Kínai horoszkóp 2015: a Kecske éve vajon mit tartogat számunkra?

Kínai horoszkóp 2015: a Kecske éve vajon mit tartogat számunkra? Tudja meg, hogy a kínai horoszkóp jövendölései szerint 2015-ben mi vár a Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly, Tigris és a Nyúl jegy szülötteire. A kínai asztrológia állatövi jegyei a nyugati világban is nagyon népszerűek, a Kecske éve pedig 2015. február 19-én kezdődik a több mint ötezer éves múltra visszatekintő kínai csillagjóslás alapján.

Érdekes hír, miszerint a kínai nők még 2015. február 19. előtt tervezik babájuk születését, hiszen a hiedelmek szerint az akkor beköszöntő Kecske évében nem túl szerencsés gyermeket szülni. Számos kínai kórházban a februári holdév-váltás előtti hetekre már minden közzétett szülési időpont betelt. Néhány vidéki kínai faluban úgy tartják, hogy a Kecske évében született lánygyerek gyenge és szegénységbe taszítja az adott családot. A Kecske éve egyébként 2015. február közepétől egészen 2016. február 7-ig tart majd; majd másnap kezdődik a Majom éve, melyről kínai horoszkóp 2016 cikkünkben részletesen írunk. Születés szempontjából a távol-keleti országban egyébként a Sárkány éve számít a legszerencsésebbnek, így abban az időszakban Kínában rendre sokkal több gyermek születik.


A kínai asztrológia évezredek óta próbálja a Holdévek alapján kifürkészni az emberek jellemét és várható sorsát. Ez a távol-keleti asztrológia tizenkét állat nevét viselő ciklusra osztotta fel az éveket. Egy régi legenda alapján Buddha egy napon magához hívatta a Föld összes állatát. De az első hívásra csupán tizenkét állat jelent meg: először a Patkány, majd a Bivaly, a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a , a Kecske, a Majom, a Kakas, a Kutya és utolsónak a Disznó.

A jutalma ezeknek az állatoknak pedig nem volt más, minthogy mindegyikük kapott egy-egy évet, amelyet aztán kedvükre alakíthattak. Így jött létre az a tizenkét éves ciklus, mely ismétlődik és amit ma kínai asztrológiának nevezünk. A holdévek minden évben január és február közepe táján kezdődnek, a holdévek pedig ciklusokat alkotnak, melyek 60 évente ismétlődnek. 2015-ben is érdemes elolvasni és kicsit elgondolkodni a távol-keleti csillagjóslás jövendölésein, hiszen sok igazságot lehet bennük felfedezni.

A kínai asztrológia a horoszkóp kiszámításánál figyelembe veszi az öt elemet is: a vizet, a fémet, a tüzet, a fát és a földet, és ezeket mind egy-egy bolygó tulajdonságaival ruházza fel. A víz megfelel a Merkúrnak, a fém a Vénusznak, a tűz a Marsnak, a fa a Jupiternek, a föld a Szaturnusznak. Megkülönböztetik emellett a pozitív, vagyis férfias illetve a negatív, nőies tulajdonságokat és hatásokat a Yangot és a Yint, valamint a születés kettős óráját is.

A kínai asztrológia állatjegyei egyébként megfeleltethetőek a nyugati horoszkóp állatjegyeinek. Eszerint a Vízöntő a Tigrisnek, A Halak a Nyúlnak (vagy más néven Macskának) A Kos a Sárkánynak, a Bika a Kígyónak, Az Ikrek a Lónak, a Rák a Kecskének (vagy más néven Báránynak), az Oroszlán a Majomnak, a Szűz a Kakasnak, a Mérleg a Kutyának, a Skorpió a Disznónak, a Nyilas a Patkánynak és a Bak a Bivalynak (vagy Ökörnek) felel meg.

A Kecske

A Kecske sokak szemében 2015-ben is egyet jelent a szegény ember tehenével, aki az egyszerűbb dolgokkal is megelégszik. Azonban ez egyáltalán nem így van, ugyanis a Kecske csakis addig előzékeny és kedves másokkal, amíg jól megy a sora és elkényeztetik. A szíve mélyén ugyanis törődésre, dédelgetésre vágyik. Ha mindez nem adatik meg a Kecske számára, akkor kritizál, gáncsoskodik és mindennel elégedetlen. De ha a Kecske megkapja amire vágyik, akkor ő lesz a legaranyosabb házastárs, a leghűségesebb barát vagy a mindig segítőkész munkatárs.

A Kecske egyébként szeret és tud is sokat dolgozni. Minden utasítást lelkiismeretesen végrehajt, sokszor ő a munkahely motorja és lelke. Fáradhatatlan munkaerő, aki nem igyekszik törtetően a magasabb pozíciókat megkaparintani, ugyanis a karrierje egyengetéséhez egyáltalán nem ért. A leggyakrabban abban a pozícióban marad és dolgozik évekig, ahova felvették. Érdemes azonban a Kecske csillagjegyű embereket nyugodt körülmények között hagyni dolgozni, mert cserébe magas minőségű munkát kapnak, és minden feladat időre el is készül.

A Kecske művészi hajlammal is rendelkezik, amit általában tud is kamatoztatni. Műveiről sugárzik, hogy lelke legmélyéből fakadnak. A Kecske kissé érzékeny, ezért számos alkalommal megbántódik, hangulata pedig elég gyakran változik. Alapvetően pesszimista ember, szeszélyei pedig sokszor másokat is zavarnak.

A Kecske egyik legnagyobb hibája, hogy nehezen tud dönteni, gyakran az is nehézséget okoz számára, hogy melyik irányba induljon el. Mindez a szerelmi életére is vonatkozik. Ha azt hiszi, hogy végre megtalálta az igazit, akkor nagyon odaadó tud lenni, de ha rájön ennek ellenkezőjére, akkor szakít párjával. Ebből az is következik, hogy a Kecske-nő és a Kecske-férfi is gyakran esik szerelembe, kapcsolataik pedig nem tartanak huzamosabb ideig.

A Kecske jegyben született ember jó barát, akire lehet számítani és a nehéz élethelyzetekben mindig ismerősei segítségére siet. Szereti az otthon melegét, gyakran keményen dolgozik azért, hogy ezt előteremtse magának és társának. Ha rátalál arra, aki lelket tud önteni belé, akkor a Kecske a világ legboldogabb emberévé válik.

A Kecske és társai

A Kecske kissé ellenszenvesnek tartja a Patkány ravaszságát és még a leghevesebb udvarlás sem tudja elkábítani és levenni a lábáról. A Patkány viszont azt nem érti, hogy hogyan lehet valaki ennyire érzékeny. Sajnos kettőjük kapcsolatát emiatt gyakran fenyegeti válság.

A Kecske szeszélyes viselkedése idegesítik a Bivalyt, viszont a Bivaly ereje megijeszti a Kecskét. Ritkák azok a pillanatok, amikor összhangba vannak és megértik egymás viselkedését.

A Tigris a Kecske tökéletes ellentéte, viselkedését, életmódját és életszemléletét tekintve is. Azt pedig tudjuk, hogy az ellentétek csak rövid ideig vonzzák egymást.

A Nyúl és a Kecske viszont teljesen azonos hullámhosszon érez, él és gondolkodik a körülöttük lévő világról. Segítik és biztatják egymást az életben, ráadásul gyakran közös, nagy terveket szőnek, melyeket gyakran meg is tudnak valósítani.

A Sárkány számára szimpatikus a Kecske. Csupán az okoz gondot, hogy ritkán találkoznak össze, gyakran más irányba vezet az útjuk az életük folyamán. De ha mégis összetalálkoznak, a Sárkány oldalán a Kecske pályafutása magasra ível.

A Kígyó és a Kecske kapcsolata nem konfliktusmentes, és a Kígyónak szinte pórázon kel vezetnie a tétova Kecskét, hogy az végre rátaláljon a helyes útra.

A a Kecske legideálisabb társa. Ami a Kecskéből hiányzik mindaz a lóban bőven megtalálható, ráadásul mindketten alapvetően romantikus hajlamúak és szeretetéhesek.

A Kecske a Kecskével jól megértik egymást, még annak ellenére is, hogy mindketten sokat panaszkodnak és elégedetlenek. Az élet apró hibáinak kritizálása közben azonban elfelejtik az élet nagy gondjait.

A Majom gyakran hív nagy társaságot a Kecske otthonába, melyet a Kecske csak nehezen tud tolerálni. Emellett kapcsolatukban közös problémaként merül fel, hogy gyorsan elfogy a pénz.

A Kakas büszke a bájos Kecskére, a szelíd Kecske pedig meghódol az egyenes jellemű Kakas előtt. Nincs is soha vita köztük arról, hogy ki irányít és ki az úr a házban.

A Kutya általában a Kecske hű lovagja, akire társa mindig büszke tud lenni. A Disznó és a Kecske: szerelem első pillantásra, és sokáig tartó érzelmekkel teli kapcsolat vár rájuk.


Munkáltatói tájékoztató 2017 minta: kötelező a munkaszerződéshez mellékelni 2017-ben!

Munkáltatói tájékoztató 2017 minta: kötelező a munkaszerződéshez mellékelni 2017-ben! Munkáltatói tájékoztatás az új Munka Törvénykönyve előírásai alapján, melyet a munkavállal [ ... ]

Számlatükör 2017 minta: ezt kell tudni a számlakeret felépítéséről 2017-ben

Számlatükör 2017 minta: ezt kell tudni a számlakeret felépítéséről 2017-ben. Letölthető számlatükör (számlakerettükör) 2017 minta található portálunkon, továbbá részletes leír [ ... ]

Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegés...

Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést a jogosultak. 2016. Karácsonyán a fenyőfa alatt a nyugdíjasok állami nyugdíj-k [ ... ]

Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei

Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei. A lakhatási támogatás 2017. január 1-től jelentősen megváltozik, így a munkáltató akár adómentesen is s [ ... ]

CSOK 2017 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben

CSOK 2017 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen mindent megtu [ ... ]

Családi pótlék 2017 összege, utalás időpontjai 2017-ben - A családi pótlék igénylés feltételei...

Családi pótlék összege, emelés, feltételei 2017; családi pótlék utalás vagy kifizetés 2017-ben mely napokon várható? - A családi pótlék igénylése 2017-ben már a megyei Kormányhivat [ ... ]

Erzsébet-program 2017 pályázatok: üdülési pályázat és nyugdíjas Erzsébet-utalvány igénylése 2017-ben...

Erzsébet-program pályázat nyugdíjasoknak 2017: ong>nyugdíjas Erzsébet-utalvány és rong>üdülési pályázatong> időseknek 2017-ben! Ingyenes fürdőbelépő nyugdíjasoknak a 2017-es évben sajnos nem ig [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017-ben...

GYED / GYES / CSED 2017 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Útlevél 2017 igénylés okmányirodában, útlevél ára 2017-ben, az útlevél ügyintézés menete...

Útlevél 2017 igénylés okmányirodában, útlevél ára 2017-ben, a soron kívüli, sürgősségi és az azonnali útlevél ügyintézés menete 2017. január 1-től. Összefoglaltuk a teendőket a [ ... ]

Szabadság számítása 2017: kinek hány nap szabadság jár 2017-ben?

Szabadság számítása időarányosan 2017: kinek hány nap szabadság jár a kalkulátor alapján 2017-ben? A letölthető szabadság nyilvántartó lap 2017-ben is rögzíti a szabadnapok pontos sz [ ... ]

Pedagógus bértábla 2016/2017: béremelés, pótlékok, pedagógus életpályamodell 2016-ban

Pedagógus bértábla 2016/2017 szeptember: béremelés, pótlékok, fizetési fokozatok, életpályamodell a pedagógusoknak. 2016-ban eltolják a pedagógusok béremelését, mivel változtak az err [ ... ]

Végkielégítés 2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2017-ben?

Végkielégítés mértéke 2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2017-ben? Végkielégítés nem mindenkinek jár a munkaviszony megszűnése esetén 2017-ben sem. A mun [ ... ]

Adóbevallás 2017 kisokos: a 1653 nyomtatvány kitöltése és adóbevallás határidők 2017-ben

Adóbevallás 2017 nyomtatvány és határidők: a 1653 és az adó 1% nyomtatványok letöltése egy helyről, kitöltési útmutatóval együtt! Adóbevallás 2017 határidők: változtak az időpon [ ... ]

Autópálya matrica árak 2017 és érvényesség: a fizetős utak térképe megyénként 2017-ben

Magyar autópálya matrica árak 2017 és az érvényesség ideje: megyei, heti, havi és éves autópálya matricák díja és a fizetős utak térképe megyénként! 2017-ben is fizetős lesz az M0  [ ... ]

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben. A biztató gazdasági adatok miatt a magyarországi minimálbér összege 2015-ben újra emelkedni fog és jócskán meghaladhatja a  [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Nagy éves horoszkóp 2017: számos változásra készülhetünk az éves horoszkóp alapján 2017-ben...

Nagy éves horoszkóp 2017: számos változásra készülhetünk az éves horoszkóp alapján 2017-ben. Tervezze előrelátó módon a 2017-es évet, hiszen az új év sok új lehetőségeket ígér,  [ ... ]

Új személyi igazolvány 2017 igénylés: ingyenes az e-személyi igazolvány 2017-ben

Új személyi igazolvány 2017 igénylés: kinek lesz ingyenes az e-személyi igazolvány 2017-ben? Az új személyi igazolvány tartalmazza a TAJ-kártya és az zonosító igazolvány (adókárt [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Friss

Munkáltatói tájékoztató 2017 minta: kötelező a munkaszerződéshez mellékelni 2017-ben! Munkáltatói tájékoztatás az új Munka Törvénykönyve előírásai alapján, melyet a munkavállaló részére el kell...
Számlatükör 2017 minta: ezt kell tudni a számlakeret felépítéséről 2017-ben. Letölthető számlatükör (számlakerettükör) 2017 minta található portálunkon, továbbá részletes leírást is találhat a...
Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést a jogosultak. 2016. Karácsonyán a fenyőfa alatt a nyugdíjasok állami nyugdíj-kiegészítést találnak majd, 10...
Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei. A lakhatási támogatás 2017. január 1-től jelentősen megváltozik, így a munkáltató akár adómentesen is segítheti dolgozója...
Járulékok 2017, munkáltatói levonások a bruttó bérből: mi mennyi 2017-ben? Változnak az adózás és a cafeteria szabályai! Részletes, frissített összefoglaló táblázat a 2017. évi adó- járulék- és...

CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Munkaszerződés 2017

Munkáltatói tájékoztató 2017

Járulékok 2017

Albérleti szerződés 2017

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Számviteli szabályzatok 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2017

Advent Bécsben 2017

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2017

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

A Ryanair 2016-ban Gran Canaria szigetére és Las Palmas repülőterére indít fapados repülőjáratot Budapestről. Gran Canaria (Kanári-szigetek) és Las Palmas látnivalók, strandok, időjárás információk. A...
Fapados menetrend Budapest: 2016-ban ezek az új Wizz Air és Ryanair járatok indulnak Budapestről és Debrecenből. Mutatjuk az új célpontokat és a járatok pontos indulásának időpontjait is! Kezd még...
EasyJet kézipoggyász kisokos 2017: poggyász díjak, méret szabályok, EasyJet utasfelvételi (check-in) tudnivalók és az EasyJet közvetlen járatai budapestről. Berlin, Párizs és London Gatwick mellett...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.