Advent Bécsben 2017 kisokos és térkép: bécsi adventi utazás vonattal vagy busszal 2017-ben

Advent Bécsben 2017 kisokos és térkép: bécsi adventi programok, helyszínek, nyitva tartás. Bécsi adventi utazás vonattal, busszal vagy autóval 2017-ben. Karácsonyi vásár Bécsben: látnivalók és hasznos tudnivalók a 2017-es bécsi adventi programokról. Parkolás, hotel vagy szállás foglalás Bécsben Advent idején, rendkívüli kedvezményekkel 2017-ben is. Világhírű a bécsi adventi vásár, rengeteg karácsonyi programmal vár mindenkit Ausztria fővárosa, de ez az utazás sok esetben sokkal olcsóbban kihozható egy főre vetítve, ha saját szervezéssel utazunk Bécsbe, mintha az utazási irodák ajánlatait választjuk. Számtalan fontos információt, tanácsot és a bécsi látnivalók széles kínálatát gyűjtöttük össze a Bécsbe utazó magyarok számára.

Minden évben, így 2016-ban is november közepe és december 31. között tartanak nyitva a bécsi karácsonyi vásárok, többek között a Rathaus előtt és a Schönbrunni kastélynál. Számos utazási iroda kínál bécsi adventi utazást, de érdemes azon is elgondolkodni, hogy nem olcsóbb-e saját szervezéssel elutazni Bécsbe akár gépkocsival, akár vonattal, hiszen ebben az esetben nem vagyunk kötve egy utazó csoporthoz és nyugodtan, saját tempónkkal nézhetjük végig a bécsi látnivalókat és élvezhetjük a karácsonyi hangulatot. Az Advent szó jelentése eljövetel, mely a latin nyelvű adventus Domini kifejezésből ered, a kifejezés pontos jelentése az Úr eljövetele. Az adventi időszak karácsony előtt négy hétig tart, ekkor várják a keresztények a kis Jézus megszületését. Advent első vasárnapja 2016-ban november 27-re esik, majd a második adventi vasárnap december 4., a harmadik adventi vasárnap december 11., a negyedik, vagyis utolsó adventi vasárnap pedig 2016. december 18-ra esik. Az adventi időszakban Európa-szerte csodálatos adventi vásárok nyílnak, melyek közül az egyik legszebb a bécsi adventi vásár.


Érdemes vonattal utazni Bécsbe, hiszen a MÁV az osztrák ÖBB-vel közösen üzemeltet Railjet járatokat, melyeknek a másodosztályú kocsijai is többszörösen felülmúlják kényelmükkel, tisztaságukkal és gyorsaságukkal az egyéb magyarországi InterCity vonatok elsőosztályú kocsijait is.

Ráadásul a MÁV akciós bécsi kirándulójegyeket is kínál bécsi városi közlekedés nélkül. Ez menettérti útra, felnőtteknek 25 €, gyermekeknek 6-14 éves korig 12,50 €. Ha a Ön olyan kirándulójegyet vásárol, mely a bécsi városi közlekedésre is érvényes, menettérti útra, akkor ez felnőtteknek 34 €, gyermekeknek 6-14 éves korig 16,90 euróba kerül. A bécsi városi közlekedésre érvényes jegy megváltása azoknak éri meg a legjobban, akik kettő vagy négy napot töltenek Bécsben. Ez a menettérti jegy oda- és visszaúti utazás mellett az érvényességi ideje első két napján korlátlan utazást is biztosít Bécs valamennyi metró- és villamosvonalán, autóbuszán és az S-Bahn-okon is. (Megjegyzendő, hogy a Shopping City Süd az érvényességi zónán kívülre esik.)

Itt érdemes kiemelni, hogy a Booking.com-on rendkívül kedvező árú, a karácsonyi vásár közelében fekvő bécsi adventi szállásajánlatokat lehet foglalni, és Bécsben bőven van két napra is elegendő látnivaló a Karácsony előtti időszakban, így érdemes akár egy rövid téli hétvégét eltölteni az osztrák fővárosban.

Advent Bécsben 2016

A legnagyobb karácsonyi forgatag a bécsi városháza előtt található, a Rathausplatz-on lévő adventi vásár vonzza a legtöbb turistát, ahol közel 80 kiállító és 15 ételt kínáló stand várja mindennap délelőtt 10 órától este fél 10-ig az embereket. Évről-évre nagyobb számú turista keresi fel a karácsonyi pompába és fényárba öltöztetett ausztriai nagyvárost, mely ebben az időszakban jelentős bevételre is szert tesz.

Bécs Advent idején különleges karácsonyi pompába öltözik, és a városban tett séták segítenek kiszakadni az otthoni dolgos hétköznapokból, ráhangolnak a Karácsony közeledtére és az ausztriai kirándulás közben jópár különleges karácsonyi ajándék is beszerezhető. Számos kézműves termék, különleges karácsonyi dekorációk és természetes anyagokból alkotott különlegesen szép ajándékok vásárolhatók a város számtalan különleges boltjában és az utcai árusoknál is.

A bécsi adventi vásárok mesés hangulattal bírnak, de egy valamire fel kell készülni: jó idő esetén nagy tömeg van minden adventi hétvégén a császárvárosban, hiszen ez a hangulat Európa-szerte különlegesnek számít; így minden évben tízezreket vonz. Az advent illatai betöltik a gyönyörű karácsonyi díszekbe öltöztetett bécsi belvárost: forralt bor, ízletes puncs, mézes dió, sült gesztenye kapható számtalan helyen, melyeket nem szabad nem megkóstolni.

Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a fontosabb bécsi adventi vásárokat, melyeket 2016-ban sem érdemes kihagyni:

Központi karácsonyi vásár a Bécsi Városháza előtt (Wiener Adventzauber és Christkindlmarkt)

A bécsi városháza a híres Ring mentén található a Rathausplatz-on, nem túl messze a Hofburg épületétől. A Ring mentén minden változatos karácsonyi pompába öltözik, ehhez jön az üzletek kirakatainak karácsi dekorációja, így szinte egy mesevárosban érezhetjük magunkat a szúk, kanyargós macskaköves utcákon sétálva. A Rathaus előtti hatalmas fákon karácsonyi díszek és lampionok világítanak és a téren ámulatba ejt a mintegy 150 árus által kínált portékák változatossága. A városháza szintén karácsonyi díszkivilágítást kap, ablakai pedig adventi naptárként világítanak, így tényleg lenyűgöző látványban lehet része az ide látogatóknak. Az elsőszámú bécsi adventi vásár kihagyhatatlan téli látványosság az osztrák fővárosban, azonban éppen emiatt jókora tömegre készülhetnek a turisták, különösen a hétvégi napokon.

 • 2016. november 11. - 2016. december 26.
 • Nyitva minden nap szombat kivételével 10-21.30 óráig, szombatonként és december 12-én 22.00 óráig, december 24-én 10-19 óráig
 • Rathausplatz, Bécs
 • www.christkindlmarkt.at
 • Metróval is könnyen megközelíthető a helyszín, az U2-es U-Bahn Rathaus megállójáig kell utazni

Bécsben ezenkívül további 20 hivatalos karácsonyi vásár várja még a turisták tömegeit, amelyek mindegyike megér egy látogatást. Az alábbiakban a kisebb, de annál hangulatosabb adventi vásárokat mutatjuk be, melyekbe természetesen számtalan esetben véletlenül botlik az ember a belvárosban sétálgatva.

Karácsonyi falu a Maria-Theresien-Platzon

A Rathausplatztól nem messze található a Művészettörténeti és a Természettörténeti Múzeum közötti Maria-Theresien téren a karácsonyi falu. Itt az adventi időszakban több mint 70 adventi stand áll hagyományos kézműves alkotásokkal és eredeti ajándékötletekkel. Az adventi időszakban főleg a fiatalabbak által kedvelt találkozóhely a romantikus karácsonyi falu a régi kórháznál, mely a tipikus bécsi kedélyességgel bűvöli el a látogatókat. A nyugodt kis utcácskákban szeretettel feldíszített standok különleges ajándékok nagy választékát és valódi bécsi puncs- és forraltbor variációkat kínálnak.

 • 2016. november 16. - 2016. december 31.
 • Nyitva vasárnaptól csütörtökig 11-21.30 óráig, pénteken és szombaton 11-22 óráig; dec. 24-én 11-16 óráig; dec. 25-30. között 12-19:30 óráig, dec 31-én 18:00 óráig
 • Maria Theresien-Platz, Bécs
 • www.weihnachtsdorf.at
 • Metróval is könnyen megközelíthető a helyszín, az U3-as U-Bahn Volkstheater megállójáig kell utazni, vagy az U2-es U-Bahn Museumsquartier megállójáig kell utazni

Karácsonyi vásár Schönbrunnban

Noha a belvárosi Rathausplatzon álló adventi vásár a legismertebb és legnagyobb Bécsben, mely 3 millió látogatót vonz évente, megannyi kisebb adventi vásár várja a látogatókat városszerte. Sokak kedvence a schönbrunni adventi vásár, mivel látványban talán ez a legszebb Bécsben. Ha mérete el is marad a városháza előtti nagy Christkindlmarkt-tól, minőségben felülmúlja azt. Mindenképp megéri kimetrózni (U4) a belvárostól távolabb eső Schönbrunnba (magyarul: szép kút), amely kastélyt annak idején a Habsburgok amolyan nyári rezidenciaként használtak.

A Schönbrunni kastély előtt a romantikus hangulatú karácsonyi vásár mellett változatos keretprogramok gondoskodnak a vidám kikapcsolódásról. A kastély előtti díszudvaron, a karácsonyfa előtt felállított színpadon osztrák és nemzetközi karácsonyi dalok, egyházi énekek csendülnek fel a világ legkülönbözőbb tájairól érkező kórusok, fúvószenekarok és együttesek előadásában.

 • Kulturális és karácsonyi vásár & újévi vásár, Schönbrunni kastély
 • 2016. november 19. - 2016. december 24.
 • Nyitva naponta 10-21 óráig, dec. 24-én 10-16 óráig
 • Újévi vásár a Schönbrunni kastélynál
 • 2016. december 25. - 2016. január 1.
 • naponta 10-18 óráig
 • Schönbrunni kastély, Bécs
 • www.weihnachtsmarkt.co.at
 • Metróval is könnyen megközelíthető a helyszín, az U4-es U-Bahn Schönbrunn megállójáig kell utazni

Karácsonyi vásár a Stephansplatzon, a Szent István dóm mellett

 • 2016. november 11. - 2016. december 26.
 • Naponta 11 és 21 óra között, dec. 24-én 11-16 óráig, dec. 25-26-án 11-19 óráig
 • Stephansplatz/ a Churhausgasse irányában, Bécs
 • www.weihnachtsmarkt-stephansplatz.at
 • Metróval is könnyen megközelíthető a helyszín, az U3-as valamint az U1-es U-Bahn Stephansplatz megállójáig kell utazni

Érdemes végigsétálni a belvárosi Grabenen is, mely a fenti képen látható, Bécs talán legexkluzívabb utcája, mely gyönyörű óriási méretű karácsonyi csillárokkal van kivilágítva az adventi időszakban, ez a látvány Európában is egyedülálló. A Graben közelében kedvező áru szállásajánlatok is várják. A Kärntner Straße a közelben szintén hasonló hangulatot kínál, számos hangulatos hotellel.

Karácsonyi vásár a Naschmarkton

 • 2015. november 27. - 2015. december 24.
 • Nyitva naponta 9-20 óráig, 12. 24-én 9-17 óráig
 • Schleifmühlbrücke, a Naschmarkt mellett, Bécs

Karácsonyi vásár a Spittelbergen

A bécsiek különösen nagyra értékelik a Spittelbergen található karácsonyi vásárt: a biedermeier hangulatú, idilli kis utcácskákban található vásár kimagasló minőségű kézműves termékekkel várja a vendégeket.

 • 2015. november 13. - 2015. december 23.
 • H-Cs 14-21, P 14-21.30 óráig, Szo 10-21.30, V és ünnepnap 10-21 óráig
 • Spittelberggasse, Schrankgasse, Gutenberggasse, 1070 Bécs
 • www.spittelberg.at

"Altwiener Christkindlmarkt" karácsonyi vásár a Freyung téren

Az Altwiener Christkindlmarkt (bécsi karácsonyi vásár) a belvárosi Freyung téren megrendezett hagyományos, régóta ismert esemény. Már 1772-ben volt itt karácsonyi vásár, ma kézműves alkotások, üvegdíszek, hagyományos jászolok és kerámiák kaphatók. Délután négy órától ünnepi hangulatú adventi zene tölti be a teret.

 • 2015. november 20. - 2015. december 23.
 • Nyitva naponta 10-21 óráig
 • Freyung, 1010 Bécs
 • www.altwiener-markt.at

Karácsonyi falu a Belvedere kastélynál

 • 2015. november 20. - 2015. december 23.
 • H-P 11-21 óráig, Szo, V, és ünnepnapokon 10-21 óráig
 • Prinz-Eugen-Straße 27, 1030 Bécs
 • www.weihnachtsdorf.at

Art Advent - Adventi vásár a Karlskirche előtt, a Karlsplatzon

 • 2015. november 20. - 2015. december 23.
 • Naponta 12-20 óráig, ételkiszolgálás 21 óráig
 • Karlsplatz, 1010 Bécs
 • www.divinaart.at

Téli adventi vásár a Riesenradplatzon

 • 2015. november 21. - 2015. január 6.
 • H-P 12-22 óráig, Szo, V, P 11-22 óráig, 12. 24. 12-16 óráig, 12. 31. 12-2 óráig
 • Kereskedelem mindig 21 óráig tart nyitva
 • Riesenradplatz, Bécs
 • www.wintermarkt.at

Am Hof adventi vásár

Karácsonyi design vásár a bécsi Múzeumi Negyedben

 • Téli programok: www.mqw.at
 • Karácsony a Múzeumi Negyedben: www.weihnachtsquartier.at
 • 2015. november 5. - 2015. december 23.
 • Naponta 16-23 óráig, szombaton és vasárnap 14-23 óráig

Karácsonyi falu a Régi AKH-nál

 • 2015. november 14. - 2015. december 23.
 • H-P 14-22 óráig; Sz, V, ünnepnapokon 11-22 óráig
 • Alserstraße/Spitalgasse, Hof 1, 1090 Bécs
 • www.weihnachtsdorf.at

Hotel, szállás foglalás Bécsben - Advent 2016

Több, mint 700 hotel és szállásajánlat közül választhat Bécsben, melyeket ha a Booking.com oldalán keresztül foglalja le, akkor rendkívüli kedvezménnyel akár fejenként és éjszakánként 5-8 ezer forintért is megszállhat a belvárosban, 3 csillagos hotelben. Érdemes böngészni 2016-ban is az akciós adventi bécsi szállásajánlatok között, ha ide kattint!

TOP 5 bécsi hotel ajánlat

 1. Belváros - a Karácsonyi Vásár közelében
 2. Mariahilfer Straße bevásárlóutca
 3. Múzeumnegyed
 4. Schönbrunni kastély
 5. Wien Westbahnhof (Nyugati pályaudvar) közelében - ahova Budapestről a vonat érkezik (tipp: nagyon közel van a Mariahilfer Straße és 4-5 metrómegálló a Stephansplatz és a Karácsonyi Vásár)


Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A  [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Cafeteria szabályzat minta 2017: kötelező minden cég és vállalkozás számára

Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakma [ ... ]

CSOK 2017 / 2018 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2017-ben...

CSOK 2017 / 2018 változások, feltételek és az igénylés módja, CSOK-rendelet 2017 és kalkulátor: a CSOK támogatás összege új és használt lakásra, házra, bővítésre. Egy helyen minden [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2017 / 2018: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2017...

GYED / GYES 2017 / 2018 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2017-től aktuális változásairól és a terhes nők és a  [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke l...

Ingatlan illeték 2017 / 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2017-ben is számos esetben  [ ... ]

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2017-ben...

Felmondási idő 2017 / 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2017-ben. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok [ ... ]

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2017-ben...

Jogosítvány ára 2017 / 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2017-ben. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2017-ben a jogos [ ... ]

Nagy éves horoszkóp 2018: több újdonságra készülhetünk a 2018-as horoszkóp jóslatai alapján...

Éves horoszkóp 2018: több újdonságra és számos változásra készülhetünk az éves, heti és napi horoszkóp alapján 2018-ban. Horoszkóp 2018 a szerelem, az egészség, a pénz és a karrie [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben...

Családi adókedvezmény összege 2017 / 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2017-ben. Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gyerek után és [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban, munkarend és munkaidő naptár 2018 minden tudnivalóval! Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban! A munkanap áthelyezések miatt 2018-ba [ ... ]

Felmondás munkavállaló részéről 2017 minta: mit tegyek, ha fel akarok mondani?

Felmondás a munkavállaló részéről 2017 minta: mit tehetek, ha már nem bírom tovább és fel akarok mondani 2017-ben? Munkavállalói rendes felmondás minta 2017: minden tudnivalót összefogl [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2017 / 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2017-ben is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2017 / 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2017 / 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjához 2017-ben. Nők 40 éves nyugdíjazása 2017-ben is igény [ ... ]

Friss

Pénzmosás elleni szabályzat 2017 / 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2017: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasabb nettó bért kap...
Cafeteria szabályzat minta 2017 / 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2017 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai...
Kínai horoszkóp 2018: a Kutya éve neked milyen változásokat hoz 2018-ban? Nagy éves kínai horoszkóp 2018: kinek milyen előnyt tartogat a Kutya éve? A 2018-as év sok jót ígér azok számára, akik a...

CSOK 2017

Családi adókedvezmény 2017

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2017

Pénzmosás elleni szabályzat 2017

Munkaszerződés 2017

Munkáltatói tájékoztató 2017

Járulékok 2017

Albérleti szerződés 2017

Jelenléti ív 2017 / Túlóra 2017

Számviteli politika 2017

Ajándékozási szerződés 2017

Pénzkezelési szabályzat 2017

Számviteli szabályzatok 2017

Özvegyi nyugdíj 2016

SZÉP Kártya 2016 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2016 / KATA 2017

Betegszabadság 2016

Autópálya matrica 2017

Jogosítvány 2016 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2016

Közmunkabér 2017

Munkanélküli segély 2016

Szociális segély 2016

Megbízási szerződés minta 2017

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2016

Vasárnapi pótlék 2016

Munkáltatói felmondás 2017

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2016

Nyugdíjemelés 2016

Nyugdíj melletti munka 2016

Munkaszüneti napok 2016

Rokkantsági ellátás 2016

Rehabilitációs ellátás 2016

Adóbevallás 2017

Alkalmi munka 2016

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2016

Munka GYED mellett 2016

GYED Extra 2016

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2016

Nők nyugdíja 40 év után 2016

Nyugdíj utalás 2016

2016/2017 tanév rendje

Azonnali hatályú felmondás 2017

Felmondás munkavállaló részéről 2017

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2017

Advent Bécsben 2017

Munkaszüneti napok 2017

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2017

Kínai horoszkóp 2017

Éves horoszkóp 2017

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2017 / 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovénmatricával igénybe vehetőautópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.