Erzsébet-program 2017 pályázatok: ingyenes fürdőbelépő és nyugdíjas Erzsébet-utalvány igénylése 2017-ben

Erzsébet-program pályázat nyugdíjasoknak 2017: nyugdíjas Erzsébet-utalvány és ingyenes fürdőbelépő igénylés időseknek 2017-ben! Fontos tudni, hogy már kérhető az ingyenes gyógyfürdő-belépő és nyaralási lehetőség nyugdíjasok számára a 2017-es és 2018-as évre. Tudjon meg mindent a nyugdíjasok számára meghirdetett 2017. évi Erzsébet-pályázatról, mellyel ingyenes belépő kérhető számos hazai termálfürdőbe. Idén korában, már decemberben kiírásra kerültek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2017. évi pályázatai, így sokak örömére 2017-ben és 2018-ban is kérhető ingyenes fürdőbelépő-igénylési lehetőség nyugdíjasoknak, hiszen kibővült a felhasználási időszak is.

2016. Karácsonyán minden magyarországi idős ember kap 10 ezer forint értékben nyugdíjas Erzsébet-utalványt, melyről külön is írunk részletesebben. Az Erzsébet-program nyugdíjasoknak 2017. évi pályázati információit a döntéshozók már 2016. decemberében közzétették hivatalosan is, így 2016. december 30-ig igényelhető a nyugdíjas Erzsébet-utalvány, mely a 2017/2018-as szezonban használható majd fel pihenésre és nyaralásra. A 2017-es évben a nyugdíjas Erzsébet-utalvány pihenéssel összefüggő szolgáltatásokra, elsősorban szálláshelyeken használható majd fel, üdülési támogatásként. Az alábbi információk a 2017. évi Erzsébet-program pályázati adatait elemzik. Közzétette a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program új pályázatait, melyekre 2016. év végéig lehet pályázni nyugdíjasoknak és hátrányos helyzetű személyeknek. A korábbi években az Erzsébet-program pályázatainak segítségével a nyugdíjasok ingyenes gyógyfürdő-belépőhöz juthattak Magyarország legnépszerűbb gyógy- és termálfürdőibe, így megérte a pályázatra az igénylést benyújtani. Az ingyenes fürdőbelépő igénylésének lehetőségét 2016-ban sem érdemes kihagyni. Már kiírásra kerültek a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatai, így ettől a naptól kezdve igényelhetőek a nyugdíjasok számára a 2017-es és a 2018-as évekre szóló ingyenes fürdőbelépők, illetve a kedvezményes üdülési lehetőségek. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen lehetőségekkel élhetnek a pályázatot benyújtó idősek és rászorultak 2017-ben. A fürdők listáját is elkészítettük, melyből minden pályázó kiválaszthatja a számára legszimpatikusabb termálfürdőt, gyógyfürdőt, strandot vagy uszodát.


Rengeteg érdeklődő nyugdíjas várta 2016. őszén, hogy végre nyilvánosságra kerüljenek az Erzsébet-pályázat részletei, és lehetőség legyen újra ingyenes gyógyfürdő belépőket igényelni. Kicsit ugyan késve, a téli időszakba nyúlva, de 2016. december 30-ig igényelhető a nyugdíjasok számára az ingyenes fürdőbelépő ebben az évben. Mivel a pályázat benyújtásának idei határideje 2016. december 30-a, ezért már csak szűk huszonöt nap marad arra idén, hogy a jogosultak üdülési támogatást igényeljenek. Ráadásul ha időközben kimerül a nyugdíjas fürdőbelépőkre szánt állami keret, akkor idő előtt lezárhatják a pályázási lehetőséget; ahogyan az az elmúlt években is többször megtörtént.

2017-ben az Erzsébet-utalvány korábbi bevételéből már közel 6 milliárd forintot fordít a kormány által négy éve létrehozott Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány arra, hogy szegény és hátrányos helyzetű emberek eljuthassanak nyaralni, ezeknek a pályázatoknak egy része pedig nyugdíjasoknak szól, akik ingyenes gyógyfürdő belépőt igényelhetnek. Mivel a nyugdíjemelés 2017-ben is elég szerény mértékű lesz, így az Erzsébet-program pályázata által kínált ingyenes fürdőbelépő több ezer nyugdíjasnak jelent segítséget.

Az Erzsébet-program pályázatai nagy segítséget nyújtanak abban, hogy nyaralhassanak belföldön azok a hátrányos helyzetű családok, akik enélkül a segítség nélkül ezt nem tehetnék meg. A korábbi években több, mint 250 ezer ember, köztük 100 ezer hátrányos helyzetű ember nyaralhatott állami támogatással évente.

A 2017. évi Erzsébet-pályázat kiírásait a minisztérium megbízásából az üdülési alapítvány már 2016. őszén közzétette, melyet most közérthető módon összefoglalunk. A korábbi évekhez képest kétszer annyi pályázat kerül kiírásra az Erzsébet-programon belül 2017-ben. A pályázatokon belül a nagycsaládosok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok részére négy szociális üdülési pályázatot hirdettek meg.

Érdemes a jogosultaknak ezeken a pályázatokon részt venni, hiszen a gyógyfürdőkben és a termál szállodákban töltött órák jót tesznek a test mellett a léleknek, így hosszú távon pozitívan az általános egészségi állapotra.

Fürdőbelépő és üdülési támogatás nyugdíjasok részére 2017

A korábbi években is rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, így idén is meghirdették azt a pályázati lehetőséget, mely által fürdőbelépőre váltható a nyertes pályázat. A belépéshez kapott elektronikus kártya 2017-ben több, mint 50 magyarországi fürdőbe jogosít majd ingyenes belépésre öt alkalommal. A cél az, hogy a nyugdíjasok is igénybe vehessenek olyan gyógyfürdő-szolgáltatásokat, melyek hozzájárulnak egészségük megőrzéséhez.

Kik pályázhatnak? Azok az öregségi nyugdíjasok, akik betöltötték 60. életévüket, nyugdíjuk havonta nem haladja meg a 147.000 forintot, és nem rendelkeznek egyéb adóköteles jövedelemmel. A 2017-es pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek idén azok a személyek, akiknek a havi nyugdíja nem haladja meg a 111.000 forintot. Ennek oka, hogy az elmúlt években nagyon sokan lemaradtak erről a pályázatról, így 2017-ben azoknak is lehetőséget szeretne biztosítani a bíráló, akik eddig kimaradtak.

Egy személy csak egy fürdőbelépőre jogosító pályázatot adhat be, ha elnyeri a pályázatot, akkor 2.500 forint kötelező önrészt kell vállalnia, ezután lesz jogosult a támogatott összeget az 50 magyarországi gyógyfürdő egyikében felhasználni. Az önrész befizethető lesz a postai úton kapott csekken vagy az alapítvány weboldalán, bankkártyás fizetési lehetőséggel. Az elnyert Erzsébet-pályázat összegét postai úton megküldött Erzsébet-kártyán kapják kézhez a pályázók.

Hol lehet pályázni? Kizárólag a www.palyazat.erzsebetprogram.hu honlapon, regisztrációt követően lehet a pályázatokat elektronikus úton benyújtani. Sajnos mivel rendkívül népszerű az ingyenes fürdőbelépő igénylése a nyugdíjasok körében, ezért előfordulhat, hogy a pályázati oldal túlterheltség miatt átmenetileg nem érhető el. Ekkor érdemes néhány perccel később újra próbálkozni.

Pályázati határidő: mettől meddig lehet pályázni? Egy hónapon keresztül, 2016. február 4-től lehet a pályázatokat benyújtani 2015. február 29. napja 24:00 óráig. A 2.500 forintos pályázati önrészt 2016. március 1-ig kell befizetni.

2017-től jelentősen bővült azoknak a fürdőknek a listája, melyekbe el lehet jutni az ingyenes nyugdíjas fürdőbelépőkkel. Az Erzsébet-program pályázataiban lehetőség van megválasztani azt a gyógyfürdőt, melybe szeretne az igénylő járni. Magyarország legfelkapottabb fürdővárosai mind szerepelnek a listában, így Hévíztől Zalakaroson, Sárváron és Gyulán át Hajdúszoboszlóig felkereshető bármely nagy gyógyhely. De természetesen az összes budapesti gyógyfürdő valamint strand is szerepel a lehetőségek között. Az alábbi táblázatban szereplő magyarországi fürdők egyikében lehet a nyertes pályázatot követően a támogatás összegét fürdőbelépőre váltani, legalább 5, maximum 33 alkalommal 2017-ben:

Erzsébet Pályázat 2017 - FÜRDŐK LISTÁJA

Ingyenes fürdőbelépő nyugdíjasoknak 2016-ban

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Balmazújváros – Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő

Balfi Gyógyfürdőkórház

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

Berekfürdői Termál- és Strandfürdő

Békés Uszoda

Békéscsaba – Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Bogácsi Thermálfürdő

Budapest – Aquaworld Resort Budapest

Budapest – Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Budapest – Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda

Budapest – Dandár Gyógyfürdő

Budapest – Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

Budapest – Király Gyógyfürdő

Budapest – Palatinus Strandfürdő

Budapest – Paskál Strandfürdő

Budapest – Pünkösdfürdői Strand

Budapest – Római Strandfürdő

Budapest – Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Budapest – Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

Budapest – Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Bükkszék – Bükkszékfürdő

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Celldömölk – Vulkán Gyógy- és Élményfürdő

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

Csokonyavisonta – Gyógy- és Strandfürdő

Csongrád – Városi Gyógy- és Strandfürdő

Debrecen – Aquaticum Termálfürdő

Egri Termálfürdő

Fehérgyarmat – Városi Strandfürdő

Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő

Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping

Győr – Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő

Gyulai Várfürdő

Hajdúböszörmény – Bocskai Strand és Termálfürdő

Hajdúnánási Gyógyfürdő

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

Harkányi Gyógyfürdőkórház

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Hévíz - Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

Hódmezővásárhely – Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda

Jászberény – Strand és Termálfürdő

Kalocsa – Gyógyfürdő és Uszoda

Kaposvár – Virágfürdő

Karcag – Akácliget Fürdő

Kecskeméti Fürdő

Kehidakustány - Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

Kiskunhalasi Városi Strand és Termálfürdő

Kiskunmajsai Gyógy- és Élményfürdő - Jonathermál

Kisújszállás – Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

Kisvárda – Várfürdő

Komáromi Gyógyfürdő

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

Makó – Hagymatikum

Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

Martfű Gyógyfürdő és Uszoda

Mezőkövesd – Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Miskolctapolca Barlangfürdő

Mórahalom – Szent Erzsébet Gyógyfürdő

Nagykátai Gyógyfürdő

Nyíregyháza – Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Nyíregyháza – Hotel Fürdőház

Nyíregyháza – Júlia fürdő

Nyíregyháza – Tófürdő

Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő

Pápai Gyógy- és Termálfürdő

Püspökladányi Gyógyfürdő

Ráckeve – Aqua Land Termál és Élményfürdő

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Siklós – Thermal Spa Siklós

Szentgotthárdi Fürdő

Szolnok – Liget Termálstrand és Élményfürdő

Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő

Tamási Termálfürdő

Tiszakécske – Tisza-parti Termálfürdő

Tiszakécske - Kerekdombi Termálfürdő

Túrkeve Termál- és Élményfürdő

Vásárosnamény – Szilva Termál- és Wellnessfürdő

Zalakarosi Fürdő

Zalaszentgrót – Szent Gróth Termálfürdő

Az alábbiakban összefoglaljuk röviden, hogy hogyan is lehet pályázni az ingyenes fürdőbelépőért. 2016-tól megújult az Erzsébet Program weboldala, pályázatokat pedig már csak a személyes adatok interneten keresztüli megadása után létrejövő felhasználói profil segítségével lehet benyújtani. A felhasználói profil és a regisztráció lehetősége minden érdeklődő számára kizárólag az Erzsébet Program pályázati oldalán érhető el. Vagyis ezen az egyetlen módon lehet a pályázatot benyújtani, és ezáltal fürdőjegyet igényelni.

Az Erzsébet-pályázatokról további információ illetve a pályázat benyújtásához segítség kérhető az alapítvány által megadott 06 1 371 32 42 telefonszámon munkaidőben, vagy írásban az ugyfelszolgalat @ erzsebetprogram.hu e-mail címen. Érdemes időben igényelni az ingyenes fürdőbelépőt, mert idén is csak limitált számban juthatnak hozzá a rászoruló nyugdíjasok. Azok a nyugdíjasok viszont, akik a szociális üdülési pályázatokra is igényt nyújtottak már be, sajnos nem vehetnek részt az ingyenes fürdőbelépőt igénylő pályázók között.

Az Erzsébet-pályázatok portálján a kiíró által kért szükséges dokumentumokat ki kell nyomtatnia, olvashatóan ki kell töltenie, és a kitöltött dokumentumokat elektronikus úton, vagyis interneten keresztül kell eljuttatnia az Erzsébet Program weboldalán keresztül a pályázat kiírójához. Ez nem jelent mást, mint hogy a kinyomtatott dokumentumokat kitöltés után be kell szkennelni és ezeket a file-okat kell feltöltenie az Erzsébet Program weboldalára. A pályázat postai úton nem nyújtható be 2016-ban sem. Emiatt sok nyugdíjas kér segítséget gyermekétől, unokájától, de 2016-ban a kormányablakokban és a járási hivatalokban is kérhető segítség az internet használatához kötött pályázatbenyújtáshoz.

Az előbb említett dokumentumok mellé csatolni kell a 2015. évi havi nyugellátás megállapítását tartalmazó igazolást, mely a pályázó nevére lett kiállítva. Ezt szintén interneten keresztül, digitális formában kell elküldeni. Az Erzsébet Program weboldalán átlátható módon lehet regisztrálni a pályázati lehetőségre, az informatikai fejlesztéseket követően 2016-tól egyszerűbbé válik a pályázat benyújtása. A pályázati weboldalon az ott található utasításokat követve mindenki számára egyszerűen megoldható a pályázathoz szükséges információk kitöltése.

Pályázati határidő: 2016. február 29.

Ha a pályázó minden dokumentumot benyújtott a www.palyazat.erzsebetprogram.hu honlapon keresztül, akkor erről visszaigazoló emailt fog kapni, melyben lesz egy aktiváló link, amelyre rá kell kattintani 2016. február 29. éjfélig, mert a pályázat csak így aktiválódik. Aki ezt elmulasztja, annak a pályázatát érvénytelennek nyilvánítják.


Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegés...

Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést a jogosultak. 2016. Karácsonyán a fenyőfa alatt a nyugdíjasok állami nyugdíj-k [ ... ]

Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei

Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei. A lakhatási támogatás 2017. január 1-től jelentősen megváltozik, így a munkáltató akár adómentesen is s [ ... ]

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től

Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1 [ ... ]

Cafeteria 2017 változások: ezt kell tudni a készpénz-cafeteriáról és a SZÉP-kártyáról 2017-től...

Cafeteria 2017 változások, kalkulátor és adózás: jön a készpénz-cafeteria és marad a SZÉP-kártya 2017-től. Új cafeteria juttatások jönnek 2017-ben. Jelentős és fontos változások j [ ... ]

CSOK 2016/2017 kisokos: a CSOK feltételei, összege, igénylése új és használt lakásra 2016-tól...

CSOK 2016/2017: minden tudnivaló az új szocpolról! CSOK-rendelet és kalkulátor 2016: az állami támogatás összege, feltételei új és használt lakásra, bővítésre; a 10 milliós CSOK lak [ ... ]

Családi pótlék 2016/2017 összege, utalás időpontjai 2016-ban - A családi pótlék igénylés feltételei...

Családi pótlék összege, feltételei 2016/2017; családi pótlék utalás vagy kifizetés 2016-ban és 2017-ben mely napokon várható? - A családi pótlék igénylése 2016-ban már a megyei Korm [ ... ]

Közalkalmazotti bértábla 2017: jön a közalkalmazotti béremelés 2017-ben

Közalkalmazotti bértábla 2017: jön a közalkalmazotti béremelés 2017-ben, és megtalálható oldalunkon a köztisztviselői bértábla 2017 fizetési fokozatai táblázat formában összefoglalv [ ... ]

Erzsébet-program 2017 pályázatok: ingyenes fürdőbelépő és nyugdíjas Erzsébet-utalvány igénylése 2017...

Erzsébet-program pályázat nyugdíjasoknak 2017: ong>nyugdíjas Erzsébet-utalvány és rong>ingyenes fürdőbelépőnylésidőseknek 2017-ben! Fontos tudni, hogy már kérhető az ingyenes gyógyfürd [ ... ]

Munkanélküli segély 2016/2017 összege: az álláskeresési járadék igénylése 2016-ban

Munkanélküli segély 2016/2017: az álláskeresési járadék összege és igénylése 2016-ban a Munkaügyi Központ kalkulátora alapján. Munkanélküli segély felmondás esetén 2016: tájékoz [ ... ]

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól

Minimálbér 2016 összege: ennyi nettó bért kaphat kézhez 2016-tól. A minimálbér és a garantát bérminimum összege is növekszik 2016-tól, így a magyar gazdaság jó teljesítményének er [ ... ]

Felmondás minta 2016: változtak a szabályok! Erre figyeljen felmondás esetén 2016-ban

Felmondás minta 2016: változtak a szabályok! Erre figyeljen felmondás esetén 2016. január 1-től: már a felmondások egyes elnevezései is változtak 2016-ban, így számos apró részletre fig [ ... ]

GYED / GYES kisokos 2016/2017: ezt kell tudni a CSED, GYED és GYES összegéről és igényléséről 2016-b...

GYED / GYES / CSED 2016/2017 összege, igénylés módja: fontos tudnivalók és kalkulátor a CSED, anyasági támogatás, GYES és GYED Extra 2016-tól aktuális változásairól és a terhes nők  [ ... ]

Útlevél 2016/2017 igénylés okmányirodában, útlevél ára 2016-ban, az útlevél ügyintézés menete...

Útlevél 2016/2017 igénylés okmányirodában, útlevél ára 2016-ban és 2017-ben, soron kívüli, sürgősségi és az azonnali útlevél ügyintézés menete 2016 január 1-től. Összefoglalt [ ... ]

Szabadság számítása 2016/2017: kinek hány nap szabadság jár?

Szabadság számítása 2016/2017: kinek hány nap szabadság jár a kalkulátor alapján? A letölthető szabadság nyilvántartó lap 2016-ban is rögzíti a szabadnapok pontos számát a munkaváll [ ... ]

Táppénz kalkulátor 2016/2017: táppénz összege 2016-ban, passzív táppénz információk

Táppénz kalkulátor 2016/2017: rong>szigorodnak a szabályok, áppénz összege és kifizetése 2016-ban, passzív táppénz információk. 2016. január 1-től érvényben levő táppénz és betegszab [ ... ]

Pedagógus bértábla 2016/2017: béremelés, pótlékok, pedagógus életpályamodell 2016-ban

Pedagógus bértábla 2016/2017 szeptember: béremelés, pótlékok, fizetési fokozatok, életpályamodell a pedagógusoknak. 2016-ban eltolják a pedagógusok béremelését, mivel változtak az err [ ... ]

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben

Minimálbér 2015 nettó összege: ennyit kaphat kézhez 2015-ben. A biztató gazdasági adatok miatt a magyarországi minimálbér összege 2015-ben újra emelkedni fog és jócskán meghaladhatja a  [ ... ]

Autópálya matrica árak 2016/2017: a fizetős utak térképe megyénként 2016-ban

Megyei, heti, havi és éves autópálya matrica árak 2016/2017 és érvényesség: a fizetős utak térképe megyénként! 2016-ban is fizetős lesz az M0 körgyűrű Budapestnél és megyei autóp [ ... ]

Adóbevallás 2016 nyomtatvány és határidők: a 1553 és az adó 1% nyomtatvány kitöltésének módja 2016-b...

Adóbevallás 2016 nyomtatvány és határidők: a 1553 és az adó 1% nyomtatványok letöltése egy helyről, kitöltési útmutatóval együtt! Adóbevallás 2016 határidők: változtak az időpon [ ... ]

Végkielégítés 2016/2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2016-ban?

Végkielégítés mértéke 2016/2017: kinek mennyi végkielégítés jár az új szabályok szerint 2016-ban? A munkavállalók általában nincsenek tisztában sem azzal, hogy mely esetekben jár sz [ ... ]

Utazás

A Ryanair 2016-ban Gran Canaria szigetére és Las Palmas repülőterére indít fapados repülőjáratot Budapestről. Gran Canaria (Kanári-szigetek) és Las Palmas látnivalók, strandok, időjárás információk. A...
Fapados menetrend Budapest: 2016-ban ezek az új Wizz Air és Ryanair járatok indulnak Budapestről és Debrecenből. Mutatjuk az új célpontokat és a járatok pontos indulásának időpontjait is! Kezd még...
EasyJet kézipoggyász kisokos 2016: poggyász díjak, méret szabályok, EasyJet utasfelvételi (check-in)tudnivalók és a Budapestről induló járatok listája. Berlin, Párizs és London Gatwick mellett az...

Friss

Karácsonyi Erzsébet-utalvány nyugdíjasoknak 2016: ekkor kapják meg a 10 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést a jogosultak. 2016. Karácsonyán a fenyőfa alatt a nyugdíjasok állami nyugdíj-kiegészítést találnak majd, 10...
Albérlet-támogatás 2017-től adómentesen: összege, igénylése és feltételei. A lakhatási támogatás 2017. január 1-től jelentősen megváltozik, így a munkáltató akár adómentesen is segítheti dolgozója...
Minimálbér 2017 összege: ennyivel több nettó bért kaphat kézhez 2017-től. Minimálbér emelés 2017: jelentősen növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum összege 2017. január 1-jétől. Ennek oka...
Cafeteria 2017 változások, kalkulátor és adózás: jön a készpénz-cafeteria és marad a SZÉP-kártya 2017-től. Új cafeteria juttatások jönnek 2017-ben. Jelentős és fontos változások jönnek 2017. január...
Munkaszüneti napok 2017-ben: így alakul a munkarend és a hosszú hétvégék száma 2017-ben! Tervezze meg előre szabadságát és nyaralását, hiszen már elérhetőek a 2017. évi munkaszüneti napok,...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress

Ahogy majdnem minden honlap, úgy mi is használunk sütiket oldalainkon. A webhely Google-cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat, a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. Erről bővebben itt olvashatsz.

  A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.