a Majom évében, a családi élete különösen mozgalmas lesz, a mindennapokat jelentős családi események színesítik majd 2016-ban. A családi ünneplés oka lehet egy esküvő vagy egy születés, esetleg egy közeli hozzátartozó jelentősebb sikere.

Ha a Kecske egyedülállóként lép be a Majom évébe, akkor is számíthat arra, hogy 2016-ban újra boldogság vár rá és egy új párkapcsolat értelmet ad életének. A Kecske életvidám jellemmel rendelkezik, így aztán a Majom évében is rendszeresen eljár szórakozni, mely számos új barátság létrejöttét segíti. Annak ellenére, hogy a Kecskére 2016-ban kissé megterhelő év vár, és a munkájában is lesznek változások, de ha alkalmazkodik az új helyzetekhez és egyensúlyban próbálja tartani lelki világát, akkor 2016-ban is boldogan szemlélheti majd eredményességét.

MAJOM

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és számtalan lehetőséget tartogat saját szülötteinek. 2016-ban a Majom értékes személyiségével, lendületével és tapasztalataival elemében van, és ebben az évben módja lesz kihasználni képességeit, és jelentős eredményeket érhet el. Szinte bármibe belefoghat, hiszen a szerencse mellé áll és nagy lépéseket tehet előre. Amennyiben a Majom utánajár az érdekesnek tűnő lehetőségeknek, akkor nagy esélye lesz arra, hogy jelentőségteljesebb munkakörrel bízzák meg.

A Majom a legtöbb esetben nehezen fog hozzá a feladatai elvégzéséhez, de ha belelendül, akkor minden önmaga körül lévő problémát megold. A Majom rendkívül vállalkozó szellemű, így mindenképpen érdemes 2016-ban nekilátnia tervei megvalósításához. Akik saját vállalkozás alapításán törik a fejüket, 2016-ban előnyös időszakra számíthatnak ennek elérése. Az elszánt, kitartó és lelkes Majmok látványos sikereket érhetnek el a munka területén. Ráadásul a Majom jelentős jövedelemnövekedésre is számíthat az év során. Anyagi lehetőségei idén megengedik, hogy törlessze korábbi adósságait, vagy növelje megtakarításait.

A Majom évében a Majom számára sokat jelent majd, hogy barátai és családtagjai mellette állnak, és számos tanáccsal segítenek neki. Habár a Majom 2016-ban hajlamos saját gondolatait megtartani magának ám ha kikéri mások véleményét, meg fog lepődni azon, hogy milyen sokféle módon tudnak neki segíteni a körülötte lévők. Ha családtagjaival megosztja ötleteit és vágyait, támogatásukkal sokkal könnyebben boldogul majd.

2016-ban a Majom ismeretségi köre jelentősen bővülni fog, így új barátok és ismerősök mellett az egyedülálló Majmok akár szerelmükre is rátalálhatnak. Akik számára az elmúlt időszak szomorúságot és boldogtalanságot hozott a párkapcsolat terén, azoknak 2016 fordulópontot jelenthet és egy új, boldogabb időszak kezdete lesz. A március, az április, a június és az augusztus az emberi kapcsolatok számára kedvező időszaknak ígérkezik a Majom évében.

KAKAS

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és egyaránt tartogat jót és rosszat is a Kakas számára. A Majom évére összességében a mozgalmasság jellemző, mely nincsen a Kakas ellenére, de ő mégis jobban szereti, ha kicsit előre tervezhet. Mivel az események fokozott iramban haladnak 2016-ban, ezzel nem mindig tud a Kakas lépést tartani, ez pedig sokszor nehéz pillanatokat okoz majd. Az év során lesznek olyan esetek, amikor rendkívül gyorsan kell a Kakasnak fontos döntéseket meghoznia, ez pedig nagy felelősséggel is jár.

Munkájában a Kakas 2016-ban jelentőset léphet előre, hiszen az eddig elért eredmények feljogosítják őt arra, hogy új feladatokat kaphasson. Emellett az is valószínű, hogy a Majom évében a Kakas munkahelyén változások következnek be, és hirtelen új módszereket és irányelveket kell majd megtanulnia. Bár a Kakas kissé rugalmatlan a változásokkal szemben, mindenképpen meg kell próbálnia alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, különben a jövőbeli kilátásai is csorbulhatnak. A március, a május és a szeptember különösen izgalmas változásokat hozhat a Kakas munkahelyi viszonyaiban, de egész évben figyelnie kell a várható változásokra.

A Kakas anyagi téren kedvező hónapokra számíthat 2016-ban, de a költekezés helyett jobban teszi, ha a későbbi nehéz évekre félretesz inkább. Akadnak azonban olyan Kakasok is, akik megrögzött pazarlók, nekik különösen fontos lenne odafigyelniük a pénz költésére. Van a Majom évében az életnek még egy területe, ahol szintén óvatosnak kel lennie a Kakasnak. Ez pedig az érzelmek és az emberi kapcsolatok területe. Annak ellenére, hogy a Kakasnak 2016-ban sok boldog pillanatban lesz része, mégis néhány váratlan esemény komoly következményekkel fog járni.

A magánéletben felmerülő problémákat ha nem oldja meg 2016-ban a Kakas, akkor azok később még nagyobb gonddá terebélyesedhetnek. A kínos és feszült pillanatokat a Kakas úgy tudja elkerülni, ha a problémákat őszintén megbeszéli a másik féllel, és némi rugalmasságot is alkalmaznia kell majd a béke kedvéért. 2016-ban a Kakasnak nem szabad megfeledkeznie arról, hogy barátai és rokonai támogatják akkor is, ha baj van, viszont ehhez nyíltabban kell beszélnie a nehézségeiről. Az érzelmi buktatók ellenére 2016-ban rengeteg szép pillanat is vár a Kakas jegyében születettekre.

KUTYA

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és alapvetően sikeresnek ígérkezik a Kutya számára. Munkájában tovább tudja hasznosítani a korábbi időszakok tapasztalatait, de a magánéletben is mozgalmas és sokszor kifejezetten izgalmas időszak vár a Kutyára 2016-ban. A Majom évének kezdete a lehetőségek időszaka lesz a Kutya számára. Számos szakmai lehetőség adódik majd a számára, így csakis a Kutyán múlik majd, hogy mely lehetőséggel él, és milyen irányba kormányozza szakmai útját. Ha munkahelyén felbukkan egy előnyös lehetőség, azt mindenképpen érdemes lesz a Kutyának elfogadni.

Ha a Majom évében munkahelyet vált a Kutya, akkor az új állásukkal kapcsolatban pozitív érzéseik lesznek. Hiszen azt fogják tapasztalni, hogy érdemes volt pozíciót váltani, és új feladataik kellemes kontrasztban lesznek előző munkakörükkel, mely még fokozottabban fogja őket ösztönözni a jó teljesítményre. Munkalehetőségek szempontjából 2016-ban az áprilistól júliusig tartó időszak különösen kedvező lehetőségeket teremthet. A Majom éve azonban mindemellett nagyszerű szakmai tanulási lehetőségeket is kínál a Kutya számára.

2016-ban figyelnie kell a Kutyának arra, hogy a sok munka miatt túlságosan hosszúra nyúlt hétköznapok nehogy hatással legyenek negatív értelemben magánéletére. A Majom évében éppen ezért fokozottan óvnia kell az életében az egyensúlyt. Ezért aztán a Kutya számára nem szabad engedni, hogy ne hagyjon időt a kikapcsolódásra, pihenésre és szórakozásra. Számjon időt rendszeresen olyan elfoglaltságokra, melyekben örömét leli. Ügyeljen testi egészségére is, táplálkozzon egészségesen és mozogjon többet.

A Kutya számára pozitív lesz a 2016-os év a pénzügyek terén, akárcsak a magánéletben. Otthonában is remekül alakulnak majd a dolgok, elképzelhető egy lakásfelújítás megindítása is a Majom évében. Emellett ha sikerül a Kutyának időt szakítania a családtagokkal kellemes közös programokra, akkor az sok örömet okoz majd számára és családi élete élményekben gazdag lesz. 2016-ban számos családi esemény ad majd okot a közös ünneplésre, melyben a Kutya mindig boldogan vesz részt. A Majom éve nagyszerű kilátásokat tartogat a Kutya számára, de ahhoz neki is cselekednie kell, hogy valós eredményeket érjen a 2016-os év során.

DISZNÓ

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, és a Disznó számára izgalmas fejleményeket ígér. Bár a Disznó számára nem minden hónap tartogat pozitív eseményeket, ha nem fut el a leküzdendő kihívások és felbukkanó lehetőségek elől, akkor nagy lépéseket tehet előre. A munka terén 2016 szép sikereket hozhat a Disznó számára, de az eredmények eléréséhez keményen meg kell majd dolgoznia. Azt érdemes tudni, hogy a Majom éve a Disznó számára olyan időszakot jelent, amikor is nincs helye az önfejűségnek, kérje ki más emberek tanácsát, és ne döntsön mindig önállóan.

A Disznó 2016-ban is remek kapcsolatot tart majd fenn környezetével, de  Majom évében is ápolni kell ezeket a kapcsolatokat, ha közös erővel szeretné megvalósítani terveit. Több olyan élethelyzet is adódik majd az év során, melyet a Disznó bosszantónak és feleslegesnek talál, de a legtöbb esetben ezeket is meg kell oldani, és ha a Disznó ezeket elkezdi halogatni vagy felületesen dolgozik, abból problémái adódhatnak. 2016-ban is maradjon alapos, hatékony és megfontolt, mely lenni szokott.

Ha a Disznó tisztában van saját hibáival és a munkahelyi buktatókkal, akkor könnyedén el tudja látni feladatait, és kollégáival is nyugodt viszonyra számíthat 2016-ban. Munkalehetőségek szempontjából a márciustól júniusig tartó időszak számít a legjobbnak a Majom évében. A Disznónak 2016-ban is keményen meg kell dolgoznia az elismerésért és a szakmai előrejutás eléréséért. Anyagi téren a Majom éve azonban óvatosságot és önmérsékletet kíván. Jobb a későbbi időkre is félretenni, hiszen nem mindig lesz olyan kedvező pénzügyi helyzetben, mint idén. Ha ügyesen gazdálkodik azzal ami van, akkor megelőzheti, hogy pénzzavarba kerüljön.

2016-ban sok pozitív esemény vár az egyedülálló vagy friss kapcsolatban élő Disznóknak. A már meglévő ismertségek a Majom évében kiteljesednek, a magányosoknak pedig lehetőségük lesz új barátságokat kötni. Sok Disznónak sikerül kedves természete és kedvessége okén meghódítania választottját. 2016-ban a Disznó számára otthonában is pompásan alakulnak a dolgok, hiszen a családi együttlétek a rokoni viszonyokat is elmélyíthetik. Sajnos a Majom éve tartogat kisebb-nagyobb feszültségeket, nézeteltéréseket is. A Disznó azonban akkor viselkedik helyesen, ha nem fordít hátat konfliktus esetén partnerének, hanem őszintén megbeszélik a problémákat.

 

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve kinek milyen változásokat hoz 2016-ban? #horoszkop #horoszkop2016 http://officina.hu/erdekessegek/121-kinai-horoszkop-2016-majom-eve Közzétette: Gazdasági Hírek – 2016. február 8.


KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta: katásoknak kötelező a nyilvántartás vezetése 2018-ban...

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is  [ ... ]

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmo [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minim [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás va...

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2018-ban is számos esetben érvény [ ... ]

Jogosítvány ára 2018: a jogosítvány hosszabbítás díja és az orvosi vizsgálat menete 2018-ban...

Jogosítvány ára 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítás ára és az orvosi vizsgálat menete és díja 2018-ban. A jogosítvány hosszabbításához 2018-ban is az okmányiroda  [ ... ]

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2018-ban

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2018-ban. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok az elm [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minim [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban. Mi mennyi 2018-ban? Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gye [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018: itt a munkaidő naptár 2018 és a munkarend. 2018. évi munkaszüneti napok táblázat és naptár: a hosszú hétvégék és a munkaszüneti napok ledolgozása 2018-ban íg [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2018-ban is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági ellát [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2018-ban...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíjához 2018-ban. Nők 40 éves nyugdíjazása 2018-ban is igényelhető, a nő [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?g> Itt megtudhatja, hogy 2016-ban mire számíthat a kínai horoszkóp jövendölései alapján: harmónia, remény, szeren [ ... ]

TB járulék összege 2018: TB járulék fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban

TB változások 2018 és TB járulék összege és fizetése egyénileg 2018: így történik a TB fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban. Mennyi a TB járulék összege 2018-ban? Minde [ ... ]

Ingatlan bérbeadás adózása 2018: változásokra kell figyelni lakáskiadás esetén!

Ingatlan bérbeadás (albérlet) utáni adózás 2018: erre figyeljen lakáskiadás utáni adózás esetén 2018-ben! Jelentősen módosult és kedvezőbb adózás terheli az ingatlankiadást 2018-tó [ ... ]

Friss

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is kötelező, töltse...
Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: kiszámoltuk, ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól! Mennyi a 2018. évi minimálbér bruttó-nettó összege? Garantált bérminimum 2018 összege (szakmunkás minimálbér) és a...
Cafeteria szabályzat minta 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2018 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai iratanyagról van...

CSOK 2018

Családi adókedvezmény 2018

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2018

Pénzmosás elleni szabályzat 2018

Munkaszerződés 2018

Munkáltatói tájékoztató 2018

Járulékok 2018

Albérleti szerződés 2018

Jelenléti ív 2018 / Túlóra 2018

Számviteli politika 2018

Ajándékozási szerződés 2018

Pénzkezelési szabályzat 2018

Számviteli szabályzatok 2018

Özvegyi nyugdíj 2018

SZÉP Kártya 2018 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2018 / KATA 2018

Betegszabadság 2018

Autópálya matrica 2018

Jogosítvány 2018 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2018

Közmunkabér 2018

Munkanélküli segély 2018

Szociális segély 2018

Megbízási szerződés minta 2018

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2018

Vasárnapi pótlék 2018

Munkáltatói felmondás 2018

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2018

Nyugdíjemelés 2018

Nyugdíj melletti munka 2018

Rokkantsági ellátás 2018

Rehabilitációs ellátás 2018

Adóbevallás 2018

Alkalmi munka 2018

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2018

Munka GYED mellett 2018

GYED Extra 2018

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2018

Nők nyugdíja 40 év után 2018

Nyugdíj utalás 2018

Azonnali hatályú felmondás 2018

Felmondás munkavállaló részéről 2018

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2018

Advent Bécsben 2018

Munkaszüneti napok 2018

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2018

Éves horoszkóp 2018

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovén matricával igénybe vehető autópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.