Kínai horoszkóp 2015: a Kecske éve vajon mit tartogat számunkra?

Kínai horoszkóp 2015: a Kecske éve vajon mit tartogat számunkra? Tudja meg, hogy a kínai horoszkóp jövendölései szerint 2015-ben mi vár a Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly, Tigris és a Nyúl jegy szülötteire. A kínai asztrológia állatövi jegyei a nyugati világban is nagyon népszerűek, a Kecske éve pedig 2015. február 19-én kezdődik a több mint ötezer éves múltra visszatekintő kínai csillagjóslás alapján.

Érdekes hír, miszerint a kínai nők még 2015. február 19. előtt tervezik babájuk születését, hiszen a hiedelmek szerint az akkor beköszöntő Kecske évében nem túl szerencsés gyermeket szülni. Számos kínai kórházban a februári holdév-váltás előtti hetekre már minden közzétett szülési időpont betelt. Néhány vidéki kínai faluban úgy tartják, hogy a Kecske évében született lánygyerek gyenge és szegénységbe taszítja az adott családot. A Kecske éve egyébként 2015. február közepétől egészen 2016. február 7-ig tart majd; majd másnap kezdődik a Majom éve, melyről kínai horoszkóp 2016 cikkünkben részletesen írunk. Születés szempontjából a távol-keleti országban egyébként a Sárkány éve számít a legszerencsésebbnek, így abban az időszakban Kínában rendre sokkal több gyermek születik.


A kínai asztrológia évezredek óta próbálja a Holdévek alapján kifürkészni az emberek jellemét és várható sorsát. Ez a távol-keleti asztrológia tizenkét állat nevét viselő ciklusra osztotta fel az éveket. Egy régi legenda alapján Buddha egy napon magához hívatta a Föld összes állatát. De az első hívásra csupán tizenkét állat jelent meg: először a Patkány, majd a Bivaly, a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a , a Kecske, a Majom, a Kakas, a Kutya és utolsónak a Disznó.

A jutalma ezeknek az állatoknak pedig nem volt más, minthogy mindegyikük kapott egy-egy évet, amelyet aztán kedvükre alakíthattak. Így jött létre az a tizenkét éves ciklus, mely ismétlődik és amit ma kínai asztrológiának nevezünk. A holdévek minden évben január és február közepe táján kezdődnek, a holdévek pedig ciklusokat alkotnak, melyek 60 évente ismétlődnek. 2015-ben is érdemes elolvasni és kicsit elgondolkodni a távol-keleti csillagjóslás jövendölésein, hiszen sok igazságot lehet bennük felfedezni.

A kínai asztrológia a horoszkóp kiszámításánál figyelembe veszi az öt elemet is: a vizet, a fémet, a tüzet, a fát és a földet, és ezeket mind egy-egy bolygó tulajdonságaival ruházza fel. A víz megfelel a Merkúrnak, a fém a Vénusznak, a tűz a Marsnak, a fa a Jupiternek, a föld a Szaturnusznak. Megkülönböztetik emellett a pozitív, vagyis férfias illetve a negatív, nőies tulajdonságokat és hatásokat a Yangot és a Yint, valamint a születés kettős óráját is.

A kínai asztrológia állatjegyei egyébként megfeleltethetőek a nyugati horoszkóp állatjegyeinek. Eszerint a Vízöntő a Tigrisnek, A Halak a Nyúlnak (vagy más néven Macskának) A Kos a Sárkánynak, a Bika a Kígyónak, Az Ikrek a Lónak, a Rák a Kecskének (vagy más néven Báránynak), az Oroszlán a Majomnak, a Szűz a Kakasnak, a Mérleg a Kutyának, a Skorpió a Disznónak, a Nyilas a Patkánynak és a Bak a Bivalynak (vagy Ökörnek) felel meg.

A Kecske

A Kecske sokak szemében 2015-ben is egyet jelent a szegény ember tehenével, aki az egyszerűbb dolgokkal is megelégszik. Azonban ez egyáltalán nem így van, ugyanis a Kecske csakis addig előzékeny és kedves másokkal, amíg jól megy a sora és elkényeztetik. A szíve mélyén ugyanis törődésre, dédelgetésre vágyik. Ha mindez nem adatik meg a Kecske számára, akkor kritizál, gáncsoskodik és mindennel elégedetlen. De ha a Kecske megkapja amire vágyik, akkor ő lesz a legaranyosabb házastárs, a leghűségesebb barát vagy a mindig segítőkész munkatárs.

A Kecske egyébként szeret és tud is sokat dolgozni. Minden utasítást lelkiismeretesen végrehajt, sokszor ő a munkahely motorja és lelke. Fáradhatatlan munkaerő, aki nem igyekszik törtetően a magasabb pozíciókat megkaparintani, ugyanis a karrierje egyengetéséhez egyáltalán nem ért. A leggyakrabban abban a pozícióban marad és dolgozik évekig, ahova felvették. Érdemes azonban a Kecske csillagjegyű embereket nyugodt körülmények között hagyni dolgozni, mert cserébe magas minőségű munkát kapnak, és minden feladat időre el is készül.

A Kecske művészi hajlammal is rendelkezik, amit általában tud is kamatoztatni. Műveiről sugárzik, hogy lelke legmélyéből fakadnak. A Kecske kissé érzékeny, ezért számos alkalommal megbántódik, hangulata pedig elég gyakran változik. Alapvetően pesszimista ember, szeszélyei pedig sokszor másokat is zavarnak.

A Kecske egyik legnagyobb hibája, hogy nehezen tud dönteni, gyakran az is nehézséget okoz számára, hogy melyik irányba induljon el. Mindez a szerelmi életére is vonatkozik. Ha azt hiszi, hogy végre megtalálta az igazit, akkor nagyon odaadó tud lenni, de ha rájön ennek ellenkezőjére, akkor szakít párjával. Ebből az is következik, hogy a Kecske-nő és a Kecske-férfi is gyakran esik szerelembe, kapcsolataik pedig nem tartanak huzamosabb ideig.

A Kecske jegyben született ember jó barát, akire lehet számítani és a nehéz élethelyzetekben mindig ismerősei segítségére siet. Szereti az otthon melegét, gyakran keményen dolgozik azért, hogy ezt előteremtse magának és társának. Ha rátalál arra, aki lelket tud önteni belé, akkor a Kecske a világ legboldogabb emberévé válik.

A Kecske és társai

A Kecske kissé ellenszenvesnek tartja a Patkány ravaszságát és még a leghevesebb udvarlás sem tudja elkábítani és levenni a lábáról. A Patkány viszont azt nem érti, hogy hogyan lehet valaki ennyire érzékeny. Sajnos kettőjük kapcsolatát emiatt gyakran fenyegeti válság.

A Kecske szeszélyes viselkedése idegesítik a Bivalyt, viszont a Bivaly ereje megijeszti a Kecskét. Ritkák azok a pillanatok, amikor összhangba vannak és megértik egymás viselkedését.

A Tigris a Kecske tökéletes ellentéte, viselkedését, életmódját és életszemléletét tekintve is. Azt pedig tudjuk, hogy az ellentétek csak rövid ideig vonzzák egymást.

A Nyúl és a Kecske viszont teljesen azonos hullámhosszon érez, él és gondolkodik a körülöttük lévő világról. Segítik és biztatják egymást az életben, ráadásul gyakran közös, nagy terveket szőnek, melyeket gyakran meg is tudnak valósítani.

A Sárkány számára szimpatikus a Kecske. Csupán az okoz gondot, hogy ritkán találkoznak össze, gyakran más irányba vezet az útjuk az életük folyamán. De ha mégis összetalálkoznak, a Sárkány oldalán a Kecske pályafutása magasra ível.

A Kígyó és a Kecske kapcsolata nem konfliktusmentes, és a Kígyónak szinte pórázon kel vezetnie a tétova Kecskét, hogy az végre rátaláljon a helyes útra.

A a Kecske legideálisabb társa. Ami a Kecskéből hiányzik mindaz a lóban bőven megtalálható, ráadásul mindketten alapvetően romantikus hajlamúak és szeretetéhesek.

A Kecske a Kecskével jól megértik egymást, még annak ellenére is, hogy mindketten sokat panaszkodnak és elégedetlenek. Az élet apró hibáinak kritizálása közben azonban elfelejtik az élet nagy gondjait.

A Majom gyakran hív nagy társaságot a Kecske otthonába, melyet a Kecske csak nehezen tud tolerálni. Emellett kapcsolatukban közös problémaként merül fel, hogy gyorsan elfogy a pénz.

A Kakas büszke a bájos Kecskére, a szelíd Kecske pedig meghódol az egyenes jellemű Kakas előtt. Nincs is soha vita köztük arról, hogy ki irányít és ki az úr a házban.

A Kutya általában a Kecske hű lovagja, akire társa mindig büszke tud lenni. A Disznó és a Kecske: szerelem első pillantásra, és sokáig tartó érzelmekkel teli kapcsolat vár rájuk.


KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta: katásoknak kötelező a nyilvántartás vezetése 2018-ban...

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is  [ ... ]

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmo [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás va...

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2018-ban is számos esetben érvény [ ... ]

Jogosítvány ára 2018: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2018-ban

Jogosítvány ára 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2018-ban. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2018-ban a jogosítvány [ ... ]

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2018-ban

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2018-ban. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok az elm [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban. Mi mennyi 2018-ban? Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gye [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban, munkarend és munkaidő naptár 2018 minden tudnivalóval! Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban! A munkanap áthelyezések miatt 2018-ba [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2018-ban is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági ellát [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2018-ban...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíjához 2018-ban. Nők 40 éves nyugdíjazása 2018-ban is igényelhető, a nő [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?g> Itt megtudhatja, hogy 2016-ban mire számíthat a kínai horoszkóp jövendölései alapján: harmónia, remény, szeren [ ... ]

TB járulék összege 2018: TB járulék fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban

TB változások 2018 és TB járulék összege és fizetése egyénileg 2018: így történik a TB fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban. Mennyi a TB járulék összege 2018-ban? Minde [ ... ]

Ingatlan bérbeadás adózása 2018: változásokra kell figyelni lakáskiadás esetén!

Ingatlan bérbeadás (albérlet) utáni adózás 2018: erre figyeljen lakáskiadás utáni adózás esetén 2018-ben! Jelentősen módosult és kedvezőbb adózás terheli az ingatlankiadást 2018-tó [ ... ]

Friss

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is kötelező, töltse...
Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasabb nettó bért kap...
Cafeteria szabályzat minta 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2018 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai iratanyagról van...

CSOK 2018

Családi adókedvezmény 2018

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2018

Pénzmosás elleni szabályzat 2018

Munkaszerződés 2018

Munkáltatói tájékoztató 2018

Járulékok 2018

Albérleti szerződés 2018

Jelenléti ív 2018 / Túlóra 2018

Számviteli politika 2018

Ajándékozási szerződés 2018

Pénzkezelési szabályzat 2018

Számviteli szabályzatok 2018

Özvegyi nyugdíj 2018

SZÉP Kártya 2018 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2018 / KATA 2018

Betegszabadság 2018

Autópálya matrica 2018

Jogosítvány 2018 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2018

Közmunkabér 2018

Munkanélküli segély 2018

Szociális segély 2018

Megbízási szerződés minta 2018

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2018

Vasárnapi pótlék 2018

Munkáltatói felmondás 2018

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2018

Nyugdíjemelés 2018

Nyugdíj melletti munka 2018

Rokkantsági ellátás 2018

Rehabilitációs ellátás 2018

Adóbevallás 2018

Alkalmi munka 2018

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2018

Munka GYED mellett 2018

GYED Extra 2018

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2018

Nők nyugdíja 40 év után 2018

Nyugdíj utalás 2018

Azonnali hatályú felmondás 2018

Felmondás munkavállaló részéről 2018

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2018

Advent Bécsben 2018

Munkaszüneti napok 2018

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2018

Éves horoszkóp 2018

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovén matricával igénybe vehető autópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.