Horvátország autópályadíjak 2018: kalkulátor, térkép és benzinkutak listája

Horvátország autópályadíjak 2018: új autópálya térkép, horvát autópályadíj 2018 kalkulátor és részletes árak a horvátországi tengerpart felé vezető útszakaszokon! Adriai nyaralás esetén a legfontosabb az autópálya árak mellett a sebességhatárok, pihenőhelyek és benzinkutak ismerete Horvátországban. A horvát autópálya díjak 2018-tól újra drágultak, az árakról és a horvátországi autópálya bejárati és kijárati pontjainak listájáról is részletesen tájékozódhat. Autópálya matrica Horvátországban nincs, 2018-ben is autópálya-szakaszonként kell fizetőkapuknál fizetni azoknak, akik tengerparti nyaralásra indulnak. A horvát autópályadíj kalkulátor 2018 és térkép segítségével könnyen és gyorsan megtudható, hogy hány kuna útdíjra kell számítani a horvátországi nyaralás során 2018-ban.

A 2017. évi horvátországi autópályadíjakról közlünk részletes áttekintőt, melyekhez könnyen átlátható térképeket is mellékeltünk, hogy gyorsan megtervezhető legyen a horvátországi nyaralás 2017-ben. Sajnos idén is drágultak 5 százalékkal a horvát autópályák díjai 2017. április 3-tól, az aktuálisan fizetendő kuna összeget táblázatos formában, útszakaszonként jelöltük. Az aktuális horvátországi autópályadíjak listája a Magyarországról történő indulás és utazás figyelembe vételével készült, a visszaútra magától értetődően ugyanannyi díj fizetendő, de ezt már minden utazó könnyedén kiszámolhatja. Az autópályák fizetőkapuinál lehetséges fizetési módokról külön írást készítettünk, megemlítve az ENC készüléket és kiemelve a bankkártyás fizetés előnyeit.

Az alábbiakban a horvát autópályákon alkalmazott gépjármű besorolás látható, mely alapján kerül kiszámításra az autópályadíj mértéke. A leggyakoribb kategória az I-es, mely a személygépkocsikat jelöli, de ebbe a kategóriába sorolták be az 1,90 méternél nem magasabb és 3,5 tonnánál nem nehezebb kisbuszokat is. A horvátországi autópályadíjak 2017-es listájának összeállítása során az I-es kategória árait tüntettük fel, hiszen az utazók többsége autóval indul horvátországi nyaralásra 2017-ben is. Az autópálya útvonalakat és díjakat Magyarország irányából számolva tüntettük fel, de természetesen a hazaút ára megegyezik az odafelé fizetett összegekkel. Amennyiben szeretné megtudni, hogy milyen mértékű díjfizetésre kell készülnie 2017-ben, akkor a Horvátország autópályadíj kalkulátor táblázatunk segítségével könnyen és gyorsan megtudhatja, hogy a magyar határtól mekkora autópályadíjat kell fizetnie összesen a horvát tengerparti úticélokig. Sok autós választja a horvát tengerpart eléréséhez a szlovéniai utat, hiszen elsősorban az Isztria irányába a szlovén autópálya matrica akár olcsóbb is lehet, mint a horvát autópályadíj, ráadásul Szlovéniában általában kevesebb dugóra kell számítani.A horvát autópályákon igazán izgalmas vezetni, hiszen számtalan lenyűgöző helyen fekvő híd és viadukt, alul- és felüljáró tarkítja a vadregényes tájakon futó utakat, ráadásul több, mint 50 alagutat is építettek, amikor létrehozták Horvátország minden igényt kielégítő autópálya-hálózatát. A horvátországi autópályák meglepően jó minőségűek, rendszeresen karban vannak tartva, így jelentősen hozzájárulnak a horvát turizmus élénkítéséhez. Az elmúlt évtizedben Horvátország erőteljes autópálya-építésbe fogott, hogy ezzel növelje turisztikai bevételeit, így szinte minden szomszédos országot összekötöttek már a jelentősebb tengerparti városokkal, csupán egyetlen szakasz vár még megépítésre, ez a 135 km-es Ploće és Dubrovnik közötti sztrádaszakasz.

Sebességhatárok Horvátországban

A maximális sebesség a horvát autópályákon 130 km/h, 100 km/h sebesség felett pedig a rendőrök még élnek a 10 százalékos tolerancia lehetőségével. Horvátországban lakott területen belül 50km/h a maximális sebesség, autópályán 130 km/h, míg gyorsforgalmi úton 110 km/h a sebességhatár. Egyéb úton, lakott területen kívül a maximális sebesség hazánkhoz hasonlóan 90 km/h. Fontos tudni, hogy déli szomszédunknál a 24 évnél fiatalabb autóvezetők autópályán maximum 120 km/h sebességgel, gyorsforgalmi úton maximum 100, egyéb utakon pedig maximum 80 km/h sebességgel haladhatnak.

Fizetőkapuk Horvátországban

A horvátországi autópályákon nem autópálya matrica vásárlásával oldható meg a díjfizetés mint hazánkban, hanem szakaszonként, fizetőkapuknál szükséges autópályadíjat fizetni. Van olyan sztrádaszakasz, ahol előre kell fizetni a fizetőkapunál a fixen megállapított díjat, míg olyannal is lehet találkozni a tengerpart felé autózva, amikor az első kapunál csupán egy jegyet kapunk, mely alapján a kijáratnál utólag kell majd fizetni. Fizetni bankkártyával, illetve készpénzzel is lehet.

Az autópályán a fizetőkapuk elfogadnak kunát és eurót is, azonban ha euróval fizetünk, akkor is kunát kapunk vissza. Készpénzes fizetés esetén érdemes ügyelni arra, hogy pontosan számoljuk ki a fizetendő díj ellenértékét, mivel nagyon gyakori az, hogy rosszul (kevesebbet) adnak vissza, ha nagy címlettel fizetünk. A nyári főszezonban, 2017. július 1-től 2017. szeptember 30-ig pedig 10 százalékos időszakos autópályadíj áremelésre kell készülni az idei évben is.

Horvátország autópálya térkép 2017

A horvát tengerpart legjobb szállásai: tallózzon az akciós ajánlatok között! LEGOLCSÓBB HORVÁTORSZÁGI SZÁLLÁSOK 2017

A4 autópálya - A magyar határtól (Letenye/Goričan) »»» Zágráb (Ivanja Reka kijárat)

A legtöbb magyarországi utazó gépkocsival a letenyei horvát-magyar határátkelőt választja, hiszen ez az M7-es autópálya határátlépési pontja, mely Horvátországban Goričan településtől folytatódik Zágráb irányába a horvát A4-es autópályaként. A Letenye/Goričan határátkelőt használja általában minden budapesti és dunántúli nyaraló, de ezen az útvonalon közlekedik a szlovák és lengyel turisták többség, amikor a nyaralás célpontja Horvátország. Zágráb Horvátországon belül a legnagyobb autópálya-csomópont is, így innen az ország bármely szegletébe el lehet jutni egy következő autópályán, így például az Isztriai-félszigetre, dél felé Dalmáciába vagy éppen a Plitvicei-tavakhoz is.

Autópályadíjak Horvátország 2017 (I kategória, személygépkocsik esetén)

A4 autópálya (Letenye/Goričan »»» Zágráb)

Kiindulási pont

»»»

Meddig (kijárat neve)

Autópályadíj 2017 (kuna)

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Čakovec (Csáktornya)

8

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Ludbreg

12

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Varaždin (Varasd)

16

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Varaždinske Toplice

19

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Novi Marof

23

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Breznički Hum

28

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Komin

34

Magyar határ (Letenye/Goričan)

»»»

Sveta Helena (zágrábi körgyűrű) / Ivanja Reka

44

A3 autópálya - Zágráb (Ivanja Reka kijárat) »»» Lučko (Zágráb)

Ha Magyarországon az M7-es balatoni autópályát használjuk, akkor a Letenye/Goričan határátkelő után utunkat a horvátországi A4-es autópályán folytathatjuk, melyen Zágráb irányába kell haladni egészen pontosan az Ivanja Reka kijáratig. Az Ivanja Reka csomópontnál át kell térni az A3-as autópályára egy rövid szakaszon, ez lényegében a Zágrábot délről megkerülő körgyűrű. Az A3-as autópályán a Lučko csomópontig kell vezetni, ahol rátérhetünk a tengerpart felé vezető A1-es autópályára. Ez a szakasz egyébként ingyenes.

A1 autópálya - Lučko (Zágráb) »»» Bosiljevo csomópont

Két nagy csomópont található Zágrábtól délre a kiemelt tengerparti országrészek irányába, mellyekkel a magyar utazó is gyakran találkozik, hiszen akár nyaralása során a különböző városok közötti kirándulások alkalmával többször is át kell haladni a Lučko csomóponton közvetlenül Zágrábnál, vagy az A1-es autópályán a Bosiljevo csomóponton. Lučkotól az A1-es autópályán kell eljutni egészen a Bosiljevo csomópontig mindenkinek, hiszen Bosiljevonál kell eldönteni, hogy ki megy tovább az A6-os autópályán a Kvarner-öböl valamint Isztria irányába, vagy a Bosiljevótól délre tovább megy az A1-esen Dalmácia felé Zadar, Šibenik, Split és Dubrovnik irányába.

A horvát tengerpart legjobb szállásai: tallózzon az akciós ajánlatok között! LEGOLCSÓBB HORVÁTORSZÁGI SZÁLLÁSOK 2017

A1 autópálya - Bosiljevo csomópont »»» Dalmácia (Senj, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik)

Aki eleve Horvátország délebbi részeire tart, annak a Bosiljevo csomópontnál csupán tovább kell haladnia az A1-es autópályán Senj, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik irányába. Az A1-es autópálya ahogyan korábban is említettük, Zágrábtól a Lučko csomóponttól indul, és a tervek szerint Horvátország legszebb dalmáciai városáig, Dubrovnikig tart majd. A teljes szakasz kiépítése a boszniai korridor miatt egyenlőre kérdéses, az A1-es autópálya jelenleg Ploče csomópontján keresztül Karamatićiig tart, innen pedig Dubrovnik 100 km távolságra van főútvonalon haladva tovább, és a boszniai Neum városán is át kell utazni.

Dalmácia legjobb szállásai: tallózzon az akár 50%-kal kedvezőbb ajánlatok között! DALMÁCIA SZÁLLÁS FOGLALÁS

Autópályadíjak Horvátország 2017 (I kategória, személygépkocsik esetén)

A1 autópálya (Zágráb/Lučko »»» Dubrovnik/Čarapine)

Kiindulási pont

»»»

Meddig (kijárat neve)

Autópályadíj 2017 (kuna)

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Zdenčina

7

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Jastrebarsko

10

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Karlovac

19

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Novigrad

24

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Bosiljevo

30

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Vrbovsko

39

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Ravna Gora

46

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Delnice

51

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Vrata

55

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Oštrovica

61

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Rijeka (Kun)

70

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Ogulin

41

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Brinje

55

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Žuta Lokva

60

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Otočac

66

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Perušić

81

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Gospić

86

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Gornja Ploča

97

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Sveti Rok

100

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Maslenica

116

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Posedarje

119

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Zadar 1

121

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Zadar 2

125

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Benkovac<

133

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Pirovac

143

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Skradin

148

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Šibenik

152

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Vrpolje

159

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Prgomet

167

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Vučevica

174

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Dugopolje

181

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Bisko

187

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Blato na Cetini

196

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Šestanovac

199

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Zagvozd

204

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Ravča

218

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Vrgorac

223

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Karamatići

231

Zágráb (Zagreb/Lučko)

»»»

Čarapine

232

A6 autópálya - Bosiljevo csomópont »»» Rijeka (Orehovica)

Az Isztriai-félsziget strandjait felkeresni igyekvőknek a Zágráb-Lučko csomóponttól az A1-es autópályán a Bosiljevo csomópontig kell eljutni. A Bosiljevo csomópontnál azonban le kell térniük az A6-os autósztrádára, mely innen Rijekáig tart pontosan Rijeka-Orehovica külvárosig, ahonnan tovább lehet haladni majd az isztriai városok felé.

Krk híd

A Krk híd (horvátul Krčki most) a horvátországi szárazföldet köti össze Krk-szigettel. A híd összesen 1430 méter hosszú és 67 méter magasan fut rajta az autóút a tengervíz felett. A Krk híd 1976 és 1980 között épült, korábbi neve Tito híd volt. A hídon gyalogosan és kerékpárral ingyenes az áthajtás, de minden más gépjármű számára díjköteles az átkelés. A Krk hídnál a díjfizető kapu a szárazföldön található, itt meg kell fizetni a teljes oda-vissza út költségét, mely személygépkocsik esetén irányonként 17,5 kuna, vagyis összesen 35 kuna áthajtási díjat kell fizetni.

Krk-sziget legjobb szállásai: tallózzon az akár 50%-kal kedvezőbb ajánlatok között! KRK-SZIGET SZÁLLÁS FOGLALÁS

A8 autópálya - Rijeka »»» Kanfanar (Isztriai Y-autópálya)

Több éves építkezés után elkészült az Isztriai-félszigeten az Y-autópálya, mely A8-as néven Rijekától Kanfanarig tart. Kanfanar településnél csatlakozik az A8-as autópálya az észak-déli A9-eshez, mely északon a szlovén határtól Plovanija településtől egészen az Isztria déli csücskéig, Puláig tart. Az A8-as autópályán Rijekától elindulva nem túl messze át kell haladni az 5062 méter hosszú Učka-alagúton, melynek külön 30 kunás díja van. Az Učka-alagutat követően pedig jönnek a fizetős autópályaszakaszok, melyekről az alábbi listát készítettük.

Autópályadíjak Horvátország 2017 (I kategória, személygépkocsik esetén)

A8 autópálya Isztriai-félsziget (Rijeka »»» Kanfanar)

Kiindulási pont

»»»

Meddig (kijárat neve)

Autópályadíj 2017 (kuna)

Učka alagút

»»»

Učka alagút használati díj

30

Vranja (Učka alagút)

»»»

Kanfanar

12

Lupoglav

»»»

Kanfanar

12

Cerovlje

»»»

Kanfanar

12

Ivoli

»»»

Kanfanar

12

Rogovici

»»»

Kanfanar

12

Zminj

»»»

Kanfanar

5

A9 autópálya - Kanfanar »»» Pula vagy »»» Plovanija (Szlovénia)

Ha eljutottunk autóval Rijekától indulva az A8-as autópályán Kanfanarig, akkor onnan nagyon közel esik az egyik legnépszerűbb és legszebb horvát város, Rovinj. Kanfanartól azonban rákanyarodva az A9-es autópályára elindulhatunk észak felé a szintén meseszép Poreč vagy Umag felé, déli irányban pedig a félsziget déli csücskénél található Pula az A9-es autópálya isztriai végpontja.

Isztria legjobb szállásai: tallózzon az akár 50%-kal kedvezőbb ajánlatok között! ISZTRIA SZÁLLÁS FOGLALÁS

Autópályadíjak Horvátország 2017 (I kategória, személygépkocsik esetén)

A9 autópálya Isztriai-félsziget (Kanfanar »»» Umag vagy »»» Pula)

Kiindulási pont

»»»

Meddig (kijárat neve)

Autópályadíj 2017 (kuna)

Kanfanar (észak felé)

»»»

Medaki

5

Kanfanar (észak felé)

»»»

Baderna

11

Kanfanar (észak felé)

»»»

Višnjan

17

Kanfanar (észak felé)

»»»

Nova Vas

24

Kanfanar (észak felé)

»»»

Buje

28

Kanfanar (észak felé)

»»»

Umag

31

Kanfanar (dél felé)

»»»

Vodnjan sjever

10

Kanfanar (dél felé)

»»»

Vodnjan jug

13

Kanfanar (dél felé)

»»»

Pula

17

A horvátországi autópálya díjak minden évben emelkednek, így érdemes az utazás teljes költségét a horvátországi autópályadíj kalkulátor segítségével is kiszámítani 2017-ben is. A benzinárak szintén fontosak lehetnek, ezért külön összefoglalót készítettünk, melyben az üzemanyag mellett az élelmiszer és szállás árak Horvátországban várható idei növekedéséről is tudósítunk.

Az alábbi táblázatban a nyaralók körében legnépszerűbb és leglátogatottabb horvátországi tengerparti városokhoz és nyaralóhelyekhez vezető útvonalak alapján kiszámítottuk, hogy a letenyei magyar határátkelőtől számítva összesen mennyi autópályadíjat kell idén fizetni. A horvát kunában feltüntetett árak a 2017. áprilisában megemelt horvát autópályadíjakat alapul véve számítódtak ki. A horvátországi autópályadíj kalkulátor alapján könnyen megnézheti a lenti listában, hogy összesen milyen nagyságrendű díjfizetésre készülhet, ha 2017-ben is Horvátországban szeretne nyaralni. Az autópályadíjak gépkocsikra vonatkoznak, melyek nem nehezebbek 3,5 tonnánál, valamint nem magasabbak 1,90 méternél.

A horvát tengerpart legjobb szállásai: tallózzon az akciós ajánlatok között! LEGOLCSÓBB HORVÁTORSZÁGI SZÁLLÁSOK 2017

Figyelem! Az alábbi autópályadíj kalkulátor táblázat összegeihez a horvát kormány döntése következtében 2017. július 1. és 2017. szeptember 30. közötti főszezonban 10 százaléknyi plusz nyári tarifát hozzá kell adni, vagyis időszakosan emelt összeget kell majd fizetni! A horvátországi utazás előtt ezt figyelembe véve kell kalkulálni a költségekkel.

Horvátország autópályadíj kalkulátor 2017

Úticél

Megjegyzés

Autópályadíj összesen a magyar határtól számítva 2017–ben

Zágráb

A magyar határtól (Letenye/Goričan) Zágrábig tartó A4 autópálya szakaszának díja 2017–ben

44 kuna

Plitvicei tavak

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Karlovac szakasz 19 kuna (A1 autópálya)

63 kuna

Krka Nemzeti Park

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Skradin szakasz 148 kuna (A1 autópálya)

Rijeka (Fiume)

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Rijeka szakasz (A1+A6 autópálya) 70 kuna 2017–ben

114 kuna

Isztriai–félsziget autópályadíj kalkulátor 2017

Opatija (Abbázia)

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Rijeka szakasz 70 kuna (A1+A6 autópálya)

114 kuna

Poreč

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Rijeka szakasz 70 kuna (A1+A6 autópálya) + Učka–alagút – Rogovici szakasz 30 kuna (A8+A9 autópálya)

144 kuna

Rovinj

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + a Zágráb – Rijeka szakasz 70 kuna (A1+A6 autópálya) + Učka–alagút – Kanfanar szakasz (A8+A9 autópálya) 42 kuna 2017–ben

156 kuna

Pula

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + a Zágráb – Rijeka szakasz 70 kuna (A1+A6 autópálya) + Učka–alagút – Pula szakasz (A8+A9 autópálya) 55 kuna 2017–ben

169 kuna

Medulin

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + a Zágráb – Rijeka szakasz 70 kuna (A1+A6 autópálya) + Učka–alagút – Pula szakasz (A8+A9 autópálya) 55 kuna 2017–ben

169 kuna

Rabac

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Rijeka szakasz 70 kuna (A1+A6 autópálya) + Učka–alagút – Vranja szakasz 30 kuna (A6 autópálya)

144 kuna

Kvarner–öböl autópályadíj kalkulátor 2017

Rab–sziget (kompkikötő)

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Zuta Lokva szakasz (A1 autópálya) 60 kuna

104 kuna

Pag–sziget (kompkikötő)

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Pag szigeti kompkikötő 86 kuna

130 kuna

Crikvenica

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + a Zágráb – Ostrovica szakasz 61 kuna (A6 autópálya)

105 kuna

Selce

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + a Zágráb – Ostrovica szakasz 61 kuna (A6 autópálya)

105 kuna

Kraljevica

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + a Zágráb – Ostrovica szakasz 61 kuna (A6 autópálya)

105 kuna

Krk–sziget

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + a Zágráb – Ostrovica szakasz 61 kuna (A6 autópálya) + 35 kuna hídhasználati díj (oda–vissza)

140 kuna

Dalmácia autópályadíj kalkulátor 2017

Senj

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Zuta Lokva szakasz (A1 autópálya) 60 kuna

104 kuna

Zadar

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Zadar zapad szakasz (A1 autópálya) 121 kuna

165 kuna

Nin

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Zadar zapad szakasz (A1 autópálya) 121 kuna

165 kuna

Vir–sziget

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Zadar zapad szakasz (A1 autópálya) 121 kuna

165 kuna

Biograd na Moru

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Benkovac szakasz (A1 autópálya) 133 kuna

177 kuna

Vodice

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Pirovac szakasz (A1 autópálya) 143 kuna

187 kuna

Pirovac

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Pirovac szakasz (A1 autópálya) 143 kuna

187 kuna

Murter–sziget

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb –Pirovac szakasz (A1 autópálya) 143 kuna

187 kuna

Šibenik

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Šibenik szakasz (A1 autópálya) 152 kuna

196 kuna

Trogir

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Šibenik szakasz (A1 autópálya) 167 kuna

211 kuna

Split

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Šibenik szakasz (A1 autópálya) 181 kuna

225 kuna

Omiš

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Blato na Cetini szakasz (A1 autópálya) 196 kuna

240 kuna

Makarska

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Zagvozd szakasz (A1 autópálya) 204 kuna + Sveti Ilija alagút 20 kuna

268 kuna

Dubrovnik

Zágrábig 44 kuna (A4 autópálya) + Zágráb – Karamatići szakasz (A1 autópálya) 231 kuna

275 kuna

Az autópálya szakaszok díjai a 2017. április 3-tól érvényes, Horvátországban hivatalosan közétett árak alapján kerültek kiszámításra, azonban a nyári főszezonban 2017. június 1. és szeptember 30. között további 10 százalékos időszakos áremelésre kell számítani, melyről a horvát döntéshozók már döntöttek.

Benzinkutak és pihenőhelyek a horvát autópályákon

Fontos tudni, hogy ha nagyobb távolságra utazunk Horvátországon belül, akkor hol található benzinkút a horvát autópályákon. Kisgyermekeseknek pedig a pihenőhelyek száma is nagyon fontos lehet a nyaralás alatt. Éppen ezért összeállítottuk a magyar utazók által leggyakrabban használt horvátországi autópályákon (A4, A1, A6, A8, A9) található benzinkutak (INA, Crodux, Tifon, OMV), éttermek (Marché) és pihenőhelyek listáját.

Pihenőhelyek és benzinkutak

A4 autópálya Horvátország

Km

Pihenőhely neve

Üzemeltető és szolgáltatások

Horvát megye

26,9 km

Varaždin

Pihenőhely (HAC)

Varaždin

44,7 km

Ljubešćica

INA benzinkút

86,3 km

Zagreb

Crodux benzinkút

Zágráb


Pihenőhelyek és benzinkutak

A6 autópálya Horvátország

Km

Pihenőhely neve

Üzemeltető és szolgáltatások

Horvát megye

28,8 km

Ravna Gora

Tifon benzinkút
Marché étterem

Primorje-Gorski Kotar

56,3 km

Lepenica

INA benzinkút

59,0 km

Tuhobić

OMV benzinkút

74,5 km

Cernik-Čavle

INA benzinkút


Pihenőhelyek és benzinkutak

A8 autópálya Horvátország

Km

Pihenőhely neve

Üzemeltető és szolgáltatások

Horvát megye

46,6 km

Vranja

INA benzinkút

Istria

62,7 km

Matulji

Pihenőhely (BINA Istra)

Primorje-Gorski Kotar


Pihenőhelyek és benzinkutak

A9 autópálya Horvátország

Km

Pihenőhely neve

Üzemeltető és szolgáltatások

Horvát megye

6,3 km

Buje

Pihenőhely (BINA Istra)

Istria

24,8 km

Mirna

Pihenőhely (BINA Istra)

35,6 km

Bačva

INA benzinkút

51,5 km

Limska Draga

Pihenőhely (BINA Istra)

61,6 km

Bale

Pihenőhely (BINA Istra)

76,5 km

Pula

INA benzinkút


Pihenőhelyek és benzinkutak

A1 autópálya Horvátország

Km

Pihenőhely neve

Üzemeltető és szolgáltatások

Horvát megye

1,1 km

Stupnik

Crodux benzinkút

Zágráb

16,9 km

Desinec

Petrol benzinkút
Marché étterem

33,6 km

Draganić

Tifon benzinkút
Marché étterem

Karlovac

38,9 km

Vukova Gorica

INA benzinkút

78,4 km

Dobra

Tifon benzinkút
Marché étterem

100,6 km

Modruš

Pihenőhely (HAC)

109,2 km

Jezerane

Pihenőhely (HAC)

Lika Senj

119,0 km

Brinje

INA benzinkút

134,1 km

Brloška Dubrava

Pihenőhely (HAC)

152,9 km

Ličko Lešće

Pihenőhely (HAC)

159,8 km

Janjče

Crodux benzinkút

175,0 km

Lički Osik

Pihenőhely (HAC)

191,5 km

Jadova

Pihenőhely (HAC)

201,1 km

Zir

INA benzinkút
Macola

227,9 km

Marune

Mataš

Zadar

239,4 km

Jasenice

Mataš

271,0 km

Nadin

Crodux benzinkút

292,0 km

Pristeg

Pihenőhely (HAC)

306,6 km

Prokljan

INA

Šibenik Knin

315,0 km

Krka

Pihenőhely (HAC)
Krka Commerce

332,0 km

Vrpolje

Crobenz benzinkút

343,5 km

Sitno

Pihenőhely (HAC)

Split-Dalmatia

356,3 km

Radošić

Pihenőhely (HAC)

369,6 km

Kozjak

INA benzinkút

392,6 km

Mosor

Petrol benzinkút

Rašćane Gornje

Pihenőhely (HAC)

A fenti adatok 2017. április végén frissültek, így naprakésznek tekinthetőek, azonban a horvátországi döntéshozók szándékától függően az autópálya díjak év közben is változhatnak. Éppen ezért érdemes felkeresni a horvátországi autópályaüzemeltetők oldalát az aktuális árakat keresve. A Letenye-Zágráb valamint a Zágráb-Dubrovnik szakasz mellett az isztriai autópálya-üzemeltető weboldalán interaktív térkép is segíti az autósokat. Pdf formátumban letölthető a teljes horvátországi autópályahálózatról készült térkép, ezen kívül az aktuális forgalmi adatok miatt érdemes figyelni a Horvát Autóklub oldalát is.nyaralás Horvátország 2018   Horvátország autópálya díjak 2019   Horvátország autópálya díjak 2018   Horvátországi nyaralás 2018   horvátország autópályadíj 2018 június   horvátország autópályadíj 2018 augusztus   horvátország autópályadíj 2018 július   horvátország autóval hány óra   horvátország autópályadíjak fizetése   autópályadíjak 2018   autópályadíjak 2017   autópályadíjak   Horvát autópályadíj kalkulátor 2018   Horvátország autópályadíjak 2018   Horvátország autópályadíjak 2017   Horvátország autópálya árak 2018   Horvátország autópálya árak 2017   Horvátország autópálya árak   Horvátország autópálya szakaszok   Horvátország autópálya használat   Horvátország autópálya bankkártyás fizetés   Horvátország autópálya kapuk használata   Horvátország autópálya   autópálya díjak 2018 Horvátország   Horvátország autópálya matrica 2018   Horvátország autópálya matrica 2017   Horvátország komp árak 2017   Horvátország autópálya benzinkutak   Horvátország autópálya pihenőhelyek   Krk híd díj 2017   Sebességhatárok Európában 2017   Sebességhatárok Európában   sebességhatárok 2017   Horvát autópálya térkép 2017   Horvát autópálya térkép   Horvátország tengerpartra vezető autópálya díjai 2017   Letenye Gorican határátkelő Horvátország felé M7 és A4 autópályák   Horvát autópálya hírek   Horvát autópálya bankkártyás fizetés   Bosiljevo   Zagreb Lucko   Gorican   Letenye   Horvátország autópálya térkép 2018   Horvátország autópálya térkép 2017   Autópályadíjak Horvátország 2018   Tifon benzinkutak a horvát autópályákon   MOL benzinkutak a horvát autópályákon   INA benzinkutak a horvát autópályákon   Marché éttermek a horvát autópályákon   pihenőhelyek a horvát autópályákon   Benzinkutak a horvát autópályákon   Horvátországi benzinkutak   Benzinkutak Horvátországban   benzinkutak horvát autópályán   Autópályadíjak Horvátország 2017   Autópályadíjak Horvátország   Autópályadíjak Horvátországban 2017   Autópályadíjak Európában 2017   Horvátország autópályadíj kalkulátor   Horvátország autópálya díjak 2017   Horvátország autópálya díjak   horvát autópálya   Horvátország autópálya térképe 2017   Autópálya matrica Horvátország 2017   autópálya   Autópálya térkép Horvátország 2017   Horvátország autópálya térkép   Horvátország autópálya kalkulátor 2017   Horvátország autópályadíj fizetés bankkártyával 2017-ben   Horvátország autópályadíj fizetés kártyával   Horvátország autópályadíj kalkulátor 2017   Horvát autópályadíjak 2017 kalkulátor   Horvát autópálya díjak kalkulátor   Sebességhatárok Horvátországban   Horvátországi autópályadíj 2017   horvátországi autópályák   Horvátországi autópályadíj kalkulátor 2017   Horvát autópályadíj kalkulátor 2017   Horvát autópálya díjak 2017   Horvátország autópálya fizetési mód   Horvátországi autópálya díjak 2017   Horvátország autópályadíj 2017   Horvátország nyaralás 2018   Autópálya díjak 2017 Horvátország   Horvátországi árak 2018   Horvátországi autópályadíjak 2018   Horvátországi autópályadíjak 2017   Horvátország   Horvátország nyaralás 2017   nyaralás   utazás   Horvátország autópályadíjak 2019  
KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta: katásoknak kötelező a nyilvántartás vezetése 2018-ban...

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is  [ ... ]

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat

Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmo [ ... ]

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok?

Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugd [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma

Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti [ ... ]

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás va...

Ingatlan illeték 2018 eladás vagy vétel esetén: mennyi az átírási illeték és az adó mértéke lakás vagy ház eladásakor? Ingatlan illeték kedvezmény 2018-ban is számos esetben érvény [ ... ]

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása az új rendelkezések alapján 2018-ban

Felmondási idő 2018: a felmondási idő számítása közérthetően, az új Munka Törvénykönyve rendelkezései alapján 2018-ban. Mivel a változtak a felmondással kapcsolatos szabályok az elm [ ... ]

Jogosítvány ára 2018: a jogosítvány hosszabbítás és az orvosi vizsgálat menete 2018-ban

Jogosítvány ára 2018: a lejárt B kategóriás jogosítvány hosszabbítása és az orvosi vizsgálat menete és ára 2018-ban. Mindent megtudhat összefoglalónkból, hogy 2018-ban a jogosítvány [ ... ]

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól

Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasa [ ... ]

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban

Családi adókedvezmény összege 2018: kalkulátor és a családi adókedvezmény nyomtatvány kitöltésnek módja 2018-ban. Mi mennyi 2018-ban? Tovább nő a családi adókedvezmény összege 2 gye [ ... ]

Munkaszüneti napok 2018: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban, munkarend és munkaidő naptár 2018 minden tudnivalóval! Kilenc hosszú hétvége és áthelyezett munkanap vár ránk 2018-ban! A munkanap áthelyezések miatt 2018-ba [ ... ]

Tanév rendje 2017/18: itt a hivatalos lista, hogy mikor lesznek az iskolai szünetek idén

2017/2018 tanév rendje: ekkor lesz az őszi, a téli szünet, a tavaszi és a nyári szünet idén. Itt megtalálható a 2017-18-as tanév naptár szerinti időbeosztása, vagyis az iskolai tanítás [ ... ]

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: fontos változásokra kell számítani

Rokkantsági ellátás összege, igénylése 2018: rokkant nyugdíj helyett fontos változások léptek életbe korábban, melyre 2018-ban is fontos figyelni. Érdemes tisztázni a rokkantsági ellát [ ... ]

Nők nyugdíja 40 év után 2018: feltételek a 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjhoz 2018-ban...

Nők nyugdíja 40 év munkaviszony után 2018: feltételek és szabályok a nők 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíjához 2018-ban. Nők 40 éves nyugdíjazása 2018-ban is igényelhető, a nő [ ... ]

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben?

Kínai horoszkóp 2017: a Kakas éve Önnek is változásokat hoz 2017-ben? Most megtudhatja, hogy 2017-ben mire számíthat a kínai horoszkóp előrejelzései alapján: szerencse, harmónia, bőség [ ... ]

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?

Kínai horoszkóp 2016: a Majom éve Önnek milyen változásokat hoz 2016-ban?g> Itt megtudhatja, hogy 2016-ban mire számíthat a kínai horoszkóp jövendölései alapján: harmónia, remény, szeren [ ... ]

TB járulék összege 2018: TB járulék fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban

TB változások 2018 és TB járulék összege és fizetése egyénileg 2018: így történik a TB fizetés egyénileg vagy munkanélkülieknek 2018-ban. Mennyi a TB járulék összege 2018-ban? Minde [ ... ]

Ingatlan bérbeadás adózása 2018: változásokra kell figyelni lakáskiadás esetén!

Ingatlan bérbeadás (albérlet) utáni adózás 2018: erre figyeljen lakáskiadás utáni adózás esetén 2018-ben! Jelentősen módosult és kedvezőbb adózás terheli az ingatlankiadást 2018-tó [ ... ]

Friss

KATA bevételi nyilvántartás 2018 minta letöltés: katásoknak kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is! KATA adózás esetén a bevételi nyilvántartás vezetése 2018-ban is kötelező, töltse...
Pénzmosás elleni szabályzat 2018 minta: végre letölthető az új pénzmosási mintaszabályzat, mely az új pénzmosás elleni törvény (2017. évi LIII. törvény) alapján készült. A pénzmosás elleni...
Nyugdíjprémium összege 2018: kinek jár és mennyi plusz pénzt kapnak a nyugdíjasok a nyugdíjemelés mellett nyugdíj kiegészítésként? A kormány döntött, hogy 2017. novemberében a nyugdíjasok egyszeri...
Minimálbér 2018 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2018-tól. A minimálbér és a garantált bérminimum összege 2018-tól jelentősen nő, ráadásul az adócsökkentések révén magasabb nettó bért kap...
Cafeteria szabályzat minta 2018: a kötelező céges dokumentum, mely azonnal letölthető. A cafeteria szabályzat minta 2018 ingyen jelenleg nem elérhető, hiszen egy elég bonyolult szakmai iratanyagról van...

CSOK 2018

Családi adókedvezmény 2018

Felmondás közös megegyezéssel

Közalkalmazotti bértábla 2018

Pénzmosás elleni szabályzat 2018

Munkaszerződés 2018

Munkáltatói tájékoztató 2018

Járulékok 2018

Albérleti szerződés 2018

Jelenléti ív 2018 / Túlóra 2018

Számviteli politika 2018

Ajándékozási szerződés 2018

Pénzkezelési szabályzat 2018

Számviteli szabályzatok 2018

Özvegyi nyugdíj 2018

SZÉP Kártya 2018 / Útlevél

Pedagógus bértábla

Táppénz 2018 / KATA 2018

Betegszabadság 2018

Autópálya matrica 2018

Jogosítvány 2018 / Szabadság

Új személyi igazolvány 2018

Közmunkabér 2018

Munkanélküli segély 2018

Szociális segély 2018

Megbízási szerződés minta 2018

Átvételi elismervény

Műszakpótlék 2018

Vasárnapi pótlék 2018

Munkáltatói felmondás 2018

Felmondási idő / Végkielégítés

Meghatalmazás / TB járulék 2018

Nyugdíjemelés 2018

Nyugdíj melletti munka 2018

Rokkantsági ellátás 2018

Rehabilitációs ellátás 2018

Adóbevallás 2018

Alkalmi munka 2018

Felmondás indoklása

Erzsébet Utalvány 2018

Munka GYED mellett 2018

GYED Extra 2018

Tulajdoni lap lekérése

Ingatlan illeték 2018

Nők nyugdíja 40 év után 2018

Nyugdíj utalás 2018

Azonnali hatályú felmondás 2018

Felmondás munkavállaló részéről 2018

Indoklás nélküli felmondás

Vállalkozási szerződés 2018

Advent Bécsben 2018

Munkaszüneti napok 2018

Felmondás próbaidő alatt

Teljesítés igazolás

Fizetés nélküli szabadság

Számlatükör 2018

Éves horoszkóp 2018

Utazás

Szlovén autópálya matrica 2018 árak, vásárlás és Szlovénia autópálya térkép. A szlovén matricával igénybe vehető autópálya fontos alternatív tranzitútvonal Horvátország tengerparti városai valamint...
Horvátország bankkártyás fizetés: hogyan lehetséges a gyors kártyás fizetés a horvát autópálya szakaszokon? Milyen bankkártyákkal és hol lehet fizetni Horvátországban? Érdemes-e a kuna árfolyammal és...
Top 12 homokos tengerpart Horvátország: itt a teljes lista és térkép a horvát homokos strandokról! Apartman és szállás ajánló a horvát homokos strandok közelében, melyek kisgyermekes családok számára...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.