Kínai horoszkóp 2015: a Kecske éve vajon mit tartogat számunkra?

Kínai horoszkóp 2015: a Kecske éve vajon mit tartogat számunkra? Tudja meg, hogy a kínai horoszkóp jövendölései szerint 2015-ben mi vár a Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Bivaly, Tigris és a Nyúl jegy szülötteire. A kínai asztrológia állatövi jegyei a nyugati világban is nagyon népszerűek, a Kecske éve pedig 2015. február 19-én kezdődik a több mint ötezer éves múltra visszatekintő kínai csillagjóslás alapján.

Érdekes hír, miszerint a kínai nők még 2015. február 19. előtt tervezik babájuk születését, hiszen a hiedelmek szerint az akkor beköszöntő Kecske évében nem túl szerencsés gyermeket szülni. Számos kínai kórházban a februári holdév-váltás előtti hetekre már minden közzétett szülési időpont betelt. Néhány vidéki kínai faluban úgy tartják, hogy a Kecske évében született lánygyerek gyenge és szegénységbe taszítja az adott családot. A Kecske éve egyébként 2015. február közepétől egészen 2016. február 7-ig tart majd; majd másnap kezdődik a Majom éve, melyről kínai horoszkóp 2016 cikkünkben részletesen írunk. Születés szempontjából a távol-keleti országban egyébként a Sárkány éve számít a legszerencsésebbnek, így abban az időszakban Kínában rendre sokkal több gyermek születik.


A kínai asztrológia évezredek óta próbálja a Holdévek alapján kifürkészni az emberek jellemét és várható sorsát. Ez a távol-keleti asztrológia tizenkét állat nevét viselő ciklusra osztotta fel az éveket. Egy régi legenda alapján Buddha egy napon magához hívatta a Föld összes állatát. De az első hívásra csupán tizenkét állat jelent meg: először a Patkány, majd a Bivaly, a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a , a Kecske, a Majom, a Kakas, a Kutya és utolsónak a Disznó.

A jutalma ezeknek az állatoknak pedig nem volt más, minthogy mindegyikük kapott egy-egy évet, amelyet aztán kedvükre alakíthattak. Így jött létre az a tizenkét éves ciklus, mely ismétlődik és amit ma kínai asztrológiának nevezünk. A holdévek minden évben január és február közepe táján kezdődnek, a holdévek pedig ciklusokat alkotnak, melyek 60 évente ismétlődnek. 2015-ben is érdemes elolvasni és kicsit elgondolkodni a távol-keleti csillagjóslás jövendölésein, hiszen sok igazságot lehet bennük felfedezni.

A kínai asztrológia a horoszkóp kiszámításánál figyelembe veszi az öt elemet is: a vizet, a fémet, a tüzet, a fát és a földet, és ezeket mind egy-egy bolygó tulajdonságaival ruházza fel. A víz megfelel a Merkúrnak, a fém a Vénusznak, a tűz a Marsnak, a fa a Jupiternek, a föld a Szaturnusznak. Megkülönböztetik emellett a pozitív, vagyis férfias illetve a negatív, nőies tulajdonságokat és hatásokat a Yangot és a Yint, valamint a születés kettős óráját is.

A kínai asztrológia állatjegyei egyébként megfeleltethetőek a nyugati horoszkóp állatjegyeinek. Eszerint a Vízöntő a Tigrisnek, A Halak a Nyúlnak (vagy más néven Macskának) A Kos a Sárkánynak, a Bika a Kígyónak, Az Ikrek a Lónak, a Rák a Kecskének (vagy más néven Báránynak), az Oroszlán a Majomnak, a Szűz a Kakasnak, a Mérleg a Kutyának, a Skorpió a Disznónak, a Nyilas a Patkánynak és a Bak a Bivalynak (vagy Ökörnek) felel meg.

A Kecske

A Kecske sokak szemében 2015-ben is egyet jelent a szegény ember tehenével, aki az egyszerűbb dolgokkal is megelégszik. Azonban ez egyáltalán nem így van, ugyanis a Kecske csakis addig előzékeny és kedves másokkal, amíg jól megy a sora és elkényeztetik. A szíve mélyén ugyanis törődésre, dédelgetésre vágyik. Ha mindez nem adatik meg a Kecske számára, akkor kritizál, gáncsoskodik és mindennel elégedetlen. De ha a Kecske megkapja amire vágyik, akkor ő lesz a legaranyosabb házastárs, a leghűségesebb barát vagy a mindig segítőkész munkatárs.

A Kecske egyébként szeret és tud is sokat dolgozni. Minden utasítást lelkiismeretesen végrehajt, sokszor ő a munkahely motorja és lelke. Fáradhatatlan munkaerő, aki nem igyekszik törtetően a magasabb pozíciókat megkaparintani, ugyanis a karrierje egyengetéséhez egyáltalán nem ért. A leggyakrabban abban a pozícióban marad és dolgozik évekig, ahova felvették. Érdemes azonban a Kecske csillagjegyű embereket nyugodt körülmények között hagyni dolgozni, mert cserébe magas minőségű munkát kapnak, és minden feladat időre el is készül.

A Kecske művészi hajlammal is rendelkezik, amit általában tud is kamatoztatni. Műveiről sugárzik, hogy lelke legmélyéből fakadnak. A Kecske kissé érzékeny, ezért számos alkalommal megbántódik, hangulata pedig elég gyakran változik. Alapvetően pesszimista ember, szeszélyei pedig sokszor másokat is zavarnak.

A Kecske egyik legnagyobb hibája, hogy nehezen tud dönteni, gyakran az is nehézséget okoz számára, hogy melyik irányba induljon el. Mindez a szerelmi életére is vonatkozik. Ha azt hiszi, hogy végre megtalálta az igazit, akkor nagyon odaadó tud lenni, de ha rájön ennek ellenkezőjére, akkor szakít párjával. Ebből az is következik, hogy a Kecske-nő és a Kecske-férfi is gyakran esik szerelembe, kapcsolataik pedig nem tartanak huzamosabb ideig.

A Kecske jegyben született ember jó barát, akire lehet számítani és a nehéz élethelyzetekben mindig ismerősei segítségére siet. Szereti az otthon melegét, gyakran keményen dolgozik azért, hogy ezt előteremtse magának és társának. Ha rátalál arra, aki lelket tud önteni belé, akkor a Kecske a világ legboldogabb emberévé válik.

A Kecske és társai

A Kecske kissé ellenszenvesnek tartja a Patkány ravaszságát és még a leghevesebb udvarlás sem tudja elkábítani és levenni a lábáról. A Patkány viszont azt nem érti, hogy hogyan lehet valaki ennyire érzékeny. Sajnos kettőjük kapcsolatát emiatt gyakran fenyegeti válság.

A Kecske szeszélyes viselkedése idegesítik a Bivalyt, viszont a Bivaly ereje megijeszti a Kecskét. Ritkák azok a pillanatok, amikor összhangba vannak és megértik egymás viselkedését.

A Tigris a Kecske tökéletes ellentéte, viselkedését, életmódját és életszemléletét tekintve is. Azt pedig tudjuk, hogy az ellentétek csak rövid ideig vonzzák egymást.

A Nyúl és a Kecske viszont teljesen azonos hullámhosszon érez, él és gondolkodik a körülöttük lévő világról. Segítik és biztatják egymást az életben, ráadásul gyakran közös, nagy terveket szőnek, melyeket gyakran meg is tudnak valósítani.

A Sárkány számára szimpatikus a Kecske. Csupán az okoz gondot, hogy ritkán találkoznak össze, gyakran más irányba vezet az útjuk az életük folyamán. De ha mégis összetalálkoznak, a Sárkány oldalán a Kecske pályafutása magasra ível.

A Kígyó és a Kecske kapcsolata nem konfliktusmentes, és a Kígyónak szinte pórázon kel vezetnie a tétova Kecskét, hogy az végre rátaláljon a helyes útra.

A a Kecske legideálisabb társa. Ami a Kecskéből hiányzik mindaz a lóban bőven megtalálható, ráadásul mindketten alapvetően romantikus hajlamúak és szeretetéhesek.

A Kecske a Kecskével jól megértik egymást, még annak ellenére is, hogy mindketten sokat panaszkodnak és elégedetlenek. Az élet apró hibáinak kritizálása közben azonban elfelejtik az élet nagy gondjait.

A Majom gyakran hív nagy társaságot a Kecske otthonába, melyet a Kecske csak nehezen tud tolerálni. Emellett kapcsolatukban közös problémaként merül fel, hogy gyorsan elfogy a pénz.

A Kakas büszke a bájos Kecskére, a szelíd Kecske pedig meghódol az egyenes jellemű Kakas előtt. Nincs is soha vita köztük arról, hogy ki irányít és ki az úr a házban.

A Kutya általában a Kecske hű lovagja, akire társa mindig büszke tud lenni. A Disznó és a Kecske: szerelem első pillantásra, és sokáig tartó érzelmekkel teli kapcsolat vár rájuk.


Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A  [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Cafeteria szabályzat minta 2017: kötelező minden cég és vállalkozás számára

Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakma [ ... ]

CSOK 2017 / 2018 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben...

CSOK 2017 / 2018 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen minden [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017 / 2018: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017...

GYED / GYES 2017 / 2018 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke l...

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2017-ben is számos esetben  [ ... ]

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2017-ben...

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2017-ben. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok [ ... ]

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2017-ben...

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2017-ben. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2017-ben a jogos [ ... ]

Nagy éves horoszkóp 2018: több újdonságra készülhetünk a 2018-as horoszkóp jóslatai alapján...

Éves horoszkóp 2018: több újdonságra és számos változásra készülhetünk az éves, heti és napi horoszkóp alapján 2018-ban. Horoszkóp 2018 a szerelem, az egészség, a pénz és a karrie [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben...

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben. Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gyerek után és [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban, munkarend és munkaidő naptár 2018 minden tudnivalóval! Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban! A munkanap áthelyezések miatt 2018-ba [ ... ]

Felmondás munkavállaló részéről 2017 minta: mit tegyek, ha fel akarok mondani?

Felmondás a munkavállaló részéről 2017 minta: mit tehetek, ha már nem bírom tovább és fel akarok mondani 2017-ben? Munkavállalói rendes felmondás minta 2017: minden tudnivalót összefogl [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2017-ben is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2017 / 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2017 / 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjához 2017-ben. Nők 40 éves nyugdíjazása 2017-ben is igény [ ... ]

Friss

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasabb nettó bért kap...
Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai...
Kínai horoszkóp 2018: a Kutya éve neked milyen változásokat hoz 2018-ban? Nagy éves kínai horoszkóp 2018: kinek milyen előnyt tartogat a Kutya éve? A 2018-as év sok jót ígér azok számára, akik a...

CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Pénzmosás elleni szabályzat 2017

Munkaszerződés 2017

Munkáltatói tájékoztató 2017

Járulékok 2017

Albérleti szerződés 2017

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Számviteli szabályzatok 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2017

Advent Bécsben 2017

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2017

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2017 / 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovénmatricával igénybe vehetőautópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.